Kikärts- och spenatsallad med spiskummin är så fräsch och smakrik att du undrar varför du har ätit något annat. Citron- och apelsinjuice, mynta, yoghurt, rödlök och alla de läckra små kikärtorna gör detta hälsosamt men ändå mättande.

I det här kikärts- och spenatsalladsreceptet blir den mångsidiga kikärtan exotisk i en djupt kryddad, aromatisk citron- och spiskummindressing. Örter slår upp den med en omisskännlig fräschör, och spenaten ger en mjuk bädd. En yoghurttillsats med apelsin till salladen skapar en sval, krämig kontrast. Det är fantastiskt att servera med kryddade pitabröd eller färskt bröd.

– Ellie Krieger

*KAN JAG ANVÄNDA TORKADE KIKÄROR I DETTA RECEPT?

Jo, visst kan du det! Men det kommer att ta lite planering framåt, snarare än att bara öppna en burk och dumpa dem i en skål. Du kan blötlägga dem långsamt eller snabbt. För en långsam blötläggning, häll dem i en skål och täck dem med mycket kallt vatten. Tillsätt 1 msk bakpulver för varje 500 gram kikärter för ett jämnare resultat. Blötlägg i 8 till 12 timmar. För en snabb blötläggning, lägg dem i en kastrull istället. täck med mycket kallt vatten (och igen, bakpulver om du använder). Koka upp och fortsätt koka i 1 minut. Stäng av värmen och låt stå i 1 timme. Ta-da!

  • I en medium skål, kombinera kikärtorna, persiljan och löken. I en liten skål, vispa ihop olja, citronsaft och skal, spiskummin, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Häll dressingen över kikärtsblandningen och kasta att belägga jämnt.
  • I en annan liten skål, rör om yoghurt, apelsinjuice och skal och honung.

  • Dela spenatbladen mellan 4 tallrikar. Skeda kikärtsblandningen över spenaten. Toppa med yoghurtsåsen och strö över myntan. Ursprungligen publicerad 20 augusti 2009.

Servering: 1 delKalorier: 266 kcalKolhydrater: 35 gProtein: 11 gFett: 10 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 6 gKolesterol: 0,3 mgNatrium: 33 mgKalium: 494 mgFiber: 9 gSocker: 8 gVitamin A: 1596 IUC-vitamin: 15 mgKalcium: 111 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2009 Ellie Krieger. Foto © 2009 Christopher Hirsheimer. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Snön orsakade en annullering av mina lunchplaner precis när den här ljuvliga rätten träffade min inkorg. Jag hade precis köpt en jättestor behållare med färsk babyspenat och jag insåg att jag hade allt annat till hands förutom persilja. Men jag hade koriander och det verkade som det skulle fungera bra med smakerna. Det gjorde det verkligen.

Den här salladen var hur enkel som helst, men ändå helt tillfredsställande som lunch med en bit av mitt senaste Lex-brödsexperiment. Kikärtorna gjorde det till en måltid och smakerna var vackert balanserade och blandade av kombinationerna av dressingar. Jag älskar när jag hittar ett bra recept som smakar så här gott.

Vilken härlig och mättande sallad. Tekniken att först dressa bönorna och sedan hela salladen med en andra dressing är bara lysande. Detta ger en mycket mer komplex blandning av smaker än en dressing skulle göra, och det kräver egentligen ingen mer ansträngning. De friska, ljusa smakerna av örter och citrus balanserar den jordnära spenaten, garbanzobönorna och spiskumminen väldigt fint. Allt kommer ihop på bara några minuter med mycket liten ansträngning.

Om portionsstorleken ökas och en hackad grönsak eller två som gurka, rädisa eller tomat tillsätts, skulle detta bli en utmärkt vegetarisk huvudrättssallad.

Source link

Rate this post

Leave a Reply