Rädisor med smördressing tar en gammal standby och ger dem en ganska elegant uppgradering. Gräsig olivolja ger mer smak än bara smör. Ett stänk av avslutande salt tar dem över toppen.

Kommer du ihåg det gammaldags sättet att servera rädisor? Rakt ut ur trädgården tillsammans med en kruka smör och en vacker liten skål med salt. Det är inte mycket som kan förbättras med det – kanske utom detta tjusiga och moderna lilla nummer, som smälter och smälter smör med de gräsiga undertonerna av olivolja och sedan täcker rädisorna i den resulterande smöriga godheten. Det är ett något mer sofistikerat, men ändå helt enkelt, tillvägagångssätt som inte är mindre tilltalande eller överseende än en svep nyss kärnat smör. Om något tycker vi att det är mer lockande. Mycket mer.– Renee Schettler

VARFÖR ÄTES RÄDISOR MED SMÖR?

När det gäller grönsaker har rädisor en ganska skarp smak. Vi älskar dem men de är definitivt inte babymorötter. Smör, särskilt en bra kvalitet, kommer att jämna ut bettet och saltet? Tja, salt förhöjer bara allt. Och det här fallet hjälper olivoljan bara till att lägga till ytterligare en smakfull dimension.

Om du älskar kombinationen av rädisor och smör, men ändå tycker att den peppriga biten av rårädisor är överväldigande, prova att rosta rädisorna först och sedan slänga dem med smör.

Servering: 1 serveringKalorier: 198 kcalKolhydrater: 3 gProtein: 1 gFett: 21 gMättat fett: 9 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 10 gTransfett: 1 gKolesterol: 32 mgNatrium: 31 mgKalium: 180 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 375 IUC-vitamin: 11 mgKalcium: 23 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Mario Batali. Alla rättigheter förbehållna.


Ursprungligen publicerad 11 maj 2010

Recensioner av recepttestare

Jag letade runt på LC-webbplatsen efter ett recept av snackstyp som skulle ta hand om ett gnagande saltbegär – och jag hittade det. Jag serverade dessa rtillsätts med smördressing som ett alternativ till popcorn på filmkvällen, och det blev väl mottaget. Enkla och salta, dessa rädisor var bara underbara.

Detta recept för Franska frukosträdisor med smördressing är perfekt. Deras krispiga, peppriga bett kompletteras av den sammetslena konsistensen hos denna sås. Blanda ihop allt och servera som förrätt, som tillbehör, eller till och med, som rotens namn antyder, som frukost!

Source link

Rate this post

Leave a Reply