Detta pumpapajrecept är den ultimata Thanksgiving-efterrätten.
Pumpapuré, varma kryddor, ägg och evaporerad mjölk skapar den perfekta pumpapajfyllningen. Det hela stoppas in i en smörig flagnande skorpa och gräddas tills det är gyllene.
Ingen Thanksgiving-måltid skulle vara komplett utan denna efterrätt men den är verkligen perfekt för alla årstider.

Det är säsong för överdimensionerade hoodies, krispiga löv och friskt väder. När hösten rullar runt är jag redo för allt pumpa (som dessa pumpapaj-cupcakes)!
Ingredienser i pumpapaj
En pumpapaj görs med relativt enkla ingredienser. Det är lätt att göra och bäst av allt, det bör göras i förväg vilket gör det till en fantastisk semesterdessert.
Pumpa – Pumpapajfyllning kan göras med antingen konserverad pumpa eller hemmagjord pumpapuré. Vi tycker att konserverad pumpa är den enklaste att arbeta med och den ger konsekventa resultat.
Om du använder färsk pumpapuré, fodra en sil med hushållspapper och låt purén rinna av i minst en timme. Detta hjälper till att säkerställa att den är mycket väl dränerad för att hjälpa pajen att ställas in ordentligt.
Kryddor – Pumpapajkrydda går att köpa men det är också lätt att göra hemlagad. Denna varma kryddblandning innehåller kanel, ingefära, muskotnöt och lite kryddpeppar och mald kryddnejlika. Du kan ersätta äppelpajkrydda eller till och med bara kanel om det är allt du har.
Indunstad mjölk – Evaporerad mjölk är en vanlig ingrediens i pumpapaj, den kan ersättas med grädde om det behövs.
Ägg & socker – Stora ägg ska vara i rumstemperatur. En kombination av brunt och vitt socker ger precis rätt mängd sötma.
Pajskal – Jag föredrar hemgjord pajskal men självklart kan du använda köpt pajdeg (eller till och med en grahamsskal). Skorpan behöver inte vara förgräddad (eller blindgräddad) för detta recept.

Hur man gör pumpapaj
Det är bokstavligen så enkelt som 1,2,3!
- Fodra en 9-tums pajform eller pajform med en förberedd pajskal och tillsätt ett stänk av mjöl och socker till den tomma skalet.
- Blanda ingredienserna till pajfyllningen och vispa.
- Häll pumpablandningen i den beredda skorpan.
Grädda och kyl. Voila! Toppa den med massor av vispgrädde!!
Hur man vet när pumpapajen är klar
Pumpapajen kommer fortfarande att ha en liten rörelse när den är helt genomstekt. Det ska inte vara blött eller vickande.
Överkokning kan orsaka sprickor så när den är tillagad ta bort den från ugnen och placera den på ett galler.

Tips för en fantastisk pumpapaj
- Ett stänk av mjöl och socker gör att skorpan inte blir blöt.
- Pumpapajen kommer att vara lite flitig när den är klar men den ska inte vara blöt eller vickig.
- Pumpapaj kan göras upp till 2 dagar i förväg och förvaras i kylen.
Hur man förvarar pumpapaj
Pumpapaj kan serveras i rumstemperatur eller kyld (eller till och med värmas lite i ugnen). Jag föredrar rumstemperatur så jag tar ut den ur kylen ca 2 timmar innan servering.
Tillsätt lite vispad grädde, vispad topping eller färsk vaniljglass.
Förvara hemmagjord pumpapaj i kylen eftersom den är gjord med mjölk och ägg (och inga konserveringsmedel). Den håller sig ca 4 dagar i kylen (även om den aldrig håller mer än en dag i mitt hus).

Hur man fryser
En bakad pumpapaj kan göras i förväg och frysas. Grädda enligt anvisningarna nedan och svalna helt. Täck väl med plastfolie och frys in.
För att servera, tina i minst 24 timmar i kylen.
Fler Thanksgiving-pajer
Älskade du detta recept på pumpapaj? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Recept för hemlagad pumpapaj
Denna lätta och fluffiga pumpapaj med varma smaker är det perfekta höstens dessertrecept!
Pajfyllning
-
I en liten skål kombinera farinsocker, vitt socker, salt och pumpapajkrydda.
-
Vispa ägg i en stor skål och rör sedan ner pumpapuré följt av de torra ingredienserna. Rör långsamt i den förångade mjölken och blanda ihop.
-
Häll i pajskalet och grädda i 15 minuter. Sänk värmen till 350°F och grädda i ytterligare 40-50 minuter.
-
Kyl på galler tills den svalnat helt (minst 2 timmar).
Använd hemgjord eller köpt pajdeg. Pajskalet behöver inte förkokas eller blindgräddas.
Ett stänk av mjöl och socker gör att skorpan inte blir blöt.
Pumpapajen kommer att vara lite flitig när den är klar men den ska inte vara blöt eller vickig.
Pumpapaj kan göras upp till 2 dagar i förväg och förvaras i kylen.
Kalorier: 165 | Kolhydrater: 29g | Protein: 4g | Fett: 3g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 51mg | Natrium: 205mg | Kalium: 250mg | Fiber: 1g | Socker: 25g | Vitamin A: 8415IU | C-vitamin: 2.9mg | Kalcium: 126mg | Järn: 1.2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



