Kombinera det söta och det syrliga till en utsökt dessert med detta rabarberpaj recept.

Allt som behövs för denna läckra goding är lite pajskal (hemgjord eller köpt i butik), socker, rabarber, kanel och lite mjöl!

Det är ett fantastiskt sätt att avsluta sommarsäsongen på.

pläterad Rabarberpaj med glass

Söt & Syrlig Rabarberpaj

  • Inget slår ett flagigt och smörigt pajskal fyllt med en lättlagad fyllning. Familjen kommer att älska denna dessert.
  • Kombinationen av sött och syrligt i detta recept kommer säkerligen att väcka dessa smaklökar!
  • För en snabb paj använd en köpt skorpa, eller prova en hemmagjord skorpa precis som mormor brukade göra.
Rabarberpaj ingredienser

Ingredienser till Rabarberpaj

Rabarber – Använd färska eller frysta rabarber för detta recept. Vid färskköp säljs de oftast i buntar eller lösa. Stjälkarna ska vara röda med en inslag av grönt, fasta och utan fläckar.

Om du använder fryst rabarber, tina den först och krama ur det extra vattnet och tillsätt lite extra mjöl i pajfyllningen.

Pajskal – Gör en hemmagjord pajskal eller använd en köpt för en snabbare och enklare efterrätt. Gör två pajskal, en till toppen och en till botten av pajen.

Pålägg – Testa att ringla den färdiga pajen med lite hemgjord jordgubbssås och en klick vispgrädde. Känner du dig äventyrlig? Testa att göra hemlagad glass utan att servera den.

Hur man gör rabarberpaj

Denna dessert har så få ingredienser, vilket gör den så enkel att slänga ihop.

  1. Gör pajskalet (eller använd det färdiggjorda skalet).
  2. Strö 1 msk socker & 1 msk mjöl över botten av pajskalet.
  3. Blanda, mjöl, socker, rabarber och kanel i en skål. Lägg till pajskalet.
  4. Rulla resten av skalet och lägg det över pajen. Krympa kanterna.
  5. Baka (enligt receptet nedan).
kokt Rabarberpaj i fatet

Gör framåt

Hemgjorda pajskal kan göras i förväg och förvaras i kylen, eller så kan de frysas i bollar eller i en platt cirkulär form (innan de gräddas).

Fyllningen kan också göras i förväg och kylas eller frysas. Om du kyler, lägg inte fyllningen i pajskalet förrän precis innan den är klar att tillagas, annars blir skalet fuktigt.

Hela pajen kan monteras ihop och sedan frysas in. För att göra detta ordentligt, lägg den monterade och okokta pajen i frysen. Vänta tills det fryser fast och slå sedan in det i plastfolie. Lägg i en lufttät behållare eller fryspåse och förvara den i frysen i upp till 2 månader. Koka från fryst i 40 minuter.

Förvara överbliven paj

Överbliven paj håller sig i en lufttät behållare i kylen i 4 dagar. Bakad paj är också så lätt att frysa. Skär den i enskilda portioner, slå in med saran wrap och lägg den i en lufttät behållare i frysen. Det kommer att hålla i 2 månader.

Rabarber från trädgården?

Har du gjort denna rabarberpaj? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad Rabarberpaj med glass

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Rabarberpaj

Söt & syrlig med kanelsocker & en hemmagjord skorpa, den här pajen är det bästa sättet att använda upp all den rabarbern från trädgården!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 1 timme

Cool tid 2 timmar

Total tid 3 timmar 10 minuter

  • Värm ugnen till 425°F.

  • Rulla ½ av pajskalet till en ⅛-tums tjock cirkel. Klä en 9-tums pajplatta med bottenskorpan.

  • Kombinera 1 msk mjöl och 1 msk socker i en liten skål. Strö blandningen över botten av pajskalet.

  • Blanda rabarber, socker, mjöl och kanel i en stor skål och blanda väl. Lägg rabarberblandningen i skorpan.

  • Rulla resten av skorpan och lägg den över rabarbern. Krymp kanterna för att försegla och skär skåror i pajen (eller gör gallertopp om så önskas).

  • Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Sänk temperaturen till 350°F och fortsätt grädda 40-50 minuter eller tills fyllningen är bubblig och skorpan är gyllene.

  • Kyl 2 timmar före servering.

Fryst rabarber kan användas men bör tinas först. Häll av eventuell vätska. Om du använder fryst rabarber, tillsätt 1 extra matsked mjöl till pajblandningen.
Om skorpan börjar bryna för mycket på kanterna, täck den med lite folie eller ett pajskydd.

Förvara överbliven paj i kylen i en täckt behållare i upp till 4 dagar.

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 311 | Kolhydrater: 58g | Protein: 4g | Fett: 8g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Natrium: 121mg | Kalium: 388mg | Fiber: 3g | Socker: 35g | Vitamin A: 125IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 113mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Efterrätt, paj
Kök amerikansk
skiva rabarberpaj på en tallrik med en titel
kokt Rabarberpaj med titel
närbild av Rabarberpaj med skrift
kokt rabarberpaj i ett fat och en skiva pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply