Räkräkor med zucchininudlar tar ett klassiskt recept och omarbetar det till något lätt och fräscht. Zoodles och olivolja ersätter vetepasta och lite av smöret samtidigt som du lägger till en anledning att älska dina grönsaker igen – genom att täcka den med citron och vitlök och sedan lägga räkor ovanpå.

Anpassad från Molly Devine | Keto efter 50 | Rockridge Press, 2021

Traditionell jätteräkor innehåller mestadels smör, och även om smör är hälsosamt i måttliga mängder är det mättat fett. Denna version använder mer olivolja än smör, vilket gör den hjärthälsosam, antiinflammatorisk och laddad med protein. Den varma såsen “kokar” zucchinin utan att göra den blöt, så se till att dina zoodles är färska.–Molly Devine

VAD OM JAG INTE HAR EN SPIRALIZER?

Oroa dig inte – vi har dig täckt. Först och främst kan du köpa färsk spiraliserad zucchini (zoodles) i massor av livsmedelsbutiker. Men det finns också sätt att göra zoodles för dina recept. Ett mindre verktyg, för dem som är medvetna om köksutrymme, kallas en julienneskalare—det ser ut som en grönsaksskalare men med ett speciellt julienneblad. Slutligen, den äldsta av alla gamla apparater, mandolinen, kommer att skära upp en röra av zoodles snabbt och enkelt. Det är vad vi använde förr innan spiralerna var på topp.

  • I en stor stekpanna över medelhög värme, värm 1/4 kopp olivolja. Tillsätt räkorna, strö över salt och peppar, och fräs tills räkorna är precis rosa, 2 till 3 minuter. Använd en hålslev, flytta räkorna till en skål och täck för att hålla dem varma.
  • Sänk värmen till låg och tillsätt den återstående 1/4 koppen olivolja, smör och vitlök. Koka vitlöken, rör om ofta, tills den är mjuk och väldoftande, cirka 3 minuter.

  • Vispa i vinet eller fonden, rödpepparflingor och citronskal och -saft. Öka värmen till medelhög och låt koka upp. Ta av kastrullen från värmen så fort vätskan sjuder.
  • Tillsätt zucchininudlar, räkor och persilja i stekpannan och låt allt blandas ordentligt så att allt täcks av såsen.

  • Dela mellan individuella serveringsskålar och servera genast.

Servering: 1 delKalorier: 888 kcalKolhydrater: 14 gProtein: 50 gFett: 70 gMättat fett: 16 gFleromättat fett: 8 gEnkelomättat fett: 43 gTransfett: 1 gKolesterol: 603 mgNatrium: 2961 mgKalium: 919 mgFiber: 4 gSocker: 7 gVitamin A: 1612 IUC-vitamin: 78 mgKalcium: 408 mgJärn: 7 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Molly Devine. Foto © 2021 Keller + Keller. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här är en härlig, förvånansvärt snabb och lättsam räkor med zucchininudlar, perfekt för en sista-minuten-middag om du har zoodles och räkorna.

Nästa gång skulle jag kanske ta ut räkorna och lägga ut dem ovanpå nudlarna istället för att slänga in dem med det hela – annars var det svårt att dela ut dem jämnt och svårt att slänga nudlarna med dem där.

Det enda jag skulle ändra på är att minska mängden olja – det här är en extremt fettrik maträtt och för oss som blir äldre verkade det lite jobbigt för matsmältningen. Jag tror att jag skulle använda lite mer av fonden eller vinet och skära ner olivoljan och/eller utelämna eller minska smöret.

Vi åt det här till middag utan något annat, och vi åt upp hela (tja, vi är stora tjejer!). För att göra fyra portioner, skulle det vara utmärkt serveras med en baguette.

Zoodle mina jätteräkor nudlar, Batman! Här är ett keeperrecept på räkor med zucchininudlar som dina höfter kan svänga till! Det är gott, det är vackert, det är lätt, det är krispigt, det är nyttigt och det blir verklighet på 30 minuter inklusive spiraliseringen.

Jag använde en av varje grön och gul zucchini som vägde 450 gram pre-spiraliserande och passade 4 koppar efter dådet. Jag valde zucchini med intakt och fast skal och lät skalen sitta kvar för färg. Jag använde vitt vin som vätska då jag hade ont om tid annars hade jag gjort en snabb räkbuljong med räkskalen och svansarna. Jag serverade den här räkorscampin med körsbärstomatsallad som en lätt lunch.

Räkräkor med zucchininudlar är en perfekt “lätt” sommarmåltid. Det är snabbt och enkelt att tillaga och fyllt av smak. Användningen av mer olivolja än smör, och zucchininudlarna istället för traditionell pasta, gör detta till en hälsosammare version av en av mina favoriter utan någon förlust av smak.

Det enda verkliga arbetet kan vara att spiralisera zucchinin, (men min KitchenAid-tillbehör gjorde det snabbt). Ingredienserna till såsen är perfekt proportionerade för en fräsch smak som inte övermannar räkorna. Jag serverade jätteräkor med färskt surdegsbröd.

Wow! Jag älskade denna räkor med zucchininudlar så mycket att jag inte kunde sluta äta den. Det enda jag ångrar är att jag inte serverar något knaprigt bröd bredvid det för att suga upp all den härliga citron-vitlökssåsen. Att ersätta zucchininudlar med pasta var ett lysande val. Zoodlarna var al dente och, som en bonus, fulla av citronaktig, vitlökig smak. Varje tugga smakade fräscht och ljust.

Det var precis tillräckligt med värme från rödpepparflingorna för att ge en antydan till bett och räkornas sötma lekte extremt bra med citronen och vitlöken. Jag var lite orolig för att mängden olivolja skulle göra att rätten smakade fet, men jag borde inte ha varit det eftersom resultatet var perfekt balanserat. Jag skulle göra det här igen i ett pulsslag, men definitivt med det knapriga brödet vid sidan av.

Jag njöt verkligen av denna räkor scampi med zucchininudlar. Den var supersmakrik, inte alls tung, riktigt lätt och klar på 25 minuter, inklusive den tid det tog att spiralisera zucchinin – vad mer kan man begära av en middag på vardagar?!

Nästa gång ska jag göra en sak annorlunda, bara för att prova det: istället för att fräsa räkorna i pannan, slänger jag dem med salt, peppar och lite av oljan och kastar dem på grillen och fortsätter sedan med receptet som skrivet. Jag tror att det kan vara ett bra alternativ för varmt väder.

Ursprungligen publicerad 30 juni 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply