Hösten har officiellt börjat när pumpa krydda lattes börja dyka upp på kaféer och kaféer!
Denna hemgjorda PSL är rik och krämig, med den perfekta blandningen av pumpa och varma höstkryddor. Det bästa av allt är att det är enkelt och ingen speciell utrustning behövs!
Hoppa över köerna och gör detta e copycat-recept innan du beger dig ut till pumpaplåstret!

Hemlagad Pumpkin Spice Latte
En av mina favoritsaker med hösten är att smutta på en varm hemgjord latte. Så mysigt!
- Om du har pumpapuré har du förmodligen allt du behöver för att göra en pumpakryddlatte hemma!
- Ingen speciell utrustning eller espressomaskin behövs.
- Pumpkin spice lattes kan serveras is eller varm!
- Alla från Starbucks till Dunkin Donuts och till och med McDonald’s har sin egen version men det här receptet smakar inte bara fantastiskt, utan det kommer också utan den rejäla prislappen
- Kommande semesterfest? Skala upp receptet och håll förberedd PSL varm i en lerkruka. Erbjud shots av Baileys, konjak eller hasselnötssprit så att gästerna kan “värma” upp sina drinkar! Och doften är fantastisk!
Ingredienser för en hemmagjord pumpa Spice Latte
Kaffe/espresso – Använd vardagskaffe som har bryggts bara lite starkare eller några shots espresso. Jag använder en french roast k-cup med den minsta kaffestorleksinställningen.
Pumpa – Du kommer att vilja använda äkta pumpapuré (vi använder konserverad) för bra smak.
Sötningsmedel – Vi tillsätter lite socker men farinsocker fungerar också!
Mejeri – Lätt grädde eller halv och halv gör denna dryck dess rika och krämiga konsistens, men alla icke-mejeriprodukter duger. Havremjölk, mandelmjölk eller till och med kokosmjölk fungerar allt.
Pålägg – Toppa den med lite hemgjord vispgrädde, kolasås och såklart ett litet stänk av pumpapajkrydda. Prova ett stänk av kanel, muskot eller dina kryddblandningar som äppelpajskrydda.
Variationer
- Vispa i lite vaniljextrakt.
- Byt ut vitt socker mot lönnsirap eller till och med en touch av honung om du vill.
- Medan du värmer upp mjölkblandningen, lägg till några kryddnejlika eller en skiva eller två färsk ingefära. Kassera före servering.

Hur man gör en Pumpkin Spice Latte
Det här hemlagade receptet för pumpakrydda latte är ett varmt och mysigt sätt att välkomna hösten.
- Brygg lite starkt kaffe eller gör ett par shots espresso om du har en espressomaskin.
- Lägg alla ingredienser utom kaffe/espresso/sprit i en liten kastrull (enligt receptet nedan) och koka tills det är varmt (koka inte).
- Häll mjölkblandningen i muggar och tillsätt kaffet eller den varma espresson.
- Toppa den med hemgjord vispgrädde och pumpapajkrydda eller muskotnöt.
Fler mysiga drinkar
Tyckte du om detta recept på Pumpkin Spice Latte? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Pumpkin Spice Latte
Pumpapuré, kaffe och varm mjölk kombineras för att göra den perfekta PSL.
-
Brygg 1 kopp starkt kaffe (jag använder en mörkrostad k-kopp och använder den minsta koppstorleken på min maskin, jag brygger två omgångar för att göra 1 kopp).
-
Blanda mjölk, grädde, socker, pumpapuré och pumpapajkrydda i en liten kastrull. Värm på medelvärme tills det är varmt men inte kokar. När små bubblor bildats längs kanterna, ta bort från värmen.
-
Fördela mjölkblandningen mellan 2 muggar (tillsätt sprit om du använder).
-
Tillsätt kaffe (eller shots av espresso, se not) till mjölkblandningen.
-
Toppa med vispad grädde, ytterligare pumpapajkrydda och en klick kolasås om du vill.
Denna latte kan serveras varm eller över is. För att servera is, värm mjölk enligt anvisningarna och kyl. Förbered kaffe och servera över is.
Denna latte är lätt sötad. Du kan lägga till ytterligare socker eller använda ett sockerfritt sötningsmedel om så önskas.
Servering: 1latte | Kalorier: 246 | Kolhydrater: 26g | Protein: 6g | Fett: 11g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 89mg | Kalium: 304mg | Fiber: 1g | Socker: 23g | Vitamin A: 3937IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 173mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Anpassad från Food Network



