Enormt god choklad-jordnötssmörpudding är precis det. Krämig och rik, kombinationen av choklad och jordnötssmör älskas av både barn och vuxna. Perfekt när du känner för att servera något lite extra speciellt.

Nafsar du runt kanterna först? Sväljer du det snabbt i två tuggor? Om du kan berätta i detalj hur du äter Reese’s Peanut Butter Cups, då är dessa läckra choklad-jordnötssmörspuddingkoppar speciellt för dig. Dessa choklad-jordnötssmörskoppar är rika och tjocka nog att stå i, och äts bäst i små doser. För en mjukare konsistens, gör puddingen med helmjölk istället för halv-och-halva.–Jill O’Connor

HUR GÖR JAG CHOKLADKOPPAR?

De där söta små chokladkopparna på bilden ovan? De finns inte med i receptet, tyvärr. Men egentligen är de inte nödvändiga. Inte alls. Ett smakprov på denna pudding och vi tror att du förstår vad vi menar.

Men om du vill ge det ett försök är det inte så svårt. Se bara till att du ger dig själv tillräckligt med tid att göra skålarna innan du börjar puddingen – de måste vara helt kylda innan de fylls. Dessa runda skålar gjordes genom att man tog små, uppblåsta ballonger och doppade dem i smält choklad. Kolla in detta fantastiska handledning för alla detaljer. Se till att förvara dem svala när de är klara.

  • I en medelstor kastrull, sikta samman majsstärkelse, socker, salt och kakaopulver. Vispa långsamt i halv-och-halva tills blandningen är kombinerad och slät. Vispa i äggulorna, en i taget, tills den är slät.
  • Placera puddingen på medelvärme, vispa kontinuerligt, tills puddingen börjar tjockna och stora bubblor bildas på puddingens yta och ploppar, som långsamt bubblande het lava. Sänk värmen till låg och fortsätt tillagningen under konstant omrörning i 1 minut. Kontrollera puddingens konsistens genom att köra fingret över baksidan av omrörningsskeden; om den lämnar ett spår som inte omedelbart fylls i, är den tillräckligt tjock.

  • Ta kastrullen från värmen och rör ner vanilj, jordnötssmör och chokladbitar tills de är ordentligt smälta och blandade.

  • Häll puddingen i en stor serveringsfat eller åtta 4-ounce koppar vaniljsås eller ramekins (eller chokladskålar) ställda på en kantad bakplåt. Täck puddingen med plastfolie, tryck på wrapen direkt mot puddingens yta för att förhindra att hud bildas. Kyl puddingen tills den är väldigt kall, minst 4 timmar, och upp till över natten.
  • Servera puddingen med en klick vispgrädde och ett stänk chokladjimmies. Allt som återstår att göra är att ta några skedar.

Anpassad från

Klibbig, seg, kladdig, sliskig, godis för barn

Köp på Amazon

Servering: 1 serveringKalorier: 293 kcalKolhydrater: 33 gProtein: 8 gFett: 15 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 133 mgNatrium: 157 mgKalium: 294 mgFiber: 2 gSocker: 26 gVitamin A: 322 IUKalcium: 136 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2009 Jill O’Connor. Foto © 2009 Leigh Beisch. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna jordnötssmörchokladpudding är lika rik och tjock som utlovat, fylld med choklad-jordnötssmör godhet. Den vispade grädden kan verka som att förgylla liljan, men det är en bra smakkontrast till puddingens tjocklek. Jag gjorde puddingen med halv-och-halv men skulle nog testa mjölk nästa gång eftersom jag gillar en lite lösare pudding.

Jag uppskattade verkligen författarens beskrivning av den bubblande heta lavan; det var ett bra visuellt hjälpmedel. Det bör också noteras att detta recept endast är för puddingen och inte för chokladkopparna på bilden. Sammantaget var detta en publikbehag för barn och vuxna.

Ursprungligen publicerad 26 oktober 2009

Source link

Rate this post

Leave a Reply