Rå sparrissallad gör det mesta av en av vårens mest uppskattade delikatesser. Möra band av rakad rå sparris serveras ovanpå citronyoghurt och örter, och toppas sedan med parmesan och pinjenötter. Enkelt, fräscht och det bästa sättet att fira vårens första stjälkar.

En tallrik med rå sparrissallad med en burk dressing och en skål pinjenötter och ett glas vitt vin vid sidan av.

Anpassad från Lynn Crawford | Farm to Chef | Penguin Kanada, 2017

Jag älskar sallader som ska fyllas med mycket grönsaker snarare än mycket sallad. Jag lägger till frisée till den här för dess skarpa smak, men annars håller jag mig till vackra robusta gröna grönsaker. Sparrisen – ljusgrön och söt – kommer att sticka ut, kompletterad med yoghurtens krämighet, parmesanens sälta och pinjenötternas krispighet.Lynn Crawford


Varför våra testare älskade detta

Våra testare tjatade om detta rakad sparrissallad. Frasigheten i den rakade sparrisen och den behagliga kontrasten hos den syrliga örtyoghurten fick MaryBeth Jirgal att utropa att hon kommer att “gör denna fräscha, läckra rå sparrissallad hela våren.”

Joan Hunter Mayer förklarar denna sparrissallad “en helt ny nivå av läckerhet!” Vi håller verkligen med.

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser till en rå sparrissallad: sparris, olivolja, timjan, ruccola, citron, persilja, pinjenötter, parmesanost, yoghurt, gräslök.
 • Sparris–För en sallad med crunch och extra konsistens, leta efter ljusgröna sparrisstjälkar som är fasta och med slutna spetsar. Tjockare sparrisstjälkar blir lättare att raka.
 • Citron–Eftersom du behöver både citronsaft och skal rekommenderar vi att du använder en ekologisk citron.
 • Grekisk yoghurt--För bästa resultat, använd fullfet grekisk yoghurt. Vi älskar den för dess tjocka, krämiga konsistens och tillsatta tang.
 • kottar–Dessa ger en extra nivå av konsistens till salladen, och deras nötaktiga smak är en välkommen kontrast till grönsakerna. Observera att pinjenötter är benägna att förstöra och bör förvaras i kylen och kontrolleras före användning. Om de har en bitter smak eller en stark kemisk lukt, släng ut dem och köp färska.

Hur man gör detta recept

Ingredienser för en grekisk yoghurtdressing i en mixer och en person som rakar sparrisspjut i en skål.
 1. Kombinera grekisk yoghurt, citronsaft, skal, timjan, persilja och gräslök i en mixer. Blixa tills den är slät och krydda med salt och peppar.
 2. Använd en grönsaksskalare för att raka sparrisen i tunna band.
Ruccola läggs till en skål med rakad sparris och en person som häller olivolja i skålen med sallad.
 1. Kombinera sparris och gröna i en stor skål.
 2. Häll i olja och citronsaft och blanda ihop. Krydda med salt och peppar.
 3. Lägg upp lite av yoghurtblandningen på en kyld tallrik, toppa sedan med sparris och gröna. Avsluta med parmesan, pinjenötter och gräslök.

Vanliga frågor om recept

Hur skalar man sparris?

Börja med att tvätta sparrisen och sedan skära eller knäppa av de sega ändarna. Arbeta med en stjälk i taget, lägg en stjälk platt på en skärbräda. Håll botten av stjälken stadigt och dra sedan bort den tunt från dig med en grönsaksskalare. Rotera stjälken när du skalar för jämna band.

Vad ska jag servera denna sallad till?

Testarna njöt av denna fräscha vårsallad med grillade kycklingspett, men den passade också bra till smörig bakad fisk, eller så kunde den serveras på egen hand till en lätt lunch.

Kan jag göra denna sallad i förväg?

Med ett vårsalladsrecept så här enkla och fräscha, kommer du förmodligen att vilja göra det precis innan du äter. Om du är verkligen Om du vill komma före middagsruschen kan du safta citronen och göra dressingen. Putsa din sparris men spara rakningen till precis innan servering.

De goda nyheterna – den grekiska yoghurtblandningen kan göras i förväg och smakerna kommer att mjukna och smälta. Tänk bara på att örterna inte kommer att se lika vårfräscha ut, men de kommer ändå att smaka fantastiskt.

Hjälpfulla tips

 • För att rosta pinjenötterna, lägg dem i en torr stekpanna och koka på medelhög värme tills de är gyllenbruna. Håll ett öga på dem, eftersom de kan brännas snabbt.
 • Raka sparrisen precis innan du förbereder salladen så den är ljus och knaprig när den serveras.
 • Förbandet kan förberedas upp till en dag i förväg för att spara tid.
 • Citronörtyoghurten fungerar lätt som dipp för färska grönsaker eller kan spridas på en grillad grönsakswrap eller smörgås.
En härva av rå sparrissallad, pinjenötter och frisee ovanpå en grön dressing.
: Virginia Macdonald

Fler bra recept på sparrissallad

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Rå sparrissallad

En tallrik med rå sparrissallad med en burk dressing och en skål pinjenötter och ett glas vitt vin vid sidan av.

Det här är ett av mina favoritsätt att njuta av sparris när den är på toppen av sin säsong – rå och enkelt klädd i denna fräscha och lätta sallad.

Prep 20 minuter

Total 20 minuter

Till citronörtyoghurten

Till råsparrissalladen

Gör citronörtyoghurten

 • I en mixer, kombinera yoghurt, citronsaft, citronskal, timjan, persilja och gräslök och mixa tills det är slätt. Smaka av med salt och peppar.

Förbered den rå sparrissalladen

 • Använd en grönsaksskalare och raka sparrisspjuten på längden till tunna band. Lägg i en stor skål och tillsätt frisée, olivolja och citronsaft. Kasta till beläggning. Smaka av med salt och peppar.
 • Häll citronörtyoghurten på ett kylt serveringsfat. Toppa med sparris-friséeblandning och strö sedan över parmesan, pinjenötter och gräslök.

  1. Rosta pinjenötter –För att rosta pinjenötterna, lägg dem i en torr stekpanna och koka på medelhög värme tills de är gyllenbruna. Håll ett öga på dem, eftersom de kan brännas snabbt.
  2. Hålla sparris knaprig –Raka sparrisen precis innan du förbereder salladen så den är ljus och knaprig när den serveras.
  3. Gå framåt –Förbandet kan förberedas upp till en dag i förväg för att spara tid.
  4. Extra yoghurtdressing –Citronörtyoghurten fungerar lätt som dipp för färska grönsaker eller kan spridas på en grillad grönsakswrap eller smörgås.

Servering: 1delKalorier: 169kcal (8%)Kolhydrater: 9g (3%)Protein: 9g (18 %)Fett: 12g (18 %)Mättat fett: 2g (13 %)Transfett: 1gKolesterol: 6mg (2 %)Natrium: 119mg (5 %)Kalium: 415mg (12%)Fiber: 3g (13 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 1709IU (34 %)C-vitamin: 22mg (27 %)Kalcium: 173mg (17 %)Järn: 4mg (22 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.


Source link
Rate this post

Leave a Reply