Mina känslor för kaffekaka sitter djupt, så jag var absolut tvungen att göra en pumpaversion av min recept på kaffekaka med en kanel smul streusel topping och lönn glasyr.

Sååå, vi borde prata om hur mycket jag älskar kaffekaka för efter att ha postat den bästa kaffetårtan, och kaffetårtsmuffins, börjar det bli uppenbart att jag har fått en liten besatthet. Och hur kunde jag inte? Smultoppen är som den mest perfekta streusel någonsin och jag överdriver inte. Den har en liten antydan av salt som du måste smaka för att förstå godheten. Men dessutom är pumpakakan så smakrik och så mör mjuk att man bara inte kan låta bli att ta tugga efter tugga.

ett foto av en enda bit pumpa kaffe kaka toppad med en kanel smulpåfyllning och en lönn glasyr duggregn.

Pumpapajkaka har länge varit en favorit på vår blogg och jag vet att detta är löjligt men i flera år har jag undrat hur jag skulle kunna skapa en frukostversion från början. Uppenbarligen gick det lite över styr när den där kaneltoppen kom in i bilden, men jag är säker på att du kommer att göra denna pumpakaffekaka år efter år. Jag insisterar faktiskt på att du gör det. Det kanske låter dumt men en av de bästa presenterna du kan ge dina barn är en familjetradition. Du skulle bli förvånad över hur mycket det kommer att betyda för dem i framtiden.

Anledningar till att du kommer att älska detta recept på pumpakaffe

  • Dripplad med en lönnglasyr
  • Tjock och perfekt kanelsmulstoppning
  • Fantastisk blandning av varma höstsmaker
  • Överseende till frukost och utsökt till efterrätt
  • Supermjuk, fuktig och öm
  • Bäst av allt, så enkelt och snabbt att göra

ett foto av en plåt klädd med bakplåtspapper och toppad med flera bitar fluffig pumpakaka toppad med kanelstreusel och lönnglasyr.

Ingredienser för Pumpkin Coffee Cake

Här är en snabb glimt av ingredienserna som behövs för de tre delarna av detta recept. De flesta av ingredienserna överlappar de tre komponenterna, så listan är inte riktigt så lång som den ser ut.

Streusel

  • Mjöl
  • Brunt socker
  • Vitt socker
  • Kanel
  • Pumpapaj krydda
  • Kosher salt
  • Smör

Kaka

  • Osaltat smör
  • Vitt socker
  • Brunt socker
  • Vegetabilisk olja
  • Ägg
  • Vanilj
  • Lönnextrakt
  • Mjöl
  • Bakpulver
  • Salt
  • Pumpapaj krydda
  • Kärnmjölk
  • Pumpapuré

Lönnglasyr

Måtten för varje ingrediens står i receptkortet i slutet av inlägget.

ett foto på en enstaka bit kaffekaka tagen från ovansidan av kakan. Kaffekakan är toppad med kanelsmulstoppning och lönnglasyr.

Hur man gör pumpa kaffe kaka

Jag sa att det här receptet var lätt att göra, så nu ska jag bevisa det för dig! Det här är de grundläggande stegen. De fullständiga instruktionerna med varje detalj finns i receptkortet i slutet av inlägget. Du kan också spara och/skriva ut receptet därifrån.

  1. Värm ugnen och smörj en 9×13 ugnsform.

För Streusel

  1. Blanda alla ingredienser (förutom smöret) i en skål och rör om.
  2. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Krama streusel i händerna för att skapa klumpar.

För Tårtan

  1. Ta en medelstor blandningsskål och tillsätt de torra ingredienserna. Vispa ihop dem och ställ åt sidan.
  2. I en annan skål, blanda smör och socker med en stavmixer eller i en stavmixer. När den är slät, tillsätt oljan och pumpan.
  3. Tillsätt ägg, vanilj och lönn och blanda.
  4. Blanda tills det nästan är blandat, tillsätt sedan kärnmjölken och rör om tills det precis blandas.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop dem försiktigt. Var noga med att inte övermixa!
  6. Fördela smeten jämnt i en kastrull. Strö streusel över hela smeten och grädda sedan. Tälta med folie ca 40-45 minuter om den får färg för snabbt.
  7. Ta ut ur ugnen och låt den svalna helt. Medan den svalnar gör du glasyren.

För The Glaze

  1. Blanda alla ingredienser i en liten skål och vispa till en slät smet. Ringla över kakan och servera.
ett foto av flera bitar pumpakaffe som sitter på en bit bakplåtspapper på en plåt. Kaffekakabitarna är toppade med kanelstreusel och en tjock lönnglasyr.

Innehåller kaffekaka kaffe?

I USA innehåller kaffekaka i allmänhet inte kaffe. Kaffekaka är en smulkaka med streusel-toppning.

Instruktioner för förvaring, frysning och uppvärmning

Hur länge håller kaffekaka?

Kaffekakan håller sig i upp till 1 vecka i rumstemperatur. För att den ska hålla lite längre, förvara i en lufttät burk i kylen.

Kan kaffekaka frysas?

Ja, frys avtäckt först för att frysa lönnglasyren. Slå sedan in den i plast och sedan folie och frys in. Det kommer att hålla i upp till 3 månader.

När du är redo att äta…

När du är redo att äta din frysta kaffekaka, låt den tina i kylen över natten eller dra ut den och låt den stå i rumstemperatur i en timme eller två.

en bild av en bit pumpakaffe toppad med kanelstreusel och lönnglasyr sittande på en vit dessert och en bit tagen ur hörnet.

Är du redo för pumpa? Redo för höstens smaker? Redo för det bästa pumpa kaffe kaka recept av din livstid? Då är den här kanelstreusel- och lönnglasyrtårtan något för dig!

ett foto av en enskild bit pumpakaffe toppad med en kanelsmuletoppning och ett duggregn av lönnglasyr.

Recept för kanelsmulpumpakaffekaka

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 50 minuter

Total tid: 1 timme

Serveringar: 12

Streusel

  • 1 1/2 Koppar Mjöl
  • 1/2 Kopp mörkt brunt socker (ljuset är bra)
  • 1/4 Kopp Vitt socker
  • 1/2 Tesked Kanel
  • 3/4 Tesked Pumpapaj krydda
  • 1/2 tesked Kosher salt eller 1/4 tsk matsalt
  • 1/2 Kopp Smör smält

Kaka

  • 1/2 Kopp Osaltat smör
  • 1 1/2 Koppar Socker
  • 1/2 Kopp Brunt socker
  • 1/2 Kopp Vegetabilisk olja
  • 2 Stor Ägg stor
  • 1 1/2 teskedar Vanilj
  • 1/2 tesked Lönnextrakt
  • 4 Koppar Mjöl
  • 4 teskedar Bakpulver
  • 1 tesked Salt
  • 1 1/2 teskedar Pumpapaj krydda
  • 1 1/2 teskedar Kanel
  • 1/2 Kopp Kärnmjölk
  • 2 Koppar Pumpapuré

Lönnglasyr

  • 1 1/2 Koppar Florsocker
  • 3 teskedar Lönnsirap frivillig
  • 1-2 Matskedar Helmjölk efter behov

För Streusel

  • I en skål, rör ihop mjöl, sockerarter, kryddor och salt.

  • Tillsätt det smälta smöret och rör tills det precis blandat sig. Krama streusel i händerna för att göra klumpar.

För Tårtan

  • I en skål, med hjälp av en handhållen mixer eller ståmixer utrustad med paddeltillbehöret, blanda ihop smöret och båda sockerarterna tills det är slätt, cirka 1-2 minuter. Tillsätt oljan och vispa igen.

  • I en medelstor skål, vispa ihop alla kakans torra ingredienser och ställ sedan åt sidan.

  • Knäck i dina ägg och tillsätt vanilj och lönn och ge sedan mixern ett sista varv innan du häller i alla torra ingredienser. Blanda tills det nästan är blandat och tillsätt sedan kärnmjölken och pumpan och rör om tills det knappt blandas.

  • Tillsätt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och vänd försiktigt ihop med en träslev eller gummispatel tills de är blandade, var försiktig så att du inte överblandar.

  • Fördela smeten jämnt i pannan och strö över rikligt med streusel. Grädda 50-60 minuter, tälta med folie efter 40-45 minuter om det får färg för snabbt, eller tills en tandpetare i mitten kommer ut ren.

  • Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. Under kylning gör du glasyren.

Förvara övertäckt, i rumstemperatur.

Näringsinnehåll

Recept för kanelsmulpumpakaffekaka

Mängd per portion (1 st)

Kalorier 612
Kalorier från fett 189

% Dagligt värde*

Fett 21g32 %

Mättat fett 13g81 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 5g

Kolesterol 84mg28 %

Natrium 435mg19 %

Kalium 306mg9 %

Kolhydrater 99g33 %

Fiber 2g8 %

Socker 52 g58 %

Protein 8g16 %

Vitamin A 2259IU45 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 134mg13 %

Järn 3 mg17 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORDA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply