Denna krämiga tortellinisoppa är packad med mör tortellinipasta, färsk grönkål och italiensk korv. Om du trivdes Zuppa Toscana, du kommer att älska det här! Italiensk tortellinisoppa är supersmakrik, gjord på bara 30 minuter och värmer dig.

När den krispiga höstluften rullar in har vi soppor på vår vanliga rotation som Krämig tomatsoppaoch Kyckling nudelsoppa. Denna tortellinisoppa är rejäl, tillfredsställande och hälsosam på samma gång.

en gryta med tortellinisoppa

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Italiensk krämig tortellinisoppa

Den här soppan använder enkla skafferi- och kylskåpsingredienser, så den är perfekt för hektiska middagar på vardagar eller som förrätt till en italiensk festmåltid tillsammans med Focaccia bröd. Det är också ett bra alternativ när du har ett intensivt pastasuget men inte vill fylla på med en stor portion kolhydrater. Den krämiga buljongen och tortellini smakar så dekadent men är lätta nog att du inte kommer att känna att du behöver ta en tupplur efter att ha ätit en skål.

Ingredienser

  • Italiensk korv – prova mild italiensk korv eller en kryddig korv för att lägga till lite värme
  • Vitlök – tillsätt vitlöken efter smak, men använd färsk vitlök kontra vitlökspulver
  • Lök – vi föredrar gul lök för karamelliserad söt smak men du kan använda vit eller röd lök istället.
  • Salt – tillsätt salt efter smak eftersom korv är naturligt ganska salt
  • Kycklingbuljong – använd hemgjord benbuljong för den bästa smaken eller vilken sort som helst i butik.
  • Tomatsås – vi använde vanlig tomatsås på burk
  • Osttortellini – finns i kyl- eller frysgången i de flesta livsmedelsbutiker. Trader Joe’s och Costco har båda fantastiska tortellini
  • Grönkål – Du kan använda färsk eller stoppa en påse fryst direkt i buljongen för en snabb genväg
  • Tung grädde – Helfet, tung grädde ger denna soppa sin signaturstruktur. Avstå från att använda mjölk, eftersom det inte gör buljongen lika krämig och är benägen att stelna.
ingredienser till tortellininsoppa

Hur man gör tortellinisoppa

Du kan göra hemlagad tortellinisoppa med 10 ingredienser och 30 minuter. Här är en snabb översikt över receptet innan du dyker in:

  1. Koka korv – I en tung soppkanna på medelvärme, bryn korven.
  2. Tillsätt lök och vitlök – fräs löken tills den är mjuk och pressa sedan i vitlök och smaka av med salt.
  3. Häll i buljong & tomatsås och låt soppan puttra i ca 15 minuter.
  4. Tillsätt tortellini och koka lätt i 5 minuter tills den är genomstekt.
  5. Rör ner grönkål och grädde och låt sjuda i 2-3 minuter, eller tills grönkålen är mjuk. Krydda efter smak.
steg för steg på att göra tortellinisoppa

Hjälpfulla tips

  • Justera saltet. Beroende på vilken buljong och tomatsås du använder kan du kanske tillsätta mer eller mindre salt. Om du inte är säker, avstå från att tillsätta extra salt tills soppan är klar.
  • Som en kryddigare soppa? Lägg i en klick rödpepparflingor eller malen cayennepeppar.
  • Prova olika tortellini. Du kan ändra soppan med olika tortellinivarianter inklusive köttfylld, spenatfylld och mer.
  • Överkoka inte tortellini. Överkokning av tortellini kan göra den mosig. Se till att ha din grönkål och tung grädde förberedd och redo att läggas till direkt efter att tortellini är tillagad.
Tortellinisoppa i en gryta

Make-Ahead

  • Kylskåp – När soppan har svalnat till rumstemperatur, för över till en lufttät behållare och kyl i 3-5 dagar. Det är viktigt att notera att när soppan står i kylen tenderar tortellinin att absorbera buljongen. Du kan åtgärda detta genom att tillsätta extra buljong till soppan när du värmer upp den för att tunna ut den.
  • Återuppvärmning – Du kan värma tortellinisoppan i en kastrull på medelhög värme eller genom att stoppa den i mikrovågsugnen i ett par minuter tills den är genomvärmd.
Tortellinisoppa serverad i en skål

Servera med

När det gäller garnering är denna italienska Tortellinisoppa utsökt med riven parmesanost och färsk basilika. För en väl avrundad lunch eller middag, servera soppan med bröd, smörgåsareller en fräsch sallad.

Italiensk krämig tortellinisoppa

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Total tid: 40 minuter

Tortellini soppa i gryta

Krämig tortellinisoppa med mör tortellini, färsk grönkål och italiensk korv. Tortellinisoppa är rejäl, enkel och gjord på bara 30 minuter.

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$12-$16

Nyckelord:

krämig tortellinisoppa recept, tortellinisoppa

Kök:

italienska

Kurs:

Soppa

Kalorier: 565

Serveringar: 6 serveringar

  • 1
    lb
    mild italiensk korv
  • 2
    vitlöksklyftor, mald
  • 1
    medium gul lök, tärnad
  • 1
    tsk
    salt-, anpassa efter smak
  • 6
    koppar
    kycklingbuljong
  • 6
    uns
    tomatsås
  • 12
    uns
    kyld osttortellini
  • 1/2
    knippa
    grönkål, hackad
  • 1/2
    kopp
    tung grädde
  1. Förvärm en djup tung kruka över medelvärme. Lägg i den italienska korven och koka den tills den blir en ljus nyans av brun.

  2. Lägg i den hackade löken och koka i ca 5 minuter tills den mjuknat. Tillsätt pressad vitlök och krydda med 1 tsk salt eller efter smak.

  3. Tillsätt kycklingbuljong och tomatsås. Sjud i 15 minuter.

  4. Rör ner tortellini och låt sjuda i ca 5 minuter. Du kan behöva justera tillagningstiden beroende på storleken på din tortellini.

  5. Rör ner den hackade grönkålen och grädden. Låt sjuda och koka i ytterligare 2-3 minuter eller tills grönkålen är mjuk. Ta bort värmen och servera.

Näringsinnehåll

Italiensk krämig tortellinisoppa

Belopp per portion

Kalorier 565
Kalorier från Fat 333

% Dagligt värde*

Fett 37g57 %

Mättat fett 15g94 %

Fleromättat fett 4g

Enkelomättat fett 14g

Kolesterol 106mg35 %

Natrium 1418mg62 %

Kalium 587mg17 %

Kolhydrater 33g11 %

Fiber 3g13 %

Socker 4g4 %

Protein 26g52 %

Vitamin A 1497IU30 %

C-vitamin 18mg22 %

Kalcium 142mg14 %

Järn 3 mg17 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply