Hemlagad rabarbersmulpaj är den perfekta sommarefterrätten!
En flagnande hemgjord pajskal är fylld med en sötsyrlig rabarberfyllning och toppad med en läcker streusel-toppning.
Precis som hos mormor är den otroligt enkel att göra. Denna läckra paj serveras bäst med en kula vaniljglass.

En perfekt sommarpaj
Rabarber är en super syrlig perenn växt som växer i trädgårdar överallt. När den blandas med socker får stjälken en helt egen unik smak! Rabarber passar perfekt i pajer, crisp eller muffins.
- Fruktpajer är en sommarhäftklammer, och den här är enkelt att göra.
- Om du har rabarber behöver du bara några skafferi ingredienser att dra ihop det här receptet.
- Denna rabarbersmulpaj har en söt syrlig fyllning toppad med en krispig smulpaj för en perfekt efterrätt.
- Förvandla detta till en jordgubbsrabarberpaj genom att byta ut en del av rabarbern mot jordgubbar (eller valfri annan frukt!).

Ingredienser & variationer
- Enkel pajskal: En fläckig och smörig bakelsebas är basen i denna paj. Använd en färdiggjord pajskal eller vispa ihop en flagnande hemgjord pajskal.
- Rabarber: Stjärningrediensen som ger pajen dess syrliga smak. Använd färsk eller fryst rabarber. Tina och låt rinna av överflödig vätska från frysta rabarber för att undvika en fuktig skorpa.
- Mjöl: Jag använder mjöl som förtjockningsmedel. Det hjälper till att ge pajen precis rätt konsistens.
- Socker: Sötar pajen och balanserar syrligheten i rabarbern.
- Citronskal (Valfritt): För en extra burk av citrussmak kan citronskal läggas till rabarberfyllningen. Den kompletterar rabarberns syrlighet och ger en uppfriskande ton.


Hur man förbereder rabarber för paj
Att förbereda rabarber för paj är enkelt.
- När du drar rabarber från växten, se till att dra den (och inte skära den) för att uppmuntra mer tillväxt.
- Ta bort de stora bladen och släng dem, de är giftiga att äta.
- Tvätta rabarberstjälkarna och skär den i 1/4 tums bitar (lite tjockare om dina rabarberstjälkar är tunna), precis som du skulle hacka selleri.
Du behöver dock inte koka eller koka rabarbern innan du gör fyllningen! Sockret hjälper till att bryta ner det under bakningsprocessen!

Hur man gör Rabarber Crumble Pie
- Förbered ditt favoritrecept för pajdeg. Tillsätt lite socker och mjöl så att skorpan inte blir blöt.
- Kasta rabarber med socker och mjöl (per recept nedan) och tillsätt den i skorpan.
- Förbered smultoppen och strö över rabarbern. Grädda i förvärmd ugn tills den är gyllenbrun och bubblig.
- Vill ha det mer syrlig? Tillsätt mindre socker men snåla inte med mjölet, det hjälper pajen att stelna.
- För mjukare rabarber, skär den mindre. Gillar det fastare? Skär den tjockare.
- Tillsätt en nypa ingefära för en ny smak.
- Lägg pajformen på en bakplåtspappersklädd plåt för att fånga upp allt som bubblar över.
- Låt pajen svalna för att stelna. Om den inte ställer sig kommer den att rinna. När pajen har stelnat kan den värmas något innan servering om du vill.
Förvara den i kylen tätt täckt med plastfolie. Ännu bättre, om du har en pajform i glas med lock är det så enkelt att baka och förvara pajen i en och samma form!

Fler rabarberdesserter
Älskade din familj denna Rabarber Crumble Pie? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Rabarbersmulpaj
Denna hemgjorda rabarbersmulpaj är den perfekta sommarefterrätten.
-
Värm ugnen till 425°F.
-
Klä en pajform med en enkel pajskal och krympa kanterna. I en liten skål, kombinera 1 msk mjöl och 1 msk socker. Strö på botten av skorpan.
-
I en stor skål, kombinera den hackade rabarbern, ⅔ kopp socker, återstående mjöl och valfritt citronskal. Rör försiktigt tills det är väl blandat och häll i pajskalet.
-
För att göra smula toppingen, blanda mjöl, farinsocker, vitt socker och mald kanel i en medelstor skål. Skär i det kalla smöret med en konditor eller gaffel tills blandningen liknar grova smulor. Strö över rabarberfyllningen.
-
Lägg pajen i nedre delen av ugnen och grädda i 15 minuter.
-
Sänk ugnstemperaturen till 350°F och fortsätt grädda i ytterligare 45 minuter eller tills fyllningen är bubblig och toppingen är gyllene.
-
Kyl helt innan servering.
Om du använder fryst rabarberse till att mäta den nödvändiga mängden efter att den har tinats och dränerats för att undvika överskott av fukt.
Frys in innan gräddning. Att baka från fryst, lägg pajen på en kantad bakplåt. Värm ugnen till 425°F och grädda i 25 minuter. Sänk sedan värmen till 375°F och grädda i ytterligare 35-45 minuter tills den är genomvärmd. Om toppen brunnar för mycket, täck löst med folie.
Kalorier: 333 | Kolhydrater: 51g | Protein: 3g | Fett: 14g | Mättat fett: 7g | Kolesterol: 20mg | Natrium: 159mg | Kalium: 277mg | Fiber: 3g | Socker: 28g | Vitamin A: 314IU | C-vitamin: 13mg | Kalcium: 79mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



