Quinoa tabbouleh går snabbt att vispa ihop, speciellt när du hittar överbliven quinoa. Full av färgglada och hälsosamma grönsaker och örter gör den en exceptionell lunch under hektiska dagar.

Anpassad från Bettina Campolucci-Bordi | 7 dagars veganutmaning | Hardie Grant, 2020

Detta är en fantastisk sallad att ta med till jobbet eller ha färdig, som väntar på dig i kylen efter en lång dag. Jättegott skopat med babypärla, på en hummusbädd eller helt enkelt skopas upp med bröd. Den är perfekt som matlåda eller kylskåp.–Bettina Campolucci-Bordi

HUR LÄNGE HÅLLER QUINOA TABBOULEH SALLAD I KYLEN?

På egen hand är quinoa bra i upp till 5 dagar i kylen. När du lägger till färska grönsaker och dressing minskar det tiden lite – ner till 3 dagar. Men det räcker ändå med tid för ett par snabbluncher på en vecka eller 2 luncher och en picknick. Eller en picknick, ett mellanmål efter skolan och en lugn brunch. Du förstår idén.

Servering: 1 serveringKalorier: 233 kcalKolhydrater: 31 gProtein: 6 gFett: 10 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 6 gNatrium: 11 mgKalium: 259 mgFiber: 4 gSocker: 1 gVitamin A: 57 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 35 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2020 Bettina Campolucci-Bordi. Foto © 2020 Nassima Rothacker. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna quinoa tabbouleh är en mycket god sallad. Eftersom din nygjorda quinoa håller på att kylas kan du förbereda resten av ingredienserna. När quinoan är kyld (TIPS- Jag låter min svalna i 2 timmar på en kvarts plåt för att svalna snabbt) går allt ihop med några omrörningar av sked! De färska grönsakerna, örterna och kryddorna förenas harmoniskt i en fantastisk tillbehör. Jag serverade min tillsammans med några räkor. Underbar.

Denna quinoa-tabbouleh-lek på traditionell tabbouleh är härligt uppfriskande. Den har en underbar balans mellan fräscha färska grönsaker och spannmål. Användningen av quinoa och kryddpeppar i kombination med mindre persilja än den traditionella tabbouleh gav den en lättare smak.

Men sedan… att sprida en bit Bibb-sallat med hummus och lägga till ett lager av denna tabbouleh var bara jättegott. Faktum är att till min nästa middag kanske jag serverar dessa redan färdiga, vikta som en vårrulle och hållna ihop med en tandpetare. Vilken fantastisk aptitretare det kommer att göra. Vi åt också tabbouleh ensam som tillbehör till middagen och det var också gott.

Krisig, färgstark, packad med färska grönsaker, örter och proteinrik quinoa, denna quinoa tabbouleh är en bris att göra och hälsosam som fan. Kryddpepparn är ett överraskande tillskott som ger en rökig bakgrundsviskning. Jag tror att nästa gång jag gör den kommer jag att lägga till fetaost i tärningar för lite pirr.

Receptet är perfekt för alla ingredienser, de är perfekt balanserade. Jag lagade quinoan kvällen innan så det blev en snabb lunch innan jobbet med flankstek på grillen.

Det skulle vara bra för en BBQ eller en picknick. Tabbouleh håller bra i 2-3 dagar, så jag hade bra grejer att ta med till jobbet. Detta kommer definitivt att upprepas!

Som en glutenfri ätare har quinoa varit mitt favoritkorn för att göra tabbouleh i ett par decennier nu. Rätt tillagad har den konsistensen och bettet att stå emot dressingen på ett sätt som de flesta andra alternativa kornen inte gör. Detta recept på quinoa tabbouleh varierar från standardversionerna genom att lägga till fler grönsaker i form av paprikan. Det blir en väldigt somrig sallad med lite extra crunch. Det viktiga för all quinoasallad är att se till att quinoan tillagas så att den blir fluffig och torr. Soggy quinoa gör en fuktig sallad. Jag gillar att använda min riskokare för quinoa, på inställningen för och använda samma proportioner som vitt ris, men spishällsmetoder fungerar också om du inte använder för mycket vatten. Jag gillar ett förhållande på 1,5 koppar vatten per kopp quinoa. Jag serverade detta som en fristående salladshuvudrätt med lite majskolvar.Source link

Rate this post

Leave a Reply