Kombinera det söta och det syrliga till en utsökt dessert med detta rabarberpaj recept.
Allt som behövs för denna läckra goding är lite pajskal (hemgjord eller köpt i butik), socker, rabarber, kanel och lite mjöl!
Det är ett fantastiskt sätt att avsluta sommarsäsongen på.

Söt & Syrlig Rabarberpaj
- Inget slår ett flagigt och smörigt pajskal fyllt med en lättlagad fyllning. Familjen kommer att älska denna dessert.
- Kombinationen av sött och syrligt i detta recept kommer säkerligen att väcka dessa smaklökar!
- För en snabb paj använd en köpt skorpa, eller prova en hemmagjord skorpa precis som mormor brukade göra.

Ingredienser till Rabarberpaj
Rabarber – Använd färska eller frysta rabarber för detta recept. Vid färskköp säljs de oftast i buntar eller lösa. Stjälkarna ska vara röda med en inslag av grönt, fasta och utan fläckar.
Om du använder fryst rabarber, tina den först och krama ur det extra vattnet och tillsätt lite extra mjöl i pajfyllningen.
Pajskal – Gör en hemmagjord pajskal eller använd en köpt för en snabbare och enklare efterrätt. Gör två pajskal, en till toppen och en till botten av pajen.
Pålägg – Testa att ringla den färdiga pajen med lite hemgjord jordgubbssås och en klick vispgrädde. Känner du dig äventyrlig? Testa att göra hemlagad glass utan att servera den.




Hur man gör rabarberpaj
Denna dessert har så få ingredienser, vilket gör den så enkel att slänga ihop.
- Gör pajskalet (eller använd det färdiggjorda skalet).
- Strö 1 msk socker & 1 msk mjöl över botten av pajskalet.
- Blanda, mjöl, socker, rabarber och kanel i en skål. Lägg till pajskalet.
- Rulla resten av skalet och lägg det över pajen. Krympa kanterna.
- Baka (enligt receptet nedan).

Gör framåt
Hemgjorda pajskal kan göras i förväg och förvaras i kylen, eller så kan de frysas i bollar eller i en platt cirkulär form (innan de gräddas).
Fyllningen kan också göras i förväg och kylas eller frysas. Om du kyler, lägg inte fyllningen i pajskalet förrän precis innan den är klar att tillagas, annars blir skalet fuktigt.
Hela pajen kan monteras ihop och sedan frysas in. För att göra detta ordentligt, lägg den monterade och okokta pajen i frysen. Vänta tills det fryser fast och slå sedan in det i plastfolie. Lägg i en lufttät behållare eller fryspåse och förvara den i frysen i upp till 2 månader. Koka från fryst i 40 minuter.
Förvara överbliven paj
Överbliven paj håller sig i en lufttät behållare i kylen i 4 dagar. Bakad paj är också så lätt att frysa. Skär den i enskilda portioner, slå in med saran wrap och lägg den i en lufttät behållare i frysen. Det kommer att hålla i 2 månader.
Rabarber från trädgården?
Har du gjort denna rabarberpaj? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Rabarberpaj
Söt & syrlig med kanelsocker & en hemmagjord skorpa, den här pajen är det bästa sättet att använda upp all den rabarbern från trädgården!
-
Värm ugnen till 425°F.
-
Rulla ½ av pajskalet till en ⅛-tums tjock cirkel. Klä en 9-tums pajplatta med bottenskorpan.
-
Kombinera 1 msk mjöl och 1 msk socker i en liten skål. Strö blandningen över botten av pajskalet.
-
Blanda rabarber, socker, mjöl och kanel i en stor skål och blanda väl. Lägg rabarberblandningen i skorpan.
-
Rulla resten av skorpan och lägg den över rabarbern. Krymp kanterna för att försegla och skär skåror i pajen (eller gör gallertopp om så önskas).
-
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Sänk temperaturen till 350°F och fortsätt grädda 40-50 minuter eller tills fyllningen är bubblig och skorpan är gyllene.
-
Kyl 2 timmar före servering.
Om skorpan börjar bryna för mycket på kanterna, täck den med lite folie eller ett pajskydd.
Förvara överbliven paj i kylen i en täckt behållare i upp till 4 dagar.
Kalorier: 311 | Kolhydrater: 58g | Protein: 4g | Fett: 8g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Natrium: 121mg | Kalium: 388mg | Fiber: 3g | Socker: 35g | Vitamin A: 125IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 113mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



