Chrissy Teigens krispiga krossade buffelpotatis tar din krispiga rostade favoritpotatis till en helt ny nivå. De slängs i en eldig buffelsås och toppas med en svalkande ädelost och kärnmjölkssås.

En vit tallrik fylld med krispig krossad buffelpotatis med en skål med ädelostsås på sidan och en sked vilande inuti.

Anpassad från Chrissy Teigen | Cravings: Hungry for More | Clarkson Potter, 2018

Vi gissar att du förmodligen redan har upplevt (och blivit kär i) krispig krossad potatis och deras krämiga centra och krispiga kanter. Dessa krispiga krossade buffelpotatisar från Chrissy Teigen tar dessa stärkelsehaltiga läckerheter till en helt ny nivå. Efter att ha upplevt dem slängda i eldig Buffalo wing-sås och dränkts med en svalkande ädelost, gräddfil och kärnmjölkssås, kanske du aldrig går tillbaka till vanlig krossad potatis igen. Det gör vi absolut inte.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om krossad buffelpotatis

Hur kryddig är den här potatisen?

Om du är bekant med Scoville-skalan, är kryddigheten i Franks Red Hot Original på 450 SCU, vilket är ungefär samma nivå av krydda som pepperoncini eller pimiento-peppar. Du kan justera kryddnivån i receptet genom att ändra den heta såsen som används, använda lite mindre än 1/4 kopp, eller servera såsen vid sidan av. Gräddfil/blåostsås har definitivt en kylningsfaktor – så glöm inte att lägga till en klick av det.

Vad ska jag servera med buffelpotatis?

Den här tiden på året tänker vi på hamburgare, brats, korv, grillad eller rökt kyckling och sommarsallader. Om du inte kan få tillräckligt med buffelsmak, servera dem med vingar! Se till att du har massor av morötter, selleri och ranch och/eller blåmögelost att doppa. Och servetter!

Behöver jag skala potatisen innan jag steker den?

Nej. Det här receptet kräver småpotatis, som har tunt skal, så det är inte nödvändigt att skala dem. Dessutom är det krispiga skalet det bästa!

Krispiga krossade buffelpotatis

En vit tallrik fylld med krispig krossad buffelpotatis med en skål med ädelostsås på sidan och en sked vilande inuti.

Vi känner alla till och älskar krispiga krossade potatisar. Att lägga till eldig het sås och en krämig ädelostsås tar den upplevelsen till en helt ny nivå.

Chrissy Teigen

Prep 25 min

laga mat 50 min

Total 1 hr 15 min

Till ädelostsåsen

Gör potatisen

  • Värm ugnen till 425°F (220°C).

  • Lägg potatisen i en stor mikrovågssäker skål och fyll botten med 12 mm (1/2 tum) vatten. Täck med plastfolie och peta i wrapen några gånger med en gaffel. Mikrovågsugn på hög tills potatisen lätt kan genomborras med en gaffel, cirka 10 minuter, rör om en gång och fyll på vattnet efter behov. Ta bort, avtäck, låt rinna av väl och kyl tills den är precis varm.

  • Använd hälen på din hand och krossa potatisen till rundor. (Du vill att de ska hålla ihop, så var försiktig. Älska din potatis, även när du krossar den i ansiktet.)

  • Häll oljan på en stor kantad bakplåt och strö över oljan med 1/2 tsk av saltet och 1/2 tsk av peppar. Ordna den krossade potatisen på plåten och strö topparna med resterande 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Lägg den på golvet i ugnen och rosta tills undersidan är knaprig men inte bränd, 10 till 20 minuter.

  • Ta bort bakplåten från ugnen och använd en tång eller en spatel för att vända potatisen, återvänd sedan till ugnen och rosta tills undersidan är krispiga, 10 till 20 minuter till.

Gör ädelostsåsen

  • I en liten skål, vispa ihop gräddfil, ädelost, majonnäs, 2 msk kärnmjölk och svartpeppar efter smak. Om såsen är för tjock, vispa i mer kärnmjölk, en matsked i taget tills önskad konsistens uppnås.

Gör buffelsåsen

  • Kombinera smör och vitlök i en liten kastrull på medelhög värme och koka tills smöret smält och vitlöken doftar, cirka 2 minuter.

  • Vispa i den heta såsen, cayennepeppar och svartpeppar efter smak och återgå till värmen bara för att värma upp den igen. Täck för att hålla värmen.

  • När potatisen är klar tar du ut den ur ugnen och lägger den på ett serveringsfat. Häll den varma buffelsåsen över potatisen och ringla över ädelostsåsen. Smaka av med svartpeppar och garnera med gräslök.

Servering: 1delKalorier: 441kcal (22 %)Kolhydrater: 32g (11 %)Protein: 6g (12%)Fett: 33g (51 %)Mättat fett: 11g (69 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 15gTransfett: 1gKolesterol: 41mg (14%)Natrium: 1144mg (50 %)Kalium: 804mg (23 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 516IU (10 %)C-vitamin: 45mg (55 %)Kalcium: 97mg (10 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 27 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply