Spänn fast och gör dig redo för bästa kycklingreceptet av hela ditt liv! Den är smörig, ranchig och rökig med en krispig panko topping. Du kommer att göra den här om och om igen!

Bara 8 dagar innan jag flyttade till en ny stad bestämde jag mig för att sätta ihop en snabbt och lätt kycklingrecept till middag som jag ärligt talat inte ens tänkte på vad jag gjorde. Jag försökte bara göra klart saker i kylen, frysen och skafferiet eftersom det alltid är så jag rör mig – sluta köpa mat och ät igenom så mycket som möjligt så jag har mindre packning.

Vilket betyder att jag skapade en mördare recept på kycklingmiddag.

ett foto av ett enda panko-täckt kycklingbröst som sitter i en krämig sås med en portion färska gröna bönor vid sidan av.

USCH.

Det är alltid så det går, när jag inte tänker och bara leker i köket dyker de bästa recepten upp.

Tack och lov hade jag tillräckligt med eftertanke efter att ha hört Cade säga för 500:e gången den kvällen, “DENNA KYCKLING BARA SMELT I MIN MUN! Det är grymt!!!” att pausa det jag gjorde och skriva ner allt i min telefon.

Den här veckan slog jag äntligen ut receptet och fick magin att hända igen och jag står fast vid det här receptet till tidens slut, det är bara så gott!

ett foto av en 9x13 vit ugnsform full av gyllene kycklingbröst bakade i en krämig ranchsås med en serveringssked i skålen.

Kycklingen har det mest underbara, smörig, rökig smak från kryddorna men så är det det krämiginte alltför ranchig, sås och de gyllene, smöriga pankobrödsmulor överallt som på allvar ger den mest underbara biten av kyckling. Det är perfekt fuktig, sprängfylld av smak och sedan är konsistensen så perfekt! Jag kan inte ens börja beskriva hur bra det är!

Och det verkliga vinnande beslutet när man gör detta enkla kycklingrecept är att göra potatis och gröna bönor med det. Jag säger dig, när du virvlar sånt genom resterna av sås och krispiga pankobitar, herregud!!!

ett foto på ett kycklingbröst som är skivat på mitten så att du kan se insidan av ena halvan av kycklingbröstet. Det är toppat med en knaprig panko-toppning.

Allt du gör är att krydda och bryn kycklingen, gör en enkel vit sås med lite ranchdressing och toppa den sedan med en smörig panko topping. Det är lätt! Här är vad du behöver…

 • Kycklingbröst – benfritt, utan skinn, fjäril kycklingbrösten så du har 6 tunnare bitar
 • Kinders Buttery Steakhouse Blend – vi är kära i alla Kinders kryddor!
 • Rökt paprika – ger den där rökiga smaken som är så god
 • Olivolja – hjälper till att bryna kycklingen

Till såsen

 • Smör – skapar fylligheten för såsen
 • Mjöl – tjocknar såsen
 • Ranch Salladsdressing – gör det från grunden, om det är möjligt, det är bara så mycket bättre!
 • Mjölk – använd gärna vilken typ av mjölk du vill, vi använder 2%

Till toppingen

 • Panko – gör toppingen extra knaprig
 • Smör – hjälper till att binda toppingen och ger den den där gyllenbruna färgen

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto av flera kycklingbröst täckta med en gyllene panko topping som sitter i en vit ugnsform.

Vad man ska äta med ranchbakad kyckling

En sida av potatismos skulle också vara helt drömmande! Och du vet att jag är sugen på alla kolhydrater, så en sida av våra berömda potatisrullar för att suga upp den ranchiga såsen skulle vara Carrian-godkänd till 100 %.

Hur man fjärilar ett kycklingbröst

 1. Lägg ditt kycklingbröst på en skärbräda och med handen platt ovanpå den, använd en vass kniv för att skära i ena sidan av bröstet, börja i den tjockare änden och sluta på den tunna spetsen.
 2. Öppna ut bröstet så att det liknar en fjäril.

ett foto av en tugga av ranchbakad kyckling på änden av en gaffel så att du kan se insidan av kycklingen och den är omgiven av en hög med färska gröna bönor och all den fräcka toppingen.

Hur man vet när kycklingen är färdig

Jag är övertygad om att ha en kötttermometer till hands varje gång du lagar någon typ av protein. Vi älskar vår ThermPro kötttermometer, och jag använder den nästan dagligen bara för att vara på den säkra sidan. Enligt en USDA, en säker inre temperatur för kycklingbröst 165°F (75°C) när de sätts in i den tjockaste delen av köttet.

Tips för det bästa receptet på bakad kyckling

Här är ett par tips som är avgörande för att göra bästa bakade kycklingreceptet:

 1. Brun kycklingen i en stekpanna på spisen först. Detta sears utsidan av kycklingen och låser in alla läckra juicer. Det skapar också ett smakrikt karamelliserat yttre lager på kycklingbrösten.
 2. När kycklingen har gräddats klart, låt den resten i ca 5 minuter. Detta gör att juicerna kan omfördelas och håller kycklingen extra mör och smälter i munnen!

ett foto på ett kycklingbröst toppat med en gyllene panko-toppning som tas bort från en vit ugnsform.

Hur man förvarar, värmer och fryser bakade kycklingbröst

Om du har extra kyckling, Lagra den i en lufttät behållare i kylen. Den håller i 4-5 dagar.

Till återuppvärmning denna kyckling, jag föredrar att göra den i ugnen. Det tar lite längre tid än mikrovågsugnen, men jag har upptäckt att det håller kycklingen fuktig och inte torkar ut den. Lägg den i en smord ugnsform och värm den i ugnen på 350 grader i ca 10 minuter eller tills den är genomvärmd.

Detta recept också fryser mycket bra. Jag gillar att skära upp eller strimla det för att göra det lättare att använda nästa gång, men det är helt valfritt. Den håller sig i upp till 3 månader i frysen.

ett foto av ett enda panko-täckt kycklingbröst som sitter i en krämig sås med en portion färska gröna bönor vid sidan av.

Ibland slår man på kycklingmiddag jackpot och hitta den enklaste, mest smakrika recept på ranchbakad kyckling på ett infall med överblivna ingredienser i skafferi och kyl. Den gyllene smöriga panko-toppingen ger precis rätt mängd konsistens till denna drömska krämiga kyckling!

Fler läckra kycklingrecept:

ett foto av ett enda panko-täckt kycklingbröst som sitter i en krämig sås med en portion färska gröna bönor vid sidan av.

Ranch Smält i munnen bakad kyckling

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 35 minuter

Serveringar: 6

 • 3 Kycklingbröst butterflyed för att skapa 6 tunna bröst
 • 1/4 Kopp Kinders Buttery Steakhouse Blend
 • 1 Matsked Rökt paprika
 • 3 Matskedar Olivolja dividerat

Till såsen

 • 2 Matskedar Smör
 • 2 Matskedar Mjöl
 • 3/4 Koppar Ranch Salladsdressing (lita på mig på det här, gör det från paketet, följ anvisningarna eller köp din favoritranch och använd den sedan. Det kommer att smaka mycket bättre)
 • 1/4 Kopp Mjölk

Till toppingen

 • 1 Kopp Panko brödsmulor
 • 2 Matskedar Smör Obs: du kan använda olivolja eller jag föredrar att bara slå den med nonstick olivolja spray. Det blir inte lika mycket brunt men det är nyttigare.
 • I en stekpanna på medelhög värme, tillsätt 1 matsked olivolja tills det skimrar.

 • Blanda de två kryddorna i en liten skål och strö det över ena sidan av varje kycklingbröst. Lägg den kryddade sidan nedåt och stek tills de fått färg, ca 2-3 minuter.

 • Strö under tiden kryddningen över andra sidan och vänd. När den har fått färg, ta bort till en förberedd 9×13″ panna. Förbered såsen under tiden.

Till såsen

 • Smält smör i en djup stekpanna på medelvärme. Tillsätt mjölet och vispa tills det är genomstekt, ca 30 sekunder. Vispa i ranchen och mjölken tills det tjocknat något och häll över kycklingen.

Näringsinnehåll

Ranch Smält i munnen bakad kyckling

Mängd per portion (1 kycklingbröst)

Kalorier 606
Kalorier från Fat 432

% Dagligt värde*

Fett 48g74 %

Mättat fett 13g81 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 17g

Enkelomättat fett 14g

Kolesterol 119mg40 %

Natrium 855mg37 %

Kalium 538mg15 %

Kolhydrater 15g5 %

Fiber 1g4 %

Socker 5 g6 %

Protein 28g56 %

Vitamin A 898 IU18 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 71mg7 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

Source link

Rate this post

Leave a Reply