Knaprig ramen kinesisk kycklingsallad är gjord på rotisserie kyckling, tre sorters kål, morötter, salladslök, mandarin apelsiner och en söt syrlig hemgjord salladsdressing.
Kycklingen är helt valfri, men jag klarar mig aldrig utan den. Med det tillsatta proteinet blir det fantastiskt lunch eller huvudrätt för middag. Jag älskar särskilt kycklingen som är marinerad i Den ursprungliga japanska BBQ-såsen. Den säljs överallt på sistone, men jag hittade den först på Costco. Den är så god och passar perfekt till denna sallad! Att använda en rotisserie kyckling gör det så enkel så det finns minimal matlagning!
Detta orientalisk kycklingsallad är en fantastisk maträtt för en husmanskost. Jag minns att när jag var typ 15, gick jag på ett läger på en högskola. Jag bodde den första natten med en tjej som jag hade vuxit upp med och hennes rumskamrater. Vi gick på en liten BBQ/picknick och en tjej gjorde en sallad med crunched up ramen nudlar. Jag tyckte det var så konstigt. År senare gav min flickvän mig det här receptet och det är jättegott. Mycket lätt, men smakrik och de ramennudlarna ger den mest fantastiska crunchen!

Ingredienser för Ramen kinesisk kycklingsallad
Vid första anblicken kommer detta att se ut som en lång lista med ingredienser, men jag lovar att det är värt det! Smaken är så djärv! Här är vad du behöver…
- Rotisserie kyckling: du kan laga dina egna kycklingbröst eller köpa det färdigkokt
- Den ursprungliga japanska BBQ-såsen: detta är valfritt, men det ger en fantastisk smak till kycklingen
Klä på sig
- Jordnötsolja: basen i den hemgjorda salladsdressingen, ger en subtil nötsmak
- Jordnötssmör: du vill ha krämigt jordnötssmör
- Socker: balanserar syran i vinägern
- Risvinäger: ger förbandet känsla
- Soja sås: ta lite natrium så att dressingen inte blir för salt
- Sesamolja: det minsta ger den mest förtjusande nötsmaken
Ramen
- Smör: används för att rosta ramennudlarna
- Ramen nudlar: krossa dem så att de blir lagom stora och släng kryddpaketen
- Mandel: skivad och rostad med ramennudlarna
- Sesamfrön: du kan använda svarta eller bara vanliga frön och de blir också rostade med ramen

Sallad
- Napa kål: har en något sötare smak och bladen är möra och bra att äta råa
- Grönkål: hackad tunt och lägger till basen av salladen
- Rödkål: hackad tunt och tillför en klar färg
- Morötter: strimlad på rivjärn
- Gröna lökar: lägger till den läckra löksmaken men den är mer subtil
- Mandarin apelsiner: dränerad och lämnad hel
Detta är tänkt att bara vara en kort översikt över ingredienserna som behövs för salladen och den hemgjorda dressingen. För de mått som behövs för varje ingrediens, scrolla ner till receptkortet i slutet av inlägget.

Hur man gör orientalisk kycklingsallad
Stegen för att göra kinesisk kycklingsallad är riktigt enkla. Jag kommer att inkludera de grundläggande instruktionerna här, men för alla detaljer, hoppa ner till receptkortet.
Titta på Hur man gör Ramen Noodle kinesisk kycklingsallad
Kyckling
Lägg kycklingen i ett ziplock med den ursprungliga japanska BBQ-såsen och låt den marinera i kylen. Detta kan göras upp till en dag i förväg, men låt det marinera i minst 30 minuter.

Klä på sig
Dressingen måste tillagas på spisen för att blanda alla ingredienser ordentligt. Tillsätt alla ingredienserna i en kastrull och låt det koka upp. Låt det koka en minut och låt det sedan svalna till rumstemperatur.
Ramen
Krossa de okokta ramennudlarna i en gallonstor fryspåse. DRICKS: Jag gillar att använda en köttmörning för att krossa dem. Mycket terapeutiskt! Smält smöret i en stekpanna på medelvärme och tillsätt sedan nudlarna, mandeln och sesamfröna och rör om då och då tills de fått färg. Flytta dem till en tallrik för att svalna.

Sallad
Skär all vitkål tunt, skiva salladslöken och strimla morötterna. Blanda allt i en stor skål. Tillsätt de avrunna apelsinerna, kycklingen och den rostade ramen (med mandel och sesamfrön) häll dressingen över toppen. Kasta till beläggning och servera omedelbart.

Tips för bästa kinesiska kycklingsallad
- Jag använder en mandolin för att skiva min kål extra tunt.
- Om du har bråttom kan du använda ett paket coleslawmix för att spara tid.
- Om du inte hittar det specifika märket av BBQ-sås, använd teriyakisås för att smaksätta kycklingen.
- Tillsätt dressing precis innan servering. Du vill inte att den ska sitta för länge på ramennudlarna.

Hur skiljer sig Napa-kål från vanlig kål?
Napakål har en sötare smak och bladen är mycket mörare.
Är kål bra för dig?
Kål är en grönsak med låg kalorihalt som är rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Kål innehåller mycket C-vitamin, en antioxidant som kan skydda mot hjärtsjukdomar, vissa cancerformer och synförlust.

Variationer för orientalisk kycklingsallad
Du kan lägga till eller utelämna vad du vill till denna sallad! Det är väldigt lätt att anpassa. Vissa saker som kan läggas till kan vara solrosfrön, tärnad röd paprika, snöärtor, svarta oliver, broccolibuktor, edamame, etc.
Kan jag göra denna sallad i förväg?
Jag gillar att göra nudlarna och hemgjord salladsdressing på morgonen och förvara dem separat. Jag kommer ofta att lägga dressingen i kylen och sedan sätta den på bänken en timme före middagen för att lossa den. Båda kan till och med göras en eller två dagar i förväg.
När du är redo att servera salladen, tillsätt nudlarna och dressingen till kålblandningen och blanda ihop allt. Servera omedelbart.

Hur man lagrar kinesisk kycklingsallad
Sallad bör ätas strax efter att den är tillagad, men rester kan förvaras i kylen en dag eller två. Ramen och mandlarna kommer att tappa knas med tiden.
Kinesisk kycklingsallad med ramennudlar är ett smakkraftverk, för att inte tala om att det är ljust och vackert! Perfekt för sommarens potlucks! Alla kommer att fråga efter receptet.
Beskrivning
Knaprig ramen kinesisk kycklingsallad är gjord på rotisserie kyckling, tre sorters kål, morötter, salladslök, mandarin apelsiner och en söt syrlig hemgjord salladsdressing.
För kycklingen
-
Om du använder kycklingen, lägg till den i ett ziplock med den ursprungliga japanska BBQ-såsen och låt marinera i kylen tills du är redo att äta.
2 koppar rotisserie kyckling, 1 kopp den ursprungliga japanska BBQ-såsen
För dressingen
-
I en kastrull på medelvärme, vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och låt koka upp. Så fort det kokar, ställ in timern på 1 minut och låt det koka hela minuten. Ta av från värmen till en skål för att svalna till rumstemperatur.
3/4 kopp jordnötsolja, 1 matsked jordnötssmör, 1/2 kopp socker, 1/4 kopp risvinäger, 2 msk sojasås, 1/8 tesked sesamolja
För Ramen
-
Lägg Ramen Nudlar i en gallonstor fryspåse med zip-lås och krossa dem i små bitar med en köttmörare.
3 paket Ramen Nudlar
-
I en stekpanna på medelvärme, tillsätt smöret och smält.
1/2 kopp smör
-
Häll i nudlar, mandel och sesamfrön, rör genom smöret tills det är väl belagt och fortsätt sedan att röra då och då tills det börjar få färg och luktar nötigt från det brynta smöret.
1/3 kopp mandlar, 1/4 kopp sesamfrön
-
Häll av på en tallrik för att svalna. Se not.
Till salladen
-
Skär av kåländan och hjärtat och släng. Upprepa med resterande kål och använd sedan en vass kniv eller mandolin för att skiva kålen i långa strimlor. Avsätta.
3/4 huvud Napa kål, 1/3 huvud grönkål, 1 kopp rödkål
-
Skiva salladslöken och lägg den i din skål tillsammans med alla övriga ingredienser och blanda väl med dressingen.
1/2 kopp morötter, 6 gröna lökar, 1-2 burkar mandarin apelsiner
-
Servera omedelbart.
- Jag använder en mandolin för att skiva min kål extra tunt
- Kyckling är valfritt och grillen används endast för att marinera den kokta kycklingen, annars låt den vara ute.
- Om du inte hittar det specifika märket av BBQ-sås, använd teriyakisås
- Jag gillar att förbereda min sås och nudlar på morgonen och bara förvara såsen på bänken och nudlarna i en förseglad påse.
Sallad bör ätas strax efter att den är tillagad, men rester kan förvaras i kylen en dag eller två.
Kalorier: 438kcal
rekommenderade produkter