Detta Grillad fläskfilé receptet är saftigt, mört och utsökt utan att du behöver marinera! En ofta underskattad köttbit, fläskfilé är prisvärt, lätt att tillaga och ack så gott.

Vi använde den berömda rub från vår Roasted Fläskfilé och på något sätt är den ännu bättre på grillen!

Fläskfilé är en mager köttbit med så fantastisk konsistens och fuktighet, den konkurrerar verkligen med biff och är ett bra alternativ till kyckling. Se vår hemlighet med att förbereda en saftig, smakrik grillad fläskfilé som inte kräver marinering i förväg.

Vad är skillnaden mellan fläskfilé och fläskfilé?

Fläskfilé och fläskfilé är båda magra köttbitar, men deras former och storlekar är väldigt olika. Även om deras namn är ganska lika, bör de INTE användas omväxlande i recept.

 • Fläskfiléockså känd som fläsk mört eller fläskfilé, är mindre och tunnare än fläskkarré (vanligtvis 1 till 1 1/2 lbs vardera). Den tillagas bäst snabbt på högre medium/värme och är mer förlåtande. Du behöver inte vara en mästerkock för att göra ett fläskfilérecept.
 • Fläskkarréockså känd som fläskfiléstek eller mittskuren sidfläskstek, är större och tjockare än fläskfilé och väger 2 till 5 pund. Fläskfilé tillagas bäst långsamt på lägre värme.

Ingredienser för Fläskfilé Rub

Det här enkla receptet kräver inte många ingredienser, men var och en spelar en viktig roll i smakavdelningen för denna otroliga fläskkött.

 • Fläskfilé – ungefär 3 lbs totalt (2 filéer, ca 1 1/2 lbs vardera)
 • Olivolja – för att hjälpa till att försluta de naturliga juicerna och hålla kvar rubbet på filén
 • Spice Rub – havssalt, vitlökspulver, italiensk krydda, malen spiskummin, cayennepeppar, svartpeppar
2 fläskfiléer med kryddor och olja

Hur man grillar fläskfilé

 1. Förvärm grillen – Medium-Hög värme (400-425°F) för att få grillgallren varma och redo för grillning.
 2. Förbereda – Skär bort överflödigt fett och silverskinn (se beskrivning nedan). Torka torrt med hushållspapper och använd en gaffel för att sticka hål över hela filén.
 3. Dugga – 1 1/2 msk olivolja på köttet, täck båda sidor av filén.
 4. Säsong – Blanda alla dina örter och kryddor i en liten skål. Gnid din kryddblandning jämnt över fläskfilén. Tryck ner kryddorna i köttet för bättre vidhäftning.
 5. Grill – Cirka 7 minuter per sida eller tills innertemperaturen når 145°F. Använd ett kött termometer för att kontrollera om det är färdigt.
 6. Resten – När ditt kött är genomstekt, ta bort det från grillen och lägg det på ett serveringsfat eller skärbräda. Låt det vila i 5 minuter för att låta köttet återuppta den naturliga juicen innan det skärs. Efter vila, skiva i 1-tums tjocka medaljonger.

Proffstips: Använd en omedelbar läsning kött termometer på den tjockaste delen av filén för att kontrollera om den är klar.

Hur man trimmar silverskinn från fläskfilé

Silverskinn är ett segt lager av bindväv som vanligtvis finns på fläsk- och oxfilé. Den är seg och smälter inte under grillningsprocessen, så du kommer att vilja klippa av den helt innan du lagar mat för att njuta av möra bitar.

För att ta bort silverhud: Stick in spetsen på din kniv mellan silverskinnet och köttet och skjut kniven längs köttet samtidigt som du drar bort silverskinnet och fettet samtidigt.

Putsa silverskinn från fläskfilé

Vanliga frågor

Ska jag tillaga fläskfilé på gasolgrill eller kolgrill?

Detta är en personlig preferens. Se bara till att din grill når medelhög/hög värme och att innerfiléerna når 145°F.

Hur förhindrar jag att min fläskfilé torkar ut?

För den perfekta fläskfilén rekommenderar vi tillagning med indirekt värme (inte direkt över din grills låga) med grilllocket stängt mellan vändning.

Hur vet jag när fläskfilén är färdig?

De USDA föreslår att grilla fläskfilé tills innertemperaturen når 145°F på din direktavläst termometer och låt den sedan vila i minst 3-5 minuter innan du skär i den. Köttet blir lite rosa i mitten.

Ska jag slå in min fläskfilé i aluminiumfolie när jag grillar?

Vissa rekommenderar att du slår in fläskfilé i aluminiumfolie när du grillar för att försluta den naturliga juicen eller marinaden och för att förhindra att den torkar ut, men det här receptet är så saftigt att det verkligen inte kräver folie. Jag gillar att få fina grillmärken på varje sida av köttet för att höja grillsmaken.

Tips för förvaring och uppvärmning

Det här receptet är så snabbt att förbereda, det är perfekt för överraskningsgäster eller en snabb vardagsmiddag efter en hektisk dag. Du kan förbereda filén och lägga till kryddmassan i förväg, så att dessa kryddor verkligen får smak av fläsket.

 • Att kyla: Det här receptet är lätt att dubbla eller tredubbla och du kanske bara vill fortsätta och göra det så att du kan ha lite rester till lunch nästa dag. För att hålla den fräsch, lägg filén i en lufttät behållare och ställ i kylen i 3-4 dagar.
 • Frysning: Du kan frysa fläskfilé efter tillagning i upp till 3 månader. Efter att den svalnat till rumstemperatur, slå in den i plast, aluminiumfolie eller placera den i en fryssäker Ziploc-påse. Tina i kylen över natten innan du värms upp igen.
 • Att återuppvärma: Ska du ha överblivet fläsk så värms filén underbart igen och smakar fantastiskt skivad på smörgåsar eller tärnad eller strimlad till fläsktacos. Det bästa sättet att värma upp grillad fläskfilé är i en panna på spisen. Var noga med att tillsätta lite buljong eller vätska i grytan för att förhindra att den torkar ut under återuppvärmningsprocessen. Den kan även värmas i mikrovågsugn.
Saftiga grillade fläskfilémedaljonger

Vad ska man servera med fläskfilé

Fläskfilé är ett av de kött som passar till nästan allt – från potatis till grillade grönsaker, ris till en fräsch sallad (och glöm inte lemonaden). Här är några av våra favoritsidor att kombinera med denna maträtt:

Hur man gör grillade persikor

Att grilla persikor förstärker fläskets naturliga smaker. De är så lätta att grilla eftersom de inte behöver någon glasyr eller krydda. De blir så saftiga och exploderar av sötma vilket är en fin kontrast till kryddrubbningen.

 • Skiva persikan på längden, ta bort gropen, pensla med olivolja och grilla i 4-5 minuter per sida på medelvärme. Helt så enkelt, och sprängfyllt av sötma.

Proffstips: Efter grillning, bred persika eller aprikoskonserver på ena sidan av din fläskfilé och stek i ugnen i 2-3 minuter tills den bildar en glasyr. Denna sötma i kombination med den grillade spice rub är så god.

Hur man grillar persikor och hur man grillar fläskfilé

Grillad fläskfilé är verkligen lika saftig som den ser ut. Du kommer att älska att det är magert, mört och lätt att skiva – det bästa!

Fler fläskrecept

Fläsk är ett av de billigare köttet du kan köpa men det är också ett av de mest naturligt smakrika köttet och det tenderar att värmas upp bra. Här är några av våra favoritrecept för fläsk genom tiderna:

Recept på grillad fläskfilé

Förberedelsedags: 8 minuter

Tillagningstid: 22 minuter

Total tid: 30 minuter

Grillade fläskfilémedaljonger skivade på en tallrik

Grillad fläskfilé är saftigt mör och gott! Vi älskar fläskfilérecept; smakrik, billig och ingen marinering krävs.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Huvudrätt

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

grillad fläskfilé

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$12-$15

Kalorier: 231

Serveringar: 8 människor

Så här grillar du fläskfilé:

 1. Värm grillen till medel/hög värme (400-425°F).

 2. Klipp av och ta bort silverskalet från fläskfilén. Stick över det hela med en gaffel. Belägg båda sidor med 1 1/2 msk olivolja.

 3. Kombinera kryddor i en skål och gnugga kryddblandningen över hela filén, tryck till för att fästa kryddan på filén.

 4. Grilla fläsk i 7 minuter per sida eller tills mitten når 145°F på en direktavläst termometer. Ta ut och låt vila på en skärbräda i 5 minuter innan du skär upp.

*Använd 1/2 tsk cayennepeppar för en kryddigare kick, eller lägg till efter smak

Näringsinnehåll

Recept på grillad fläskfilé

Mängd per portion (1 portion)

Kalorier 231
Kalorier från Fat 81

% Dagligt värde*

Fett 9g14 %

Mättat fett 2g13 %

Transfett 0,1 g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 4g

Kolesterol 111mg37 %

Natrium 670mg29 %

Kalium 683mg20 %

Kolhydrater 1g0 %

Fiber 0,3g1 %

Socker 0,03 g0 %

Protein 35 g70 %

Vitamin A 38IU1 %

C-vitamin 0,1 mg0 %

Kalcium 19mg2 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply