En tomatpaj ganska överfull av ost och basilika? Låter som precis den lösning vi letar efter för vår överflöd av sensommartomater.

Det här receptet på rostad tomatquiche kommer att blåsa bort alla tidigare antaganden eller, vågar vi säga, negativa konnotationer du kanske har hyst om quiche. Som författaren säger, “Jag tror att folk är så ärrade av kalla, gummiliknande pajer som sitter i glasmontrar på överprissatta gourmetmarknader att en liten varningsklocka ringer i deras sinnen om jag ens nämner det.” Nickar. Vi förstår. Men vi tror att detta sensommarrecept, laddat med färska tomater, basilika och ost och rostat tills det är ganska läckert, kommer att göra fantastiska saker för quichens namn i ditt hushåll. Gör dig själv en tjänst och gör bara detta med vackra tomater direkt från din trädgård eller bondemarknaden. Ingen av de där otäcka januariväxttomaten, tack. Och tänk då på att denna själfulla och mättande quiche passar perfekt till kylt vin till middagen. Eller med ännu mer vin till brunchen.– Renee Schettler

VARFÖR ÄR MIN QUICHE VATTEN?

Det finns inget mer tömmande än en quiche som har en vattnig fyllning eller en fuktig skorpa. En rinnig fyllning är en sak – i allmänhet betyder det bara att den har blivit dåligt tillagad och kan fixas med lite mer tid i ugnen. En vattnig fyllning inträffar när din quiche är stel men gråter en vattnig vätska. Här är de främsta anledningarna till att det kan hända. 1. Du överbakade den. Det låter kontraintuitivt, vi vet, men när du överkokar ägg börjar deras proteiner stelna för hårt och tvingar ut vatten. 2. Du använde tunn grädde (eller tunn mjölk). Detta recept kräver tung grädde och det finns en anledning till det, utöver bara den rena läckerheten i det. Tunn grädde har mycket mer vatten och mindre fett än tjocka saker och den har ingenstans att ta vägen…förutom överallt på tallriken. Du kan ersätta grädde med mjölk men kom ihåg att använda en med mycket fett. 3. Du använde det övre eller nedre gallret i ugnen. Quichen måste tillagas jämnt från toppen och botten för att undvika att bli blöt. Se till att du använder det mittersta gallret och lagar mat i minst 45 minuter.

  • Värm ugnen till 425°F (218°C).

  • Bred ut tomatskivorna i ett enda lager på en kantad bakplåt, var noga med att skivorna inte överlappar varandra. Ringla över skivorna med tillräckligt med olja för att generöst belägga dem, vänd på båda sidorna och strö sedan över dem med basilika, oregano, salt och peppar. Rosta tills tomaterna börjar krympa, 15 till 20 minuter. Låt svalna på plåt i 30 minuter.
  • I en medelstor skål, vispa äggulorna tills de är ljusa och fluffiga och vispa sedan i den tunga grädden.
  • Lägg hälften av de rostade tomatskivorna i ett enda lager i botten av pajskalet. Strö hälften av varje ost över tomaterna. Upprepa lagringen av tomater och ost och häll långsamt äggblandningen över toppen, låt den fylla i alla skrymslen och vrår.

  • Grädda pajen tills den är gyllenbrun ovanpå och satt i mitten, eller tills en tandpetare i mitten kommer ut ren, 30 till 60 minuter, beroende på hur vattniga dina tomater är och exakt hur tjock pajtallriken är. Kontrollera pajen efter 30 minuter och sedan igen efter 45 minuter och om skorpan eller fyllningen är tillräckligt brynt, täck pajen löst med folie tills den är klar. Låt quichen vila i rumstemperatur i 30 minuter innan du skär den i klyftor. Quichen är mycket mer fantastisk när den serveras varm i motsats till kall. (Tänk inte ens på att servera rester direkt från kylen.)

Anpassad från

BTC gammaldags matkokbok

Köp på Amazon

Servering: 1 delKalorier: 539 kcalKolhydrater: 20 gProtein: 18 gFett: 44 gMättat fett: 24 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 14 gKolesterol: 262 mgNatrium: 611 mgKalium: 314 mgFiber: 2 gSocker: 2 gVitamin A: 2051 IUC-vitamin: 11 mgKalcium: 435 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2014 Alexe Van Beuren | Dixie Grimes. Foto © 2014 Ed Andersson. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna rostade tomatpaj smakade fantastiskt. Tomater har precis kommit in i säsong på ett stort sätt här, och det är bra att ha det här receptet eftersom det verkar så anpassningsbart. Att först koka tomaterna förhindrar att vattnet från tomaterna läcker in i pajen när den tillagas. Det finns så mycket ost – och ett par olika sorters ost – att det här receptet inte kan låta bli att vara fantastiskt. Jag valde färsk basilika och använde närmare 1 tsk för att täcka alla tomatskivor. Jag använde inte oregano.

Det tog ungefär 2 knytnävstora, inte gigantiska, tomater för att göra 11 skivor. Jag gjorde min egen fullkornsskorpa eftersom jag tänkte att det kunde passa fint till tomaterna. Det var fantastiskt och perfekt med den här rättens salta karaktär. Skulle jag göra det här igen? Definitivt. Jag skulle nog lägga till basilika direkt till pajen också. Jag skulle förmodligen använda oregano och kanske variera ostarna. Detta är definitivt ett mångsidigt recept.

Det enda jag skulle ändra är att sänka temperaturen från 425°F till kanske 375°F eller till och med 350°F. Vid 425°F var det mesta gjort efter 30 minuter och toppen började bli ganska brun. Jag täckte den med folie för att inte bränna toppen. Quichen behövde bara ytterligare 15 minuters tillagningstid.

Jag gillar verkligen det här receptet för tomatquiche – det är ganska enkelt och smakar fantastiskt! Jag skar 3 tomater i 14 skivor, men jag tror att jag kunde ha använt fler tomater i fyllningen. Jag använde herbes de Provence istället för torkad basilika och oregano för det var det jag hade till hands. Jag använde riven fetaost istället för provolone (också det jag hade till hands), och det fungerade bra. Det tog cirka 15 minuter att rosta tomaterna. Min tårta tog 65 minuter att koka igenom. Jag serverade den ljummen, och den hade tömt sig mycket när jag serverade den. Smakade bra dock.

Det här receptet på rostad tomatquiche är väldigt enkelt och vegetariskt. Det gör en mycket rik och milt smaksatt quiche. Den gråter inte alls, inte ens den andra dagen, vilket ibland är ett problem med grönsaksladda pajer. Jag tror att kombinationen av fyllningen av den rika äggulan och grädden och förrostning av tomaterna hjälper till att säkerställa det. Tomaterna rostas fint på 20 till 25 minuter, även om mindre sådana naturligtvis kan ta kortare tid, så det är värt att kontrollera från 15 minuter och framåt.

Pajen var gyllenbrun och klarade knivtestet efter 40 minuter. Quichen är lite för rik för min smak. Jag tror att jag föredrar ett recept som använder hela ägg snarare än alla äggulor, eftersom detta var nästan smörigt på ett för rikt sätt. Provolonen smälte fint men är inte en lika intressant ost som Gruyère. Att leka med ostblandningen är dock lätt att göra. Pajen ska serveras varm.

Jag använde underbara stora tomater från bondens marknad som vägde cirka 1 pund, 4 ounces, cirka 2 matskedar kombinerad färsk basilika och oregano, och för första gången på mina nästan 77 år, en pajskal från butik. Älskade lättheten i det! Tomaterna var fint rostade efter 20 minuter. Monteringen var enkel. Quiche är quiche.

Mitt sunda förnuft sa till mig att ugnen inte borde vara på 425°F. Jag fudgade lite och använde 400°F. Jag borde ha vetat bättre. Efter 30 minuter var doften så underbar att jag kikade. Åh herregud! Mycket bruna vackert krusade kanter, men en mer än gyllenbrun topp. Vad ska man göra? Ytterligare 45 minuter i ugnen, och vi skulle plåga frysen för en alternativ middag. Så jag stängde av ugnen och tog ut den. Återigen, jag borde ha vetat bättre. Vi väntade i en halvtimme enligt anvisningarna. Den var så mjuk att den var svår att skära, men vi var överens om att den smakade underbart och inte var för okok för att ätas. Nästa dag nuked jag en skiva och åt den till lunch, och även om jag verkligen har gjort snyggare quiche, var den här väldigt god, kanske ännu bättre, uppvärmd. Jag ska göra det här receptet igen men med ugnstemperatur på 350°F.

Source link

Rate this post

Leave a Reply