Skarpt och uppfriskande hemlagat iste är lätt att göra och lätt att skala upp för en publik. Detta är alltid en hit på sommarens sammankomster. Servera den med ditt favoritsötningsmedel eller njut av den osötad.

Hemlagade drycker som Lemonade, Iskaffe och detta Iced Tea är en sådan njutning på sommaren och så mycket bättre än i butik.

En kopp iste på en disk

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Oavsett om du letar efter en drink för att avrunda din sommargrill med Juicy Burgers och Grilled Corn on the Cob, eller bara vill ha lite snabbt koffein till hands hela dagen, kommer du att älska detta iste-recept.

Vi delar med oss ​​av alla tips och tricks du behöver för att göra det mest smakrika, uppfriskande sötade eller osötade isteet.

Hur man gör iste

Hemlagat iste kräver bara några enkla steg och ingredienser. Följ processen nedan och du kommer att dricka te på verandan på nolltid.

 • Brew the Tea: Koka upp hälften av vattnet i en kastrull och ta bort det från värmen. Lägg i tepåsarna och låt dem dra i 10 minuter.
 • Ta bort tepåsarna: Ta bort tepåsarna från det varma vattnet. Om du vill ha sött te, tillsätt sockret och vispa tills det är helt upplöst.
 • Tillsätt det kalla vattnet: Tillsätt det återstående kalla vattnet till det varma teet och vispa. Ställ i kylen i minst en timme, eller tills den är kall.
 • Tjäna: Servera teet över is med citronskivor och färsk mynta.
steg för steg på att göra iste

Tips för det bästa isteet

Nedan hittar du ett par tips och tricks som hjälper dig att göra det bästa isteet.

 • Var noga med att mäta vattnet. För att förhindra att ditt te blir för starkt eller för vattnigt, mät vattnet för att se till att du inte tillsätter för mycket eller för lite.
 • Ställ in en timer för blötläggningen. Låt inte teet dra längre än 10 minuter, annars blir det bittert. Ställ in en timer så att du inte glömmer att ta bort påsarna.
 • Experimentera med olika teer. Om du inte är ett fan av svart te, prova att använda grönt te istället. Du kan också bli koffeinfri och använda en mängd olika örtteer. Myntte är särskilt utsökt is.
 • Lek med olika sötningsmedel. Du kan använda honung, agavesirap, kokossocker eller till och med lönnsirap för att söta ditt te. Lek med olika sötningsmedel och tekombinationer för att se vad du gillar bäst!
 • Använd filtrerat vatten. Använd filtrerat vatten istället för kranvatten för att få den mjukaste smaken. Det finns massor av tillsatser och mineraler i kranvatten som kan matta smaken.

Kan jag använda lösbladste? Ja, en tepåse motsvarar ungefär en tesked lösbladste så du behöver 2 matskedar. Häll helt enkelt tebladen i det varma vattnet och sila ur dem med en finmaskig sil. Följ anvisningarna som anges och njut!

en kopp iste med citron och min

Förvaring av iste

Förvara iste i kylen i upp till två veckor. Använda en tillbringare som har en förslutningsbar pip så att ditt te inte suger upp dofterna i ditt kylskåp.

Notera: När teet sitter kan du märka att några tepartiklar lägger sig på botten av kannan. Det är helt naturligt och normalt och det finns ingen anledning att skaka innan servering.

Vanliga frågor

Är iste bra för dig?

Iced te har hälsofördelar. Det är packat med antioxidanter och har mycket mindre syra än kaffe, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för personer med ett känsligt GI-system.

Vad är solte?

Solte är en gammaldags metod att brygga iste. Du brygger solte genom att sätta en kanna vatten i solen med tepåsar eller löst te. Under dagen kommer teet att dra i det naturliga solljuset. När den är bryggd, ställ den i kylen för att kyla.

Kan jag kallbrygga mitt iste?

Absolut! Du kan kallbrygga ditt iste genom att placera tepåsar eller lösbladste i filtrerat vatten. Låt blandningen dra i kylen i 6-12 timmar, eller tills teet smakar som du vill.

Iste serveras i ett glas med is

Hemlagat iste är så snabbt och enkelt att göra och du kommer att älska att det håller sig riktigt bra i kylen.

Fler sommarrecept att prova

Recept på iste (extra enkelt)

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Total tid: 15 minuter

hemlagat iste med iste kanna

Skarpt och uppfriskande hemlagat iste är lätt att göra och lätt att skala upp för en publik. Detta är alltid en hit på sommarens sammankomster. Du kan lägga till ditt favoritsötningsmedel eller servera iste osötat.

Författare: Natalya Drozhzhin

Kurs:

Drycker

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

hemlagat iste, iste

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$1-$3

Kalorier: 43

Serveringar: 6 portioner (gör 1/2 gallon)

 • 8
  koppar
  vatten, dividerat
 • 6
  påsar
  svart te
 • 1/3
  kopp
  socker, valfritt, anpassa efter smak
 1. Koka upp hälften av vattnet i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt tepåsar. Låt tepåsarna dra i 10 minuter.

 2. Ta bort tepåsarna från vattnet. Notera: Om du föredrar sött te, tillsätt sockret eller ditt föredragna sötningsmedel till teet medan det fortfarande är varmt och rör om tills det lösts upp.

 3. Tillsätt det återstående vattnet till teet. Låt den stå i kylen tills den är helt kyld (cirka en timme).

 4. Servera med is, citronskivor och färsk mynta om så önskas.

Näringsinnehåll

Recept på iste (extra enkelt)

Belopp per portion

Kalorier 43

% Dagligt värde*

Natrium 16mg1 %

Kalium 1 mg0 %

Kolhydrater 11 g4 %

Socker 11 g12 %

Kalcium 10 mg1 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply