Denna regnbågsmangoldsallad lär dig den magnifika som mangold är när den serveras lite tillagad med lite rått kvar. Kanderade valnötter och ost bidrar bara till intrigen.

En rund blå tallrik toppad med regnbågsmangoldsallad, kanderade nötter och krämig dressing.

Regnbågsmangold sallad. Det är för de tillfällen när du kommer på dig själv med att stirra ner i en mängd mangold i trädgården (eller kanske du blev lite medtagen på bondens marknad) och får slut på idéer för hur du kan använda allt. Kombinationen av kokt mangold, krämig dressing och kanderade valnötter är så löjligt läcker att du omedelbart kommer ihåg varför du entusiastiskt planterade (eller köpte) så mycket från början.Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om regnbågsmangoldsallad

Vad är mangold?

Mangold är en mörk bladgrön som ingår i betfamiljen. Den har en jordig smak, och både stjälkar och blad kan ätas i rå eller tillagad form. Mangold kan odlas med bara vita stjälkar, eller den mer färgglada regnbågsvarianten. För mer information, kolla in den här artikeln som svarar på alla dina frågor om mangold.

Vad mer kan jag göra med mangold?

Du kan använda mangold på många av samma sätt som du skulle använda spenat eller grönkål. Om du föredrar den i sin råa form, prova den här Veganska Chard Caesar Salad. Det är också underbart tillagat till ostiga, krämiga tårtor, serveras tillsammans med kyckling eller helt enkelt ugnsstekt.

Regnbågsmangoldsallad

En rund blå tallrik toppad med regnbågsmangoldsallad, kanderade nötter och krämig dressing.

Detta regnbågsmangoldsalladsrecept lär dig den magnifika som mangold är när den serveras lite tillagad med lite rå. Kanderade valnötter och ost bidrar bara till intrigen.

Jane Sigal

Prep 20 min

laga mat 10 min

Total 30 min

Till regnbågsmangoldsalladen

Förbered regnbågsmangoldsalladen

  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och ha en stor kantad bakplåt i närheten. Tillsätt mangoldstjälkarna i det kokande vattnet och koka tills de nästan är mjuka men fortfarande är lite knapriga, upp till 3 minuter, beroende på stjälkarnas tjocklek. Använd en hålslev och överför mangoldstjälkarna till bakplåten.

  • Tillsätt mangoldbladen i det kokande vattnet och koka, rör om då och då, tills de knappt vissnat, 30 till 60 sekunder. (Om du tycker att det är svårt att få in alla blad i grytan kan du göra detta i ett par omgångar.) Överför de kokta bladen till ett stort durkslag, låt rinna av och tryck sedan lätt ut eventuellt vatten med hushållspapper. Fördela mangoldet på den förberedda bakplåten, torka igen och låt svalna helt. (Du kan förvara mangold i rumstemperatur i upp till 4 timmar.)

  • Klä en liten plåt med en bit bakplåtspapper. I en liten stekpanna på medelhög värme, rör valnötterna med sockret och vattnet. Låt blandningen sjuda och koka, skaka pannan då och då, tills nötterna har karamelliserat och all vätska har avdunstat, cirka 4 minuter. Överför valnötterna till den bakplåtspappersklädda plåten för att svalna, fördela dem i ett enda lager. Hacka nötterna mycket grovt. (Du kan förvara de kanderade valnötterna i en återförslutningsbar behållare i rumstemperatur i upp till 5 dagar.)

Gör dressingen

  • I en minimatberedare eller med en stavmixer, puré äggulan med vinäger, citronsaft, senap och vitlök. Krydda med varsin nypa salt och peppar. Blanda gradvis i druvkärnan och olivoljorna tills de blir tjocka. (Du kan täcka och kyla dressingen i upp till 4 timmar. Skaka eller vispa dressingen för att kombineras igen innan användning.)

Sätt ihop regnbågsmangoldsalladen

  • Ordna mangoldbladen och stjälkarna på tallrikar och ringla vinägretten över toppen. Garnera med de kanderade valnötterna, och, om du använder, ost och rädisa groddar eller körvel kvistar eller microgreens. Passera den återstående vinägretten separat. (Du kan förbereda mangold och dressing i förväg men håll alla komponenter åtskilda tills precis innan servering.)

Servering: 1delKalorier: 400kcal (20 %)Kolhydrater: 14g (5 %)Protein: 8g (16 %)Fett: 37g (57 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 16gEnkelomättat fett: 12gKolesterol: 65mg (22 %)Natrium: 525mg (23 %)Kalium: 524mg (15 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 9g (10 %)Vitamin A: 7092IU (142 %)C-vitamin: 36mg (44 %)Kalcium: 186mg (19 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 25 juli 2017

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply