Detta Krämig gurksallad är så lätt, krämig och god. Skarp sommargurka och rödlök med ett läckert överdrag av färsk dill och gräddfilsdressing gör detta till ett måste sommartillbehör!

Krämig gurksallad serveras i en skål med en träslev

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Varför vi älskar denna krämiga gurksallad:

När det finns gott om trädgårdsgurkor tycker vi om att hitta kreativa sätt att använda dem. Den här salladen finns i våra topp 3 gurkrecept tillsammans med vår avokadosallad av gurkatomat och Ceviche. Hela vår familj älskar den här salladen även vår 5-åring så den är på regelbunden rotation hela sommaren.

Krämig gurksallad, ibland kallad tysk gurksallad, är den perfekta rätten under sommaren. Den tjocka krämiga såsen gjord på färsk citron, dill och gräddfil påminner mig om Tzatziki-sås (och jag skulle kunna lägga det på vad som helst!).

Krämig gurksallad serverad i ett fat med färsk citron och rödlök

Ingredienser krämig gurksallad:

Du behöver inte en lång lista med ingredienser för att göra den bästa gurksalladen. Prova det här receptet med färska trädgårdsodlade gurkor och du kommer att bli fast!

 • Gurkor: Färska trädgårdsodlade gurkor är min favorit till den här rätten, dock kan du göra den här rätten året runt med gurka från mataffären
 • Lök: Jag älskar att använda rödlök för sin sötma och en ljus pop av färg mot de gröna gurkorna. Gul lök eller hackad salladslök fungerar också.
 • Gräddfil: ger en syrlig och tjock bas för denna smaskiga sallad. Grekisk yoghurt fungerar också bra.
 • Citron juice: Färsk citronsaft fungerar bäst (tro mig!) och hjälper till att skära den tjocka gräddfilen så att såsen smakar lättare.
 • Vitlöksklyftor: Återigen, färskt är bäst!
 • Dill: Färsk eller fryst dill fungerar. Vi älskar att frysa den rikliga färska dillen från sommaren och använda den till denna sallad under de kallare månaderna.

Kockens tips: För att frysa färsk dill – skölj, torka, hacka, packa lätt i fryspåsar och frys platt.

Färsk gurka, dill, rödlök, citron, vitlök, gräddfil, salt och peppar för att göra en enkel krämig gurksallad.

Kan jag ersätta gräddfilen?

Jag älskar att använda gräddfil som såsbas i denna krämiga gurksallad. Det skapar en läcker tjock dressing. Du kan använda gräddfil med låg fetthalt som ger en lite tunnare sås men som fortfarande är tillräckligt tjock för att kontrastera med gurkorna.

Om du verkligen sänker kalorier, prova att använda vanlig grekisk yoghurt och tillsätt citronsaft efter smak eftersom grekisk yoghurt är skarpare än gräddfil.

Närbild av krämig gurksallad med färsk citronsaft och rödlök

Vilka gurkor är bäst till sallad?

Varianterna av gurkor är nästan lika oändliga som sorterna av gurksallader. Mina favoritgurkor att inkludera i sallader är:

 • Trädgårdsgurkor: Spröda, krispiga och vår favorit när de kommer fräscha från trädgården. De saknar vaxbeläggningen av de som köps i livsmedelsbutiker. De kan serveras skalade eller oskalade.
 • Engelska gurkor: Även känd som europeiska gurkor. Denna sort är mild i smaken, nästan fröfri och vanligtvis 1-2 fot lång. De säljs vanligtvis inslagna i plast för att skydda deras tunna hud och det finns ingen anledning att skala dem. Dessa är växthusodlade och vanligtvis dyrare.
 • Cocktailgurkor: Läckert krispigt och mycket mindre än andra sorter av gurkor. De är också dyrare per pund, men det finns ingen anledning att skala dem.
 • Vaxbelagda gurkor: Förmodligen den vanligaste gurkan i Nordamerika, som finns i de flesta livsmedelsbutiker. De har ett vaxskydd som hjälper till att bevara gurkan och måste skalas innan de äts.

Så här gör du denna lätta krämiga gurksallad:

1. Påklädningstid! Rör ihop gräddfil, citron, vitlök och dill i en liten skål för att göra den läckra krämiga dressingen och ställ åt sidan. Kom ihåg att tillsätta salt och peppar efter smak.

Blanda dill, gräddfil, citronsaft och vitlök för detta läckra recept på krämig gurksallad

2. Skiva gurka och lök tunt i en stor mixerskål. Tänk på att skala gurkan om du använder en som är vaxad. Rör ner såsen precis innan servering så att löken och gurkan blir jämnt täckt. (Bara 2 steg – jag lovade dig att det här var en enkel sallad!)

Proffstips: Vänta tills precis innan servering för att tillsätta den krämiga dressingen. Efter att ha tillsatt sås kommer salladen bara att hålla sig fräsch i cirka 2-3 timmar om den är kyld.

Skivad gurka och rödlök redo för den läckra gräddfilen och dillsåsen för att komplettera denna enkla krämiga gurksallad.

Fler läckra gurkrecept:

Recept på krämig gurksallad

Förberedelsedags: 10 minuter

Total tid: 10 minuter

Recept på krämig gurksallad i skål

Denna enkla krämiga gurksallad kombinerar skarpa gurkor och söt rödlök med färsk gräddfil, citron och dillsås som får dig att tigga om mer.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Sallad

Kök:

ryska, ukrainska

Nyckelord:

Krämig gurksallad

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$4-$6 Varierar efter säsong

Kalorier: 58

Serveringar: 6 som tillbehörssallad

 • 1 1/2
  lbs
  gurkor, 2 engelska gurkor eller 7-10 små
 • 1/2
  medium lila eller gul lök, tunt skivad
 • 1
  Msk
  färsk eller fryst dill, hackad
 • 3/4
  kopp
  gräddfil, reducerat fett är ok
 • 1/2
  Msk
  färsk citronsaft, från 1/2 liten citron
 • 1
  stora eller 2 små vitlöksklyftor, nedtryckt
 • 1/2
  tsk
  havssalt och nypa svartpeppar, eller efter smak
 1. I en liten skål, kombinera 3/4 kopp gräddfil, 1/2 msk citronsaft, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk dill, 1/2 tsk salt eller efter smak och en nypa peppar. Rör om och ställ åt sidan medan du förbereder salladen.

 2. Skiva gurkan i tunna rundlar eller halva rundlar om du använder stora gurkor. Lägg i en stor mixerskål. Lägg i tunt skivad lök. Rör ner såsen precis innan servering i salladen och blanda så att den täcker gurkan. Efter att ha tillsatt sås håller sig salladen fräsch i ca 2-3 timmar om den är kyld.

*För bästa resultat, tillsätt den krämiga gräddfilsdressingen i gurksalladen precis innan servering.
*Färsk citronsaft fungerar bäst.
*Jag har testat vanlig grekisk yoghurt och det fungerar (även om det inte riktigt är lika bra), bara utelämna citronsaft om du använder.

Näringsinnehåll

Recept på krämig gurksallad

Belopp per portion

Kalorier 58
Kalorier från fett 27

% Dagligt värde*

Fett 3g5 %

Mättat fett 2g13 %

Kolesterol 10 mg3 %

Natrium 217mg9 %

Kalium 229mg7 %

Kolhydrater 5g2 %

Fiber 1g4 %

Socker 2g2 %

Protein 2g4 %

Vitamin A 176 IU4 %

C-vitamin 5 mg6 %

Kalcium 59mg6 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen

Denna tyska gurksallad är enkel, krämig och god. Vi älskar det året om men det är extra gott med trädgårdsgurkor! | natashaskitchen.comSource link

Rate this post

Leave a Reply