Detta krämig röd potatissallad är en lättad, skarpare version av klassisk potatissallad, tack vare tillsatsen av gräddfil till dressingen. Det kommer att vara på repeat hela sommaren.

En vit porslinsskål fylld med krämig röd potatissallad, toppad med skivad salladslök och en serveringssked vilande inuti

Anpassad från Rebecca Lang | Ni kommer alla över | Rizzoli, 2021

Att ersätta en del av majonnäsen med gräddfil i denna enkla potatissallad ger en lite syrlig smak och känns lättare än traditionella potatissalladsrecept. Jag gillar att använda röd potatis eftersom färgen på skalet gör den snyggaste salladen. Gör hela salladen i förväg och kyl till servering.–Rebecca Lang

Vanliga frågor om krämig röd potatissallad

Vad är skillnaden mellan röd och vit potatis?

Den största skillnaden mellan röd och vit potatis är att röda innehåller mindre stärkelse och mer socker än deras vitköttiga kusiner. Röd potatis är vanligtvis också mindre, vilket gör den väl lämpad för sallader och soppor – mindre hackning och skalning behövs! På grund av det lägre stärkelseinnehållet tenderar röd potatis också att hålla sin form bättre i sallader, så du behöver inte vara så orolig för att ditt tillbehör förvandlas till mos.

Hur länge räcker mina rester?

När den förvaras på rätt sätt – övertäckt och i kylen – ska din sallad hålla tre till fyra dagar. Rör om ordentligt innan servering.

Vad ska jag servera till krämig röd potatissallad?

Potatissallad är en picknick-, potluck- och cookout-häftklammer, så den är välkommen tillsammans med valfritt antal sommarrätter, inklusive hamburgare, grillad bratwurst, eller skulle vara ett utmärkt tillbehör till stekt kyckling.

Krämig röd potatissallad

En vit porslinsskål fylld med krämig röd potatissallad, toppad med skivad salladslök och en serveringssked vilande inuti

Små röda potatisar håller formen bra och gör den snyggaste salladen. Att byta in lite gräddfil mot majonnäs lättar upp denna sommarhäftklammer. Salladen görs bäst i förväg och kyls några timmar innan servering.

Rebecca Lang

Prep 15 min

laga mat 30 min

Total 1 hr 45 min

  • Lägg potatisen i en stor kastrull och täck med kallt vatten. Koka upp över medelhög, sänk värmen till medel-låg och koka tills de är mjuka när de genomborras med en gaffel, 20 till 30 minuter.

  • Häll av i ett durkslag och låt svalna. Skär potatisen i 1-tums (2,5 cm) bitar.

  • Kombinera gräddfilen och nästa 5 ingredienser i en stor skål. Tillsätt potatisen och salladslöken och rör om. Täck och kyl i minst 1 timme och upp till 2 dagar innan servering.

Servering: 1delKalorier: 247kcal (12%)Kolhydrater: 29g (10 %)Protein: 4g (8%)Fett: 14g (22 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 1gKolesterol: 14mg (5 %)Natrium: 417mg (18 %)Kalium: 828mg (24 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 223IU (4 %)C-vitamin: 18mg (22 %)Kalcium: 42mg (4 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 17 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply