Räkor i indisk stil med vitlökspepparsmör går ihop så snabbt att du måste se till att få allt annat klart medan räkorna marineras. Gurkmeja, senapsfrön och pepparkorn läggs till en rik, smörig sås och sedan avslutas det hela med en kläm lime.

Anpassad från Ed Smith | Längtar efter | Quadrille, 2021

Använd de största kungsräkorna du kan hitta – skalade men fortfarande råa. Frysdelen av asiatiska stormarknader är en bra källa. Om de inte redan har utvecklats och fått poäng finns det lite arbete att förbereda dem, men det är inte så tidskrävande och är definitivt värt det.

Passar utmärkt som lätt måltid med tunnbröd eller ris (för att suga upp smörsåsen). Men utan tvekan bättre som en del av en fest tillsammans med en samling andra rätter – paneer och koriander och mintchutney, en dal, ris, bröd och pickles.–Ed Smith

  • Använd en vass kniv för att markera den yttre kurvan för varje räka eller räka, två tredjedelar av vägen, så att det finns mer yta att samla in kryddorna. Om du inte redan har upptäckt, använd knivspetsen för att dra bort den svarta linjen. Lämna svansarna på om de fortfarande är där.
  • Till en skål, tillsätt de förberedda räkorna, vitlöken, gurkmejan och 1/2 matsked av oljan. Blanda noggrant och kyl sedan i kylen i 15 minuter.
  • Se till att riset (eller resten av din fest) är klart innan du börjar steka räkorna – de tar bara 2 till 3 minuter att tillaga.

  • Placera en wok över hög värme. Tillsätt den återstående matskeden olja och sedan senapsfröna och koka tills senapsfröna börjar poppa, 10 till 20 sekunder. Häll försiktigt i räkorna eller räkorna tillsammans med all vitlöksmarinad.
  • Stek i 30 sekunder utan att röra om, tillsätt sedan smör, krossade pepparkorn och chiliflakes. Använd en spatel att trycka och slänga räkorna och kryddorna i det snabbt smältande smöret tills de blir rosa, 1 1/2 till 2 minuter. Överför räkorna och såsen till ett serveringsfat omedelbart.
  • Skrapa allt smör och peppar från woken över toppen av räkorna, tillsätt en klick lime från en av klyftorna och strö över koriander. Garnera med resterande limeklyfta och servera genast.

*Vad är skillnaden mellan räkor och räkor?

I Nordamerika använder vi i allmänhet ordet “räkor” för att beskriva dem alla. Ibland använder vi “räkor” för att beskriva de stora. I grund och botten är det ganska nära sanningen. Det är dock lite mer än så på gång. De är båda kräftdjur med 10 ben men de lever i olika typer av vatten. Räkor finns i saltvatten; räkor i färskt eller bräckt (delvis salt) vatten. Räkor böjer sig mycket mer än räkor, på grund av hur deras skal överlappar varandra. Räkor har också en lite sötare smak. Men den största skillnaden? Räkor kan vara ganska mycket dyrare. Använd gärna någon av dem i detta recept. Författaren föreslår något större – om du går med en mindre räka, håll ett öga på tidpunkten för att säkerställa att du inte överkokar dem.

Servering: 1 serveringKalorier: 334 kcalKolhydrater: 9 gProtein: 22 gFett: 24 gMättat fett: 16 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 5 gTransfett: 1 gKolesterol: 282 mgNatrium: 891 mgKalium: 283 mgFiber: 3 gSocker: 1 gVitamin A: 1046 IUC-vitamin: 13 mgKalcium: 204 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Ed Smith. Foto © 2021 Sam A. Harris. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Absolut älskade det här receptet på räkor i indisk stil med vitlökspepparsmör! Från pop av senapsfrön till det läckra pepparvitlökssmöret att ösa upp med naan, detta var en hit.

Jag kunde inte hitta stora kungsräkor så jag använde stora vita räkor (räkor) som redan hade skapats med deras berättelser från Whole Foods och de var läckra. Jag är inte säker på att 200 g skulle räcka till 4-6 personer som en del av en fest då jag slutade med 240 g och det var rätt mängd för två personer serverad tillsammans med ris, vitlöksnaan och en grekisk sallad. Om jag skulle göra det igen för 4 till 6 personer med samma räkor som jag köpte, skulle jag dubbla receptet. Dessa räkor var så läckra att jag garanterar att det inte skulle bli några rester.

Namnet på detta recept säger allt; Räkor i indisk stil med vitlökspepparsmör. Alla smaker kommer igenom fint. Pepparn är ganska stark – så var beredd på det. Den lagar sig väldigt snabbt, så det är viktigt att ha allt klart. När räkorna är avslöjade kan denna måltid vara klar på några minuter. Jag serverade detta med inlagda grönsaker, ris och grillat naanbröd. Riset och brödet ser till att du inte missar något av den smöriga såsen. Den färska koriandern och en skvätt lime förgyller verkligen maträttens rikedom.

Denna räka i indisk stil med vitlökspepparsmör kommer säkerligen att sätta igång rökdetektorn. Det går verkligen ihop väldigt snabbt, så du måste ha alla komponenter redo att lägga till. Jag använde jumboräkor och de blev fina och krispiga på utsidan och mjuka och saftiga på insidan.

Den korta kokningen i den heta oljan brände inte vitlöken eller smöret. Det skapar en version av en brun smörsås när den sked över räkorna, och kan lätt vara en aptitretare, serverad över ris eller tillsammans med någon sval sallad. Jag parade ihop det med lite färsk majssalsa och tabbouleh.

Det här receptet på räkor i indisk stil med vitlökspepparsmör är idealiskt när du vill ha något snabbt, enkelt men ändå gott. Det passade utmärkt till min skaldjursfest av fiskcurry och chilikrabba tillsammans med lite tunnbröd och basmatiris.

Rätten är exakt samma som dess namn – den är vitlökig, pepprig och smörig. Chileflingorna tillför en fin touch av värme till denna maträtt. Jag skulle föreslå att göra lite naan med den här rätten eftersom det är det perfekta redskapet för att “moppa” såsen”

Source link

Rate this post

Leave a Reply