Pumpalasagne är inte fylld med bitar av pumpa utan i stället är den gjord med härliga ark av vintersquashnudlar och lager med béchamel och 4 sorters ost.

Jag skapade detta rejäla men eleganta pumpalasagnerecept för en vintermiddag. Det är en klassisk fyrostlasagne med en vacker twist: pumpapastaark. Nudlarnas subtila smak och gyllene nyans passar perfekt till den rika kvartetten av ostar: mozzarella, Gorgonzola, Fontina och Parmigiano. Du kan servera den som förrätt, följt av en enkel stek, eller som huvudrätt, tillsammans med en färgglad sallad med blandad sallad. Du kan lita på att dina gäster älskar detta — men räkna inte med rester.– Domenica Marchetti

VAD ÄR LC HUMP DAY PASTA?

Vi är glada att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

KAN JAG GÖRA LASAGNA I FÖRHÅND?

Lasagnen kan monteras ihop och förvaras, ogräddad, i kylen i upp till 2 dagar eller i frysen i upp till 1 månad. Om den är fryst, låt den tina i kylen över natten. Låt bli rumstemperatur före gräddning.

  • För att göra lasagnereceptet, bred en ren duk eller flera rena kökshanddukar på en plan yta nära spisen. Förbered den okokta pastan, béchamelen och ostarna. Placera en stor skål fylld med isvatten nära spisen för att kort nedsänka de kokta lasagnenudlarna för att ta bort överflödig stärkelse.
  • Värm ugnen till 375°F (190°C). Smöra lätt en 9-av-13-tums bakform.
  • Ta med en stor gryta av vatten till en rullande koka och salta det generöst. Häll försiktigt i 4 eller 5 lasagnenudlar, se till att inte tränga ihop grytan. Koka pastan i ca 1 minut, då färsk pasta kokar snabbt och lasagnenudlarna ska vara något undergjorda. Använd en stor skummare för att ta bort nudlarna från grytan och doppa dem försiktigt i skålen med isvatten. Använd sedan skummaren för att ta bort nudlarna och låt dem droppa innan du breder ut dem på den rena duken. Fortsätt att koka, svalna och bred ut lasagnenudlarna tills du har kokat och svalnat alla.
  • Bred ut ett tunt lager béchamel i botten av den förberedda rätten. Lägg ett enda lager av lasagnenudlarna över såsen. Bred lagom mycket bechamel över pastan för att täcka den och strö hälften av mozzarellan över bechamelen. Strö ca 1/5 av parmigianon över mozzarellan. Lägg ytterligare ett lager nudlar i skålen och fördela bechamel över dem. Strö över Gorgonzola och lite mer Parmigiano ovanpå. Lägg ett tredje lager nudlar i skålen och täck dem med béchamel. Strö Fontina och mer Parmigiano ovanpå. Lägg ett fjärde lager nudlar i skålen och fördela bechamel över pastan, spara tillräckligt med sås till toppen. Strö över resten av mozzarellan och lite parmigiano på toppen, spara tillräckligt med parmigiano på toppen. Täck med ett sista lager nudlar och béchamel. Strö över resten av parmigianon.

  • Täck formen med aluminiumfolie. Grädda lasagnen i 20 minuter. Avtäck och grädda i ytterligare 15 till 20 minuter, eller tills det bubblar och toppen är gyllenbrun. Ta ut lasagnen från ugnen och låt den stå i 5 till 10 minuter innan du skär den. För att servera, skär i individuella portioner och överför till grunda skålar. Servera omedelbart.

Servering: 1 serveringKalorier: 734 kcalKolhydrater: 46 gProtein: 45 gFett: 41 gMättat fett: 25 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 11 gTransfett: 0,1 gKolesterol: 166 mgNatrium: 1448 mgKalium: 395 mgFiber: 2 gSocker: 5 gVitamin A: 1191 IUKalcium: 1026 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Domenica Marchetti. Foto © 2011 Frankrike Ruffenach. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Valet av de olika ostarna, särskilt fontina och Gorgonzola, passade perfekt med pumpan. Béchamel avslutade precis den med en sammetslen munkänsla.

Ursprungligen publicerad 7 november 2011Source link

Rate this post

Leave a Reply