Pumpapaj babka kombinerar två traditionella bakverk – babka och pumpapaj – och gör dem till en fenomenal efterrätt. Mjukt, fluffigt bröd läggs i lager och vrids med pumpapajfyllning och toppas sedan med en knaprig streusel.

Anpassad från Amie MacGregor | Drömdesserter | Page Street Publishing, 2021

Du kan helt enkelt inte gå fel med bröd med pajsmak. Denna pumpababka har en mör, söt deg fylld med en perfekt kryddad pumpapajfyllning, sedan skuren, flätad och gräddad för att skapa ett jäst sött bröd som virvlas runt med godhet!— Amie MacGregor

Vanliga frågor om pumpa Babka

Hur ska jag förvara babka?

Du kan förvara en kyld babka inslagen i plastfolie eller en lufttät behållare på bänken i upp till tre dagar. Värm den igen efter skivan, i mikron i några sekunder, eller värm hela babkan i ugnen i några minuter.

Kan jag frysa pumpapaj babka?

Ja! Om du bestämmer dig för att baka den i förväg eller bara vill spara lite till senare, kan en sval limpa slås in ordentligt (i plastfolie och sedan i aluminiumfolie) och frysas i upp till en månad. Tina, inlindad, i rumstemperatur, ta sedan bort plastfolien och värm i en 275℉ ugn i 10 minuter.

Kan jag göra pumpapuré?

Definitivt. Rosta helt enkelt kuber eller halvor av färsk pumpa tills de är mjuka, häll i matberedaren och mixa tills den är slät. Använd efter behov för denna babka, pumpakaka, pumpa swirl brownies eller muffins.

Till pumpapajfyllningen

Gör babkabrödet

 • Kombinera mjölk, smör, socker, ägg, jäst och vanilj i skålen med en stavmixer och vispa ihop för hand.

 • I en bunke, vispa ihop mjöl och salt. Tillsätt detta till mixerbunken och blanda sedan med en stor träslev tills det bildas en ruggig deg.

 • Montera ståmixern med degkroken och vänd den sedan på medium. Vispa degen tills den är slät, elastisk och lätt klibbig, 8 till 10 minuter. Tillsätt mer mjöl, 1 msk i taget, om det behövs, för att uppnå önskad konsistens.

 • Smöra en stor skål, lägg degen inuti, täck med plastfolie och lägg sedan på en varm plats för att jäsa tills degen har dubbelt så stor storlek, 1 till 2 timmar.

Gör pumpapajfyllningen

 • Vispa ihop farinsocker, kanel, kryddpeppar och ingefära i en medelstor blandningsskål tills det är väl kombinerat.

 • Smörj en 9 x 5 tum (23 x 13 cm) brödform och klä med bakplåtspapper. Vänd ut degen på en lätt mjölad arbetsyta och rulla ut degen till en 15 x 15 tums (38 x 38 cm) fyrkant.

  ☞ TESTERTIPS: Om ditt hus är varmt, ställ in degen i kylen i några minuter innan du rullar och formar för att stelna, det blir lättare att skära och forma.

 • Fördela pumpapurén över degen och lämna en 1 tum (2,5 cm) remsa längst upp. Strö den kryddade farinsockerblandningen över pumpapurén. Borsta den kala 1 tum (2,5 cm) remsan med lite vatten. Rulla bort degen från dig till en stock (försök att hålla jämn tjocklek hela tiden). Nyp för att försegla.

 • Använd en tandad kniv och skär stocken på mitten på längden. Lägg de skivade halvorna uppåt och sida vid sida. Bilda ett X med de två remsorna.

 • Arbeta från mitten och ut, väv de två remsorna genom att vika dem över varandra, omväxlande fram och tillbaka.

 • När du når slutet, nyp ihop ändarna. Upprepa på den andra halvan.

 • Flytta den flätade degen i den förberedda brödformen, komprimera den så att den passar om det behövs. Täck lätt med plastfolie och ställ på en varm plats för att jäsa tills den nästan fördubblats i storlek, 45 till 60 minuter.

 • Värm ugnen till 350°F (175°C).

Gör streusel toppingen

 • I en skål, vispa ihop socker, mjöl, kanel och salt tills det är väl blandat. Använd en konditori eller två knivar för att skära i smörtärningarna tills streuseln liknar små ärtor. Förvara kallt tills brödet har jäst helt.

 • Vispa ihop ägget och vattnet i en liten skål tills det skummar. Pensla den jästa degen lätt med äggtvätt, strö sedan streusel över toppen.

 • Grädda tills de är gyllene och innertemperaturen är 200°F (93°C), 40 till 60 minuter. Låt babkan svalna helt innan du skär upp den.

Servering: 1 serveringKalorier: 308 kcalKolhydrater: 51 gProtein: 7 gFett: 9 gMättat fett: 5 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 2 gTransfett: 1 gKolesterol: 52 mgNatrium: 125 mgKalium: 141 mgFiber: 2 gSocker: 21 gVitamin A: 1466 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 54 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Amie MacGregor. Foto © 2021 Amie MacGregor. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna pumpababka är en härlig höstlimpa med mjuk pumpakrydda. Receptet är överlag klart att följa med lite förtydligande och pumpasmaken kommer faktiskt igenom även med allt djupt mörkt brunt socker och kryddor. Chokladbabka är fortfarande favoritsmaken men det här är en mycket nära andra och mil före en vanlig kanel.

Mjuk fluffig pumpapaj Babka--Nassar

Om du korsade en pumpapaj med en brioche med en smulkaka med en kanelrulle, skulle avkomman vara denna pumpakrydda babka. Varje element är i harmoni; brödet är mört, farinsocker-pumpa-snurrarna är smälta och tröstande, streusel-toppningen ger en fin crunch, och lukten i huset när du bakar är alla övertygande skäl att prova detta recept.

Mjuk fluffig pumpapaj Babka--Sasha-s

Jag skar ner på farinsockret, använde 1/2 kopp snarare än 3/4 eftersom jag gillar att mina desserter är lite mindre söta. Jag njöt av en tjock skiva med en god kopp kaffe i eftermiddags och jag kunde inte vara lyckligare.

Tidigare skrämd av babka-recept gav jag den här ett försök och jag kunde inte vara gladare över att jag gjorde det. Varje skiva pumpapaj babka består av ett kuddaktigt, mört sött bröd med generösa virvlar av höstkrydda. Att överföra degen till brödformen var det knepigaste steget men jag inser nu hur förlåtande det är.

Jag gjorde babkan dagen innan och den smakade nybakad nästa morgon. Jag kan se var det är meningsfullt att hälla smör på en skiva, men jag var bara glad när jag vecklade ut lagren från skorpan rakt in i mitten och njöt av varje kaneldoftande tugga på vägen.

Detta pumpababka-recept var en härlig kombination av två av mina favoriter – babka och pumpapaj. Fyllningen i denna pumpapajbabka påminner om pumpapaj samtidigt som den inte är för överväldigande för det härliga, mjuka brödet. Jag kanske kommer att använda hälften av toppingen i framtiden för att skära ner på det totala sötmainnehållet, men vi älskade också detta recept som skrivet.

En offset spatel visade sig vara det bästa verktyget för att fördela pumpan jämnt. Håll ett öga på degen under jäsningarna – min jäst var lite överaktiv och jag hade en tendens att behöva ligga i den nedre delen av jässkalan. Den färdiga babkan var utsökt till frukost, mellanmål, efterrätt eller när som helst!

Detta pumpapaj-babka-recept gör en limpa av läckra, imponerande bröd. Jag älskar att pumpan är en del av fyllningen snarare än degen eftersom de två delarna är väldigt välbalanserade. Bröddegen är söt och fluffig, det finns precis lagom mycket pumpapajkryddad fyllning, och hela upplevelsen är som en pumpakrydda kanelrulle.

Receptet kräver lite tid och ansträngning, men det är inte svårt. Jag har njutit särskilt av att ha en rostad skiva till mitt kaffe på morgonen!

Ursprungligen publicerad 9 november 2021

Source link

Rate this post

Leave a Reply