Pytt i panna är en välsmakande svensk hash du kan njuta av till frukost eller middag. Namnet på rätten betyder ordagrant “små bitar blandade i en panna”, och är den ultimata skandinaviska matrester. Pytt i panna är ett bra ställe att börja. Svenska för “bitar i en panna”, pytt i panna görs traditionellt på överblivet kött och potatis.pytt i panna är en rätt som hedrar fyndighet och kreativitet, det handlar om att förbruka bitarna av allt som försvinner i kylen och omvandla dem till något gott.Det serveras vanligtvis som en snabb och enkel familjemiddag och är ett populärt sätt att använda upp eventuella rester från tidigare måltider. Rätten är även populär som baksmällakur, och kan serveras som frukost eller brunch.

VAD ÄR PYTT I PANNA ?

Pytt i panna är den ultimata maträtten som blir över. Det görs vanligtvis med alla överblivna bitar av kött och grönsaker som du råkar ha till hands. Dessa ingredienser steks i en panna med enkel smaksättning och serveras varma.

Pytt i panna görs vanligtvis med tärnad potatis, en typ av tärnad kött som korv, bacon eller skinka, och eventuellt andra tärnade rotfrukter.

Pytt I Panna recept - Swedish Hash

PYTT I PANNA INGREDIENSER

Pytt i panna kan göras med en mängd olika ingredienser. Eftersom den här rätten är gjord med rester är huvudpoängen att använda det du har tillgängligt. Kokt kött och grönsaker är vanligt, och potatis används nästan alltid.

Till denna version behöver vi överbliven potatis (rostad, kokt, bakad eller ångad potatis fungerar bra) eller eventuellt tärnad fryst potatis. Rå potatis bör ångas lätt eller kokas innan användning.

Du behöver också lök- och baconmedaljonger. Du kan ersätta detta med vilken typ av tillagat kött som helst, som överbliven slow cooker-gammon, rökt korv, tärnad hamburgare eller köttfärs.

Dessutom kan du lägga till de grönsaker du har kvar. Rutabaga, morot, palsternacka, purjolök, broccoli, ärtor och paprika är utmärkta alternativ.

Eventuellt behöver du ett stekt ägg och färsk persilja att servera på toppen.

INSTRUKTIONER

Tärna alla ingredienser i lagom stora bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna på medelvärme och lägg i det tärnade köttet och grönsakerna. Låt dem fräsa under omrörning då och då tills de alla är gyllenbruna och genomvärmda.

Den exakta tillagningstiden kommer att variera beroende på exakt vilka ingredienser du använder, men 5-10 minuter är typiskt.

När potatisen och baconet har värmts upp och börjat bli gyllene, flyttar du dem till ena sidan av stekpannan och knäcker äggen på den andra halvan. Stek i några minuter tills äggen faller i smaken.

Servera pytt i panna med ägget ovanpå och strö hackad färsk persilja över rätten.

TIPS

Här är mina expertråd om hur man gör den perfekta autentiska pytt i panna:

  • Denna maträtt har inga regler. Använd vilka ingredienser du vill och stek dem i pannan exakt så länge du vill.
  • Det finns oändliga mängder av regionala varianter av rätten. I själva verket använder varje familj sina föredragna ingredienser, och det är okej!
  • Pytt i panna är huvudsakligen potatisbaserad. Rå potatis är för svår att steka på en rimlig tid. Därför bör du alltid använda potatis som är åtminstone delvis kokt, eller tinad fryst potatis.
  • För att uppnå bästa resultat bör du skära köttet och grönsakerna i lika stora bitar. Detta kommer att säkerställa att de kokar jämnt.

🥗 SERVINGSFÖRSLAG

Så här serverar jag den här goda svenska hashen:

  • Till frukost: En stekpanna ger en utmärkt frukost eller brunch. Servera den för sig själv, med en skiva rostat bröd eller med stekt ägg.
  • Till middag: Svenskar brukar äta pytt i panna till middag. Den avnjuts ofta som den är, eller med ett ägg på toppen. Den kan också serveras med en hamburgerbiff, eller med en grillad ostmacka vid sidan av.
Pytt I Panna recept - Swedish Hash {Easy Leftover Meal} - [2022]

Pytt I Panna recept – Swedish Hash {Easy Leftover Meal} – [2022]

Pytt i panna är en välsmakande svensk hash du kan njuta av till frukost eller middag. Namnet på rätten betyder ordagrant "små bitar blandade i en panna", och är den ultimata skandinaviska matrester.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Breakfast, Dinner
Cuisine svenska
Servings 4
Calories 311 kcal

Ingredients
  

  • 1 Kg tärnad kokt potatis
  • 8 baconmedaljonger
  • 2 lökar
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Instructions
 

  • Tärna alla ingredienser i lagom stora bitar.
  • Hetta upp lite olja i en stekpanna på medelvärme och lägg i det tärnade köttet och grönsakerna. Låt dem fräsa under omrörning då och då tills de alla är gyllenbruna och genomvärmda. Den exakta tillagningstiden kommer att variera beroende på exakt vilka ingredienser du använder, men 5-10 minuter är typiskt.
  • När potatisen och baconet har värmts upp och börjat bli gyllene, flyttar du dem till ena sidan av stekpannan och knäcker äggen på den andra halvan. Stek i några minuter tills äggen faller i smaken. Om du har en liten stekpanna kanske du vill tillaga äggen separat i en annan stekpanna.
  • Servera pytt i panna med ägget ovanpå och strö hackad färsk persilja över rätten.

Notes

Kan jag servera detta med en sås? – Absolut. Du kan servera den här rätten med din favoritsås. Prova det med ketchup, varm sås eller till och med sås!
Matrester
Denna enkla rätt lagras riktigt bra! Så här hanterar du resterna:
  • Förvaring: Denna maträtt kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar och sedan värmas upp innan servering.
  • Frysning: Pytt i panna kan absolut frysas! Frys in den i fryssäkra förvaringsbehållare i upp till 6 månader, tina sedan antingen i kylen innan den återuppvärms, eller värm upp den i en stekpanna direkt från fryst.
  • Återuppvärmning: Värm pytt i panna igen i en stekpanna eller mikrovågsugn tills den är genomvarm, servera sedan.
Topptips
Här är mina expertråd om hur man gör den perfekta autentiska pytt i panna:
  • Denna maträtt har inga regler. Använd vilka ingredienser du vill och stek dem i pannan exakt så länge du vill.
  • Det finns oändliga mängder av regionala varianter av rätten. I själva verket använder varje familj sina föredragna ingredienser, och det är okej!
  • Pytt i panna är huvudsakligen potatisbaserad. Rå potatis är för svår att steka på en rimlig tid. Därför bör du alltid använda potatis som är åtminstone delvis kokt, eller tinad fryst potatis.
  • För att uppnå bästa resultat bör du skära köttet och grönsakerna i lika stora bitar. Detta kommer att säkerställa att de kokar jämnt.
Keyword Pytt I Panna, Pytt I Panna recept

NÄRING

  • Kalorier: 311kcal
  • Kolhydrater: 49g
  • Protein: 12g
  • Fett: 8g
  • Mättat fett: 2g
  • Kolesterol: 164mg
  • Natrium: 120mg
  • Kalium: 1194mg
  • Fiber: 6g
  • Socker: 4g
  • Vitamin A: 238IU
  • Vitamin C: 53mg
  • Kalcium: 67mg
  • Järn: 3mg

Utsökt Smul paj recept med blåbär – Låt oss göra Smul paj

 

5/5 - (1 vote)