Jag berättar om en liten hemlighet för att göra en seg, aldrig torr och alltid mör blondin receptoch den här är laddad med hallon och sliskig vit choklad!
Dagen vi listade vårt hem till försäljning fotograferade jag våra TO-DIE-FOR Raspberry White Chocolate Cookies och har inte kunnat sluta drömma om dem sedan dess. Vilket fick mig att undra… om jag har bråttom, kan jag göra en blondies recept istället?
Nu, i kakreceptet gillar jag verkligen att använda rakt smör så att det har den klassiska kakans konsistens och smak, men i dessa blondiner har jag funnit en preferens för färskost tillägg eftersom barer behöver mer tid att baka och tenderar att torka ut lite mer vilket färskosten helt löser det problemet. Det är hemligt! Färskost!!
Och denna situation med blonda brownies med vit choklad har totalt utlöst mitt behov av att skapa det perfekta klassiska blondiesreceptet igen. Jag har letat i åratal men har alltid varit så, så besviken. Några tips eller tricks som ni alla tror på för de perfekta blonda browniesna?
Det är något ganska läckert med att bita i en mjuk och seg blond brownie som har den perfekta mängden hallon prickade överallt och alla med små klumpar av smältande, droppande-från-dina-läpparna-vit-choklad. Men den verkliga vinnaren blev tillägget av mandelextrakt och den vit choklad duggregn. Hoppa inte över någon av dem, annars kommer du att sakna det där lilla i smak och konsistens.
Vad är blondiner?
En blondie (eller en blond brownie) är en rik, söt kaka som liknar en traditionell choklad brownie, men ersätter kakaon med vanilj och innehåller vanligtvis farinsocker.
Här är din inköpslista för dessa blonda brownies:
- Smör – osaltad och uppmjukad
- Brunt socker – ljus
- Vitt socker – vanligt granulerat
- Färskost – uppmjukad så att den inte är klumpig i blondinerna
- Ägg – ger struktur åt stängerna
- Äggula – lägg bara till lite extra fyllighet och gör att stängerna blir mjuka och sega
- Vanilj – smak
- Mandelextrakt – smak
- Mjöl – alla ändamål
- Majsstärkelse – hjälper blondinerna att vara smuliga men fortfarande ömma
- Bakpulver – Förtvålningsmedel
- Bakpulver – ger blondinerna sin uppgång och fluffighet
- Salt – skär sötman förhöjer alla smaker
- Vita chokladchips – vi älskar chips av märket Guittard eller Ghiradelli
- Uttorkade hallon – det är viktigt att de är uttorkade eller frystorkade hallon, de ger riktig hallonsmak utan att tillföra någon extra fukt
Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

Kan jag använda lågfett gräddost?
JA! Gör bara inte den fettfria färskosten. Du behöver lite fett för att få rätt smak och konsistens.
Vilken typ av hallon ska jag använda?
Du vill hitta frystorkade eller uttorkade hallon.
Var kan man köpa frystorkade hallon
Du kan hitta frystorkade hallon i de flesta mataffärer. Titta i den hälsosamma mellanmålsgången nära russin och craisiner och nötter. De ligger oftast i en påse.
Kan jag använda färska eller frysta hallon?
Ja, du kan använda färska eller frysta hallon, men jag skulle inte rekommendera det. Blondinernas konsistens kommer att vara helt annorlunda. Fukten från färska/frysta hallon gör att barerna mer liknar en kaka än en bar. De blir fluffigare och mindre täta.
Hur länge håller hallonvitchokladblondiner?
Förvara dessa blondiner i en lufttät behållare vid rumstemperatur. De håller sig i 2-3 veckor. Du kan förvara dem i kylen ännu längre eller i frysen i upp till 3 månader.
Om du älskar dessa blondiner, prova våra Rolo Blondies eller Mudslide Blondies. Och om du älskar desserter med hallon är våra citronhallonbars och kanelhallonspännetårta HEAVEN!
Detta enkla blondin recept ger dig smöriga, möra och täta kakor som är laddade med smält vit choklad och bitar av hallonbitar. Hoppa inte över mandelextraktet eller det vita chokladdrycket på toppen!
Fler Blondie-recept att prova:
-
Värm ugnen till 350 grader.
-
Spraya en 9×13″ panna med nonstick-spray och tryck in en bit bakplåtspapper. Spraya igen.
-
Blanda smör och socker i 1 minut. Tillsätt färskosten och ägget och blanda igen.
-
Tillsätt den återstående äggulan, vanilj- och mandelextraktet och blanda tills det är slätt.
-
I en separat skål, vispa ihop alla torra ingredienser och lägg till de blöta ingredienserna. Blanda för att kombinera.
-
När allt nästan är blandat tillsätt hallonen och vita chokladchips och rör om med en träslev.
-
Tryck ut degen i ugnsformen så att den blir platt och fyller hela formen.
-
Grädda 22-24 minuter. Låt dem svalna några minuter och ringla sedan över smält vit choklad.
Kalorier: 241kcal
rekommenderade produkter
KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORDA VARJE DAG!
När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.se på INSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.