Dessa grillade fläskkotletter är perfekta för sommaren, men för att vara ärlig kan du piska dem hela året. Det bästa är att de alltid är saftiga på insidan och de bildar en perfekt kryddad skorpa på utsidan. När det kommer till servering kan du använda dem till allt från huvudrätt till en salladstopper.

Om du älskar en fantastisk grillad biff, kommer du att älska dessa saftiga grillade fläskkotletter. Det är ett mer prisvärt alternativ än dyra nötkött och ett bra sätt att tillfredsställa ditt grillsug.

Grillade fläskkotletter på serveringsfat

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Älskar fläsk? Prova några av våra andra grillade och BBQ-värdiga fläskfavoriter som grillad fläskfilé med persikor, lätta fläskcarnitas eller pulled pork medan du håller på.

Grillade fläskkotletter som faktiskt är saftiga

Det här är nycklarna för att säkerställa att dina grillade fläskkotletter inte är torra. Följ dessa tips och du kommer att njuta av några riktigt saftiga fläskkotletter.

  • Låt bli rumstemperatur – Dra ut fläskkotletterna och låt dem stå i rumstemperatur i 15 minuter innan du grillar dem. Detta kommer att främja jämn matlagning.
  • Kontrollera den interna temperaturen – Fläskkotletter är magra och tillagas snabbt, så håll koll på innertemperaturen för att förhindra att de överkokas och torkar ut. Använd en snabbavläst kötttermometer för att säkerställa att de har nått 145°F och är säkra att äta. Tänk på att de kommer att fortsätta tillagas i ca 5-10 grader medan de vilar, så dra av dem bara lite innan de är helt genomstekta.
  • Vila innan du skivar – Skär först i fläskkotletterna efter att ha låtit dem vila i 10 minuter. Detta hjälper fläskkotletterna att behålla sin juice och bli otroligt möra.

Ingredienser för detta recept på grillade fläskkotletter

  • Fläskkotletter med ben – Gå för tjockare snitt med ben, eftersom de vanligtvis har mer smak och blir extra saftiga.
  • Olivolja – en extra jungfruolja eller lätt olivolja kommer att fungera bra här.
  • Vitlök– Du vill använda färsk vitlök över vitlökspulver. Om du älskar vitlök, släng gärna i några extra kryddnejlika till marinaden.
  • Citron juice – Du behöver 2 matskedar färsk citronsaft från cirka 1/2 citron.
  • Svartpeppar – Satsa på nyknäckt svartpeppar för mer smak
  • Kosher salt – Ett grovt, fläckigt koshersalt fungerar bäst till marinaden.
Ingredienser till fläskkotletter och fläskmarinad

Hur man gör grillade fläskkotletter

  • Klappa fläskkotletterna torra – Torka av fläskkotletterna med hushållspapper för att marinaden ska “fastna” bättre.
  • Gör marinaden – Vispa ihop olivolja, citronsaft, vitlök, salt och svartpeppar i en stor skål.
  • Gnid in marinaden – Gnid in marinaden över sidorna av fläskkotletterna och täck skålen med plastfolie. Låt dem stå i kylen i minst en timme.
  • Grilla fläskkotletterna – Grilla fläskkotletterna högt i ca 5 minuter på varje sida av grillgallret. Dra av dem från grillen när innertemperaturen når 140°F.
  • Låt kotletterna vila – Låt fläskkotletterna vila i 10 minuter innan du skär i dem. Detta kommer att få den inre temperaturen till 145 ° F och göra dem extra saftiga.

Proffstips: Om du kan, låt fläskkotletterna marinera över natten. Det kommer att ta kotletternas smak till nästa nivå!

steg för steg hur man marinerar och tillagar fläskkotletter på grillen

Proffstips: Grilltiden beror på tjockleken på fläskkotletterna. Om du använder tjockare kotletter tar de längre tid. Tunnare kotletter kommer att behöva kortare tid.

Servera med

Det finns en miljon och ett olika sätt att servera dina fläskkotletter – de är ett så mångsidigt protein! Här är ett par av våra favoritpar:

Skivade och serverade fläskkotletter med grönsaker

Vanliga frågor

Hur länge ska jag tillaga grillade fläskkotletter?

Det tar cirka 5 minuter per sida att grilla fläskkotletter om de är kotletter med ben och cirka 2 tum tjocka. Om du använder benfria fläskkotletter eller mycket tunnare kotletter kommer de att tillagas mycket snabbare.

Kan grillade fläskkotletter vara lätt rosa inuti?

Ja, det är helt normalt att grillade fläskkotletter är lätt rosa på insidan. Om de tillagas till medium-sällsynta (145 ° F), kommer de troligen att vara rosa och det är helt säkert. Om du känner dig obekväm med rosa kan du ta upp dem till 155°F men de blir inte lika saftiga. Använd en direktavläst termometer för att nå önskad färdighet.

Kan jag använda en kolgrill?

Som en allmän tumregel kommer fläskkotletter att tillagas snabbare på en kolgrill än på en gasolgrill. Den eldiga, heta direkta värmen från kolen kommer att bränna kotletterna snabbare, så det är viktigt att försöka reglera värmen och manipulera lågorna lite innan du kastar på dem.

Grillad fläskkotlettbiff på tallrik med citronklyftor

Tips för förvaring och uppvärmning

För att hålla dina fläskkotletter färska i upp till en vecka, förvara dina rester i en lufttät behållare i kylen. När du är redo att värma dem igen, täck dem i folie och lägg dem tillbaka på grillen tills de är genomvärmda. Du kan också värma dem i airfryern eller mikrovågsugnen – se bara till att titta noga så att de inte överkokar!

Fler fläskrecept att prova

Om du gillade dessa grillade fläskkotletter, kommer du att älska dessa topprankade fläskrecept:

Recept för saftiga grillade fläskkotletter

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Total tid: 20 minuter

Grillade fläskkotletter serverade på ett fat

Hur man gör grillade fläskkotletter som alltid är saftiga på insidan med en perfekt kryddad skorpa. Detta är det bästa sättet att grilla fläskkotletter. Pensla med BBQ-sås att servera om så önskas.

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$10-$12

Nyckelord:

grillade fläskkotletter, hur man grillar fläskkotletter, fläskmarinad

Kök:

amerikansk

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 388

Serveringar: 4 serveringar

  • 2
    lb
    fläskkotletter med ben, helst tjockare snitt
  • 3
    msk
    olivolja
  • 3
    vitlöksklyftor, mald
  • 2
    msk
    citron juice
  • 1
    tsk
    svartpeppar
  • 1
    msk
    kosher salt, anpassa efter smak
  1. Torka av fläskkotletterna med hushållspapper.

  2. I en separat skål, kombinera olivolja, citronsaft, vitlök, salt och svartpeppar för att skapa marinaden.

  3. Gnid in marinaden jämnt över sidorna av fläskkotletterna och lägg dem i en skål täckt med plastfolie. Låt dem marinera minst en timme i kylen.

  4. Grilla fläskkotletterna högt i ca 5 minuter på varje sida (tillagningstiden beror på fläskkotletternas tjocklek). De är färdigkokta när innertemperaturen når 145°F på en direktavläst termometer.*

  5. Låt fläskkotletterna vila i 10 minuter innan du serverar dem, låt dem komma till 145°F.

Notera: Precis som en biff, kommer en fläskkotletts innertemperatur att fortsätta att stiga när den är utanför grillen. Du kan ta bort fläskkotletterna ca 5 grader innan de når önskad färdighet.

Näringsinnehåll

Recept för saftiga grillade fläskkotletter

Belopp per portion

Kalorier 388
Kalorier från fett 234

% Dagligt värde*

Fett 26g40 %

Mättat fett 7g44 %

Transfett 0,2g

Fleromättat fett 3g

Enkelomättat fett 14g

Kolesterol 117mg39 %

Natrium 1838mg80 %

Kalium 607mg17 %

Kolhydrater 2g1 %

Fiber 0,2g1 %

Socker 0,2 g0 %

Protein 35 g70 %

Vitamin A 14IU0 %

C-vitamin 4mg5 %

Kalcium 40 mg4 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply