Detta pumpapajrecept är den ultimata Thanksgiving-efterrätten.

Pumpapuré, varma kryddor, ägg och evaporerad mjölk skapar den perfekta pumpapajfyllningen. Det hela stoppas in i en smörig flagnande skorpa och gräddas tills det är gyllene.

Ingen Thanksgiving-måltid skulle vara komplett utan denna efterrätt men den är verkligen perfekt för alla årstider.

pumpa paj på en tallrik

Det är säsong för överdimensionerade hoodies, krispiga löv och friskt väder. När hösten rullar runt är jag redo för allt pumpa (som dessa pumpapaj-cupcakes)!

Ingredienser i pumpapaj

En pumpapaj görs med relativt enkla ingredienser. Det är lätt att göra och bäst av allt, det bör göras i förväg vilket gör det till en fantastisk semesterdessert.

Pumpa – Pumpapajfyllning kan göras med antingen konserverad pumpa eller hemmagjord pumpapuré. Vi tycker att konserverad pumpa är den enklaste att arbeta med och den ger konsekventa resultat.

Om du använder färsk pumpapuré, fodra en sil med hushållspapper och låt purén rinna av i minst en timme. Detta hjälper till att säkerställa att den är mycket väl dränerad för att hjälpa pajen att ställas in ordentligt.

Kryddor – Pumpapajkrydda går att köpa men det är också lätt att göra hemlagad. Denna varma kryddblandning innehåller kanel, ingefära, muskotnöt och lite kryddpeppar och mald kryddnejlika. Du kan ersätta äppelpajkrydda eller till och med bara kanel om det är allt du har.

Indunstad mjölk – Evaporerad mjölk är en vanlig ingrediens i pumpapaj, den kan ersättas med grädde om det behövs.

Ägg & socker – Stora ägg ska vara i rumstemperatur. En kombination av brunt och vitt socker ger precis rätt mängd sötma.

Pajskal – Jag föredrar hemgjord pajskal men självklart kan du använda köpt pajdeg (eller till och med en grahamsskal). Skorpan behöver inte vara förgräddad (eller blindgräddad) för detta recept.

pumpa paj fyllning ingredienser i en skål

Hur man gör pumpapaj

Det är bokstavligen så enkelt som 1,2,3!

  1. Fodra en 9-tums pajform eller pajform med en förberedd pajskal och tillsätt ett stänk av mjöl och socker till den tomma skalet.
  2. Blanda ingredienserna till pajfyllningen och vispa.
  3. Häll pumpablandningen i den beredda skorpan.

Grädda och kyl. Voila! Toppa den med massor av vispgrädde!!

Crust Tips

Att lägga till en touch av mjöl/socker i skorpan innan du lägger till pumpan hjälper till att hålla skorpan från att bli blöt (eller så kan du pensla skorpan med lite äggvita istället).

Börja med en hög ugnstemperatur och sänk sedan den för att hjälpa till att grädda bottenskorpan.

Om kanterna på pajen börjar bryna för mycket, täck dem med aluminiumfolie eller ett pajskydd.

Hur man vet när pumpapajen är klar

Pumpapajen kommer fortfarande att ha en liten rörelse när den är helt genomstekt. Det ska inte vara blött eller vickande.

Överkokning kan orsaka sprickor så när den är tillagad ta bort den från ugnen och placera den på ett galler.

fylla en pumpapaj

Tips för en fantastisk pumpapaj

  • Ett stänk av mjöl och socker gör att skorpan inte blir blöt.
  • Pumpapajen kommer att vara lite flitig när den är klar men den ska inte vara blöt eller vickig.
  • Pumpapaj kan göras upp till 2 dagar i förväg och förvaras i kylen.

Hur man förvarar pumpapaj

Pumpapaj kan serveras i rumstemperatur eller kyld (eller till och med värmas lite i ugnen). Jag föredrar rumstemperatur så jag tar ut den ur kylen ca 2 timmar innan servering.

Tillsätt lite vispad grädde, vispad topping eller färsk vaniljglass.

Förvara hemmagjord pumpapaj i kylen eftersom den är gjord med mjölk och ägg (och inga konserveringsmedel). Den håller sig ca 4 dagar i kylen (även om den aldrig håller mer än en dag i mitt hus).

servera en pumpapaj

Hur man fryser

En bakad pumpapaj kan göras i förväg och frysas. Grädda enligt anvisningarna nedan och svalna helt. Täck väl med plastfolie och frys in.

För att servera, tina i minst 24 timmar i kylen.

Fler Thanksgiving-pajer

Fler Thanksgiving-desserter här

Älskade du detta recept på pumpapaj? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

skiva hemlagad pumpapaj

5 från 57 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Recept för hemlagad pumpapaj

Denna lätta och fluffiga pumpapaj med varma smaker är det perfekta höstens dessertrecept!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 1 timme

Cool tid 2 timmar

Total tid 3 timmar 15 minuter

Pajfyllning

  • I en liten skål kombinera farinsocker, vitt socker, salt och pumpapajkrydda.

  • Vispa ägg i en stor skål och rör sedan ner pumpapuré följt av de torra ingredienserna. Rör långsamt i den förångade mjölken och blanda ihop.

  • Häll i pajskalet och grädda i 15 minuter. Sänk värmen till 350°F och grädda i ytterligare 40-50 minuter.

  • Kyl på galler tills den svalnat helt (minst 2 timmar).

Om du använder färsk pumpapuré, fodra en sil med hushållspapper och låt den rinna av i minst 1 timme.
Använd hemgjord eller köpt pajdeg. Pajskalet behöver inte förkokas eller blindgräddas.
Ett stänk av mjöl och socker gör att skorpan inte blir blöt.
Pumpapajen kommer att vara lite flitig när den är klar men den ska inte vara blöt eller vickig.
Pumpapaj kan göras upp till 2 dagar i förväg och förvaras i kylen.

5 från 57 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 165 | Kolhydrater: 29g | Protein: 4g | Fett: 3g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 51mg | Natrium: 205mg | Kalium: 250mg | Fiber: 1g | Socker: 25g | Vitamin A: 8415IU | C-vitamin: 2.9mg | Kalcium: 126mg | Järn: 1.2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Efterrätt, paj
Kök amerikansk
skiva hemlagad pumpa paj på en tallrik med en titel
närbild av pläterad hemlagad pumpapaj med en titel
ta en skiva ur en hemlagad pumpapaj med skrift
ta en skiva hemlagad pumpapaj och pläterad skiva med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply