Aprikos-körsbär kokosnötsbarer är ett perfekt litet eftermiddagssnack med en kopp, eller en söt bit till efterrätt. Fyllda med sötsyrlig torkad frukt och toppad med kokos och pekannötter, de är sega och smakar gudomligt toppade med vispad grädde.

Körsbärens syrlighet och kokosens sötma gör detta till en perfekt folie för en fläck te. För en ännu mer dekadent behandling, toppa med en klick sötad vispgrädde.–Greg Patent

VILKEN TORKADE FRUKT KAN JAG ERSÄTTA APRIKOSER OCH KÖRSBÄR?

Du kan vara ombytlig om vilka torkade frukter du tycker om, även om det här receptet inte är det. Vi kan se att man byter någon av flera torkade frukter mot aprikoser och surkörsbär. Russin, oavsett om det är mörkt eller gyllene, till att börja med. Torkade plommon, aka torkade katrinplommon, helt klart. Tranbär till hösten kanske? Fikon frestar oss, det är säkert. Vilka frukter finner du bli i denna sorta inkarnation? Låt oss veta i en kommentar nedan.

Till skorpan och smulig topping

Gör fyllningen

  • Kombinera aprikoser, körsbär och vatten i en tung 2- till 3-liters kastrull. Koka på medelhög värme tills blandningen kokar upp. Sänk värmen till låg, täck över och koka långsamt, rör om då och då, tills frukten är mycket mjuk, 40 till 45 minuter. Sila den fylliga frukten över en skål, spara matlagningsvätskan.
  • Lägg tillbaka den fylliga frukten i pannan. Använd en potatisstöt, en gaffel eller baksidan av en träslev, krossa frukten tills den nästan är slät. Rör i 1/4 kopp reserverad matlagningsvätska och sockret. Koka upp purén på medelhög värme, rör om då och då. Fortsätt att laga mat under ständig omrörning i 5 minuter. Överför purén till en tallrik och låt svalna till rumstemperatur.

Gör skorpan och smulig topping

  • Medan fyllningen svalnar, förvärm ugnen till 400°F (200°C). Smöra en 9-av-13-tums bakpanna.

  • I en medelstor skål, sikta ihop mjöl, bakpulver, salt och muskotnöt och vispa ihop.

  • I skålen med en stående mixer passa med paddeltillbehöret, vispa smöret på medelhastighet tills det är slätt, ca 1 minut. Tillsätt sockret och vispa tills det är slätt och fluffigt, 3 till 4 minuter. Sänk hastigheten till låg, tillsätt mjölblandningen och blanda bara tills allt är blandat.
  • Ta bort skålen från mixern och rör ner pekannötter och kokos. Blandningen blir smulig. Tryck ut hälften av blandningen i botten av den förberedda pannan. Grädda i 10 minuter, tills skorpan är lätt brynt.

  • Ta ut pannan från ugnen och fördela den avsvalnade fruktfyllningen jämnt över den varma skorpan. Strö resten av smulblandningen över frukten och klappa försiktigt smulorna på plats. (Packa inte ner den smuliga toppningen.)

  • Grädda stängerna i 20 till 25 minuter, tills toppen är gyllenbrun. Överför pannan till ett galler och svalna helt innan du skär i stänger.

Servering: 1 serveringKalorier: 368 kcalKolhydrater: 54 gProtein: 3 gFett: 17 gMättat fett: 8 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 25 mgNatrium: 96 mgKalium: 278 mgFiber: 3 gSocker: 40 gVitamin A: 855 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 23 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2004 Greg Patent. Foto © 2004 Snag An. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet gjorde jag för första gången förra veckan. Sedan dess har jag gjort det 2 gånger till. Alla frågar hela tiden efter receptet och pratar om andra fruktkombinationer. Den svåraste delen av detta recept är att mosa den kokta frukten. När du väl har tagit dig igenom den delen är resten så enkelt.

Som de flesta barkakor är den första svår att få ur pannan, men den smakar fortfarande fantastiskt. Jag serverade det inte med den sötade vispgrädden, eftersom jag kände att det inte behövdes. Aprikos–körsbär är jättegott, men jag gjorde även aprikos–blåbär och persika–mango, och var och en av dem är lika goda som nästa. Jag kan inte vänta med att prova fler kombinationer av frukter.

Dessa aprikos-körsbär kokosnötsbarer är bra med te eller kaffe och skulle vara ett trevligt tillskott till en dessertfest eller dusch. Jag gillar kombinationen körsbär och aprikos, även om jag tycker att barerna också skulle vara goda om de görs med bara körsbär eller bara aprikoser.

Ursprungligen publicerad 23 april 2004

Source link

Rate this post

Leave a Reply