Denna hallondåre, gjord på färska hallon, yoghurt, vispgrädde, konditorisocker och ladyfinger cookies, lever upp till sitt namn genom att den är bedrägligt enkel att göra men ändå imponerande och elegant nog för underhållning.

Denna hallonnarre är en enkel och relativt hälsosam efterrätt som ändå smakar överseende med sin lätta sötma och perfekt balanserade syrlighet.– Renee Schettler

VAD GÖR HALLON OCH Grädde till en “DÅMARE”?

Denna enkla och fräscha efterrätt, populär i Storbritannien men ursprungligen från Frankrike, börjar bli älskad här också. Namnet verkar helt klart malplacerat. Kommer från Frankrike, det ursprungliga namnet kommer från fouler, vilket betyder att trycka eller krossa. Den här versionen av hallonfool, inte kokad ner till en kompott, blandar mosade hallon med hela, för att hålla bären så fräscha som möjligt. Om du föredrar en mer rustik presentation kan du bara mosa bären (eller lura dem…) för hand, men tänk på att du kommer att få frön i slutprodukten.

  • Lägg yoghurten i en sil klädd med hushållspapper placerad över en skål och låt det rinna av och tjockna i kylen i minst 4 timmar och upp till 1 dygn.
  • Kasta bort vätskan och ställ den förtjockade yoghurten åt sidan.

  • Bearbeta hälften av hallonen i en matberedare tills len. Överför purén till en sil över en stor skål, tryck ut vätskan med en gummispatel. Kasta fröna.
  • Vispa ner konditorernas socker i de silade hallonen. Rör ner resterande hallon.

  • I en kyld medium skål, vispa grädden med en elektrisk mixer tills mjuka toppar bildas. Vänd försiktigt ner yoghurten och vänd sedan ner hallonblandningen.
  • Häll narren i cocktailglas, täck med plastfolie och ställ i kylen i minst 1 timme och upp till 1 dag. Servera, toppat med färska hallon, om så önskas, och ladyfinger cookies.

Servering: 1 delKalorier: 245 kcalKolhydrater: 38 gProtein: 7 gFett: 8 gMättat fett: 5 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 2 gKolesterol: 46 mgNatrium: 82 mgKalium: 335 mgFiber: 5 gSocker: 26 gVitamin A: 343 IUC-vitamin: 19 mgKalcium: 190 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2008 Ellie Krieger. Foto © 2008 Christopher Hirsheimer. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Som utlovat i receptet var detta en enkel och god dessert att förbereda i förväg. Slutresultatet blev en vacker rosa, hallonprydd efterrätt av vaniljsåstyp.

Tack vare yoghurten dämpades dårens sötma av en sur tang, och alla vid bordet skrapade sin skål ren. Som en extra bonus är även denna rätt relativt nyttig!

Även om det tog några skålar och utrustningsdelar (inklusive elvispar och en matberedare) och krävde några timmars silning och kylning av yoghurt, var den faktiska förberedelsetiden cirka 15 minuter.

Varje gång jag ser ett recept som har sitt ursprung hos Elie Krieger, kommer jag att göra allt jag kan för att göra det. Hennes recept är alltid smakrika men ändå hälsosamma, och jag är alltid med på en hälsosammare efterrätt för att tillfredsställa min söta tand. Jag använde Siggi’s Triple Cream Vanilla Yoghurt, och eftersom det är en redan tjock yoghurt fick jag ingen vätska ur den när jag silade som receptet krävde. Jag skulle använda det igen, eftersom det verkligen påskyndar vänteprocessen för den här rätten.

Jag är alltid lite skeptisk till hallon, eftersom jag ogillar konsistensen på fröna som lägger gryn till vad de än åtföljer – men var säker, det här receptet täcker allt, och du får en slät, krämig, sammetslen konsistens . Syrtan och syran är inte överväldigande – mängden konditorsocker som receptet kräver är den idealiska mängden. Det är så gott, vi skrapade våra cocktailglas på rekordtid. Vispgrädden är luftig och ger fyllighet åt vad som annars skulle vara en dessertsoppa. Var bara försiktig när du viker i yoghurt- och hallonpurén för att inte tömma den. Detta recept ger fyra perfekt stora portioner.

Proffstips? Min systerdotter valde ett par krossade Oreos istället för ett lady finger – och det var ett välsmakande hack. (Varsågod!)

Vilken fantastisk dessert! Den hade precis lagom sötma och var lätt att förbereda. Jag älskar det faktum att den här kan göras i förväg, så den blir den perfekta sommarefterrätten om du har folk över för att grilla och vill ha något redan gjort som är lätt och inte mättande. Jag gillar att jag kan lägga desserten i individuella glas för att göra den till en snygg dessert att servera. Min blev mer rosa än på bilden men det var bra för mig.

Source link

Rate this post

Leave a Reply