Detta Krämig potatissallad receptet har så mycket smak och det är definitivt en semestervärd tillbehör. Lär dig hur du gör potatissallad som är 100 gånger bättre än köpt i butik.
Vi älskar verkligen potatis här och vi blir verkligen kreativa! Det är inte konstigt att några av våra mest populära rätter är potatisrecept, som våra kända potatismossmaklös potatispannkakoroch dessa krispiga mosade potatisar.
Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Potatissallad recept
Denna potatissallad är laddad med färsk och krispig gurka och rädisor som gör den lättare och ytterst tillfredsställande. Den krämiga dressingen har en stjärningrediens som kan överraska dig; vanlig senap. Smaken är subtil men att lägga till det är GULD i potatissallad.
Vi älskar detta till högtider, särskilt som jul- och påsksallad! Dessutom älskade min son det och gav det två tummar upp (vilket är en stor sak!).
Ingredienser till krämig potatissallad:
Rödpotatis är vår favorit för denna sallad eftersom den är lätt att skala och kan tillagas 1-2 dagar i avancerad, täckt och kyld tills den ska användas.
Rädisor, gurka och selleri och en krispig fräschör till denna sallad som gör den så speciell för semestern.
Hårdkokta ägg tillsätt bra protein och konsistens.
Den bästa potatissalladsdressingen:
Att tillsätta gräddfil till majonnäs gör den lättare och så krämig. Var inte rädd för att lägga till senap. Det är inte alls potent i det här receptet, men gör salladen nästa nivå utsökt. Du kanske känner igen denna potatissalladsdressing som samma smörgåspålägg som vi tagit fram för vår favorit bageri smörgås.
Kockens tips: De Vidalia Chop Wizard gör det snabbt och enkelt att tärna kokt potatis och ägg jämnt (Amazon affiliate-länk).
Förberedande tips: När den här salladen är blandad med dressing och salt, avnjuts den bäst direkt eller kyls upp till 6 timmar. Du kan förbereda dina övriga ingredienser i förväg och röra i dressingen precis innan servering.
Garnera med gräslök och nyknäckt svartpeppar för att snygga till.
Recept på krämig potatissallad
Förberedelsedags: 15 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Total tid: 40 minuter

Denna krämiga potatissallad har så mycket smak! Den är laddad med färsk och krispig gurka och rädisor som gör potatissalladen lättare och ytterst tillfredsställande.
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$4-$6
Nyckelord:
potatissallad, potatissallad recept
Kök:
amerikansk
Kurs:
Sallad, Tillbehör
Kalorier: 229
Serveringar: 8 som tillbehör
Ingredienser krämig potatissallad:
-
4-5
rostad potatis, 3 koppar kokta och tärnade -
1/2
Engelsk gurka, 1/2 kopp tärnad -
1
knippa
rädisor, tunt skivad -
2
selleri stjälkar, (1/2 kopp) fint tärnad -
4
hårdkokta ägg, tärnad -
3
Msk
gräslök eller salladslök, finhackat -
1/4
tsk
Svartpeppar, eller efter smak
Ingredienser för potatissalladsdressing*:
-
1/2
kopp
riktig majonnäs -
2
Msk
gräddfil -
2
tsk
gul senap -
1/2
tsk
salt-, plus mer efter smak
-
Lägg hel potatis utan skal i en medelstor kastrull och täck med vatten. Koka upp, tillsätt 1/2 msk salt och fortsätt att koka på medelhög koka i cirka 25 minuter eller tills det är lätt att genomborra med en gaffel. Tillaga inte för mycket – potatisen ska inte falla isär när den sticks hål. Ta bort från vattnet och ställ åt sidan för att svalna helt till rumstemperatur, skala och tärna strax innan du lägger till salladen. Potatis kan tillagas 1-2 dagar i avancerad, täckt och kyld tills den ska användas.
-
Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ i kylen tills den ska användas.
-
Kombinera alla beredda ingredienser i en stor mixerskål: tärnad potatis, tärnad gurka, skivade rädisor, finhackad selleri, tärnade ägg och hackad salladslök. Kasta försiktigt för att kombinera. Tillsätt all dressing, eller lägg till efter smak. Krydda med mer salt och peppar efter smak och servera (jag lade till en extra 1/4 tsk salt och 1/4 tsk peppar). Garnera med mer gräslök och nyknäckt svartpeppar för att snygga till.
Näringsinnehåll
Recept på krämig potatissallad
Belopp per portion
Kalorier 229
Kalorier från fett 117
% Dagligt värde*
Fett 13g20 %
Mättat fett 2g13 %
Kolesterol 100 mg33 %
Natrium 290mg13 %
Kalium 517mg15 %
Kolhydrater 20 g7 %
Fiber 1g4 %
Socker 1 g1 %
Protein 5g10 %
Vitamin A 225 IU5 %
C-vitamin 8,2 mg10 %
Kalcium 34mg3 %
Järn 1,3 mg7 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen
Krämigt, drömskt och gott! Allt med denna potatissallad är gott! Det är definitivt värt att upptäcka och jag hoppas att du älskar det lika mycket som vi gör!!
Finns det något speciellt tillbehör som alltid dyker upp vid ditt julbord? Jag skulle älska att höra om dina semestertraditioner i en kommentar nedan!