Denna rejäla kyckling- och rissoppa är laddad med hälsosamma ingredienser som grönsaker, ris och kyckling i en smakrik kycklingfond. Det kommer att vara på din vanliga rotation på nolltid.

Vi älskar hemlagade kycklingsoppor från klassisk kycklingnudlesoppa till kycklingtortillasoppa. Om du gillar tröstande kycklingsoppor, kontrollerar detta recept på kyckling och rissoppa varje ruta.

Kyckling och rissoppa i en soppgryta

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Vad är kyckling och rissoppa?

Kyckling- och rissoppa är en hälsosam soppa gjord på en aromatisk grönsaksbas av lök, morot och selleri. Den är väldigt lik kycklingnudelsoppa men använder ris istället för pasta. Kycklingbröstet läggs till buljongen och kokas tills kycklingen är mör och lätt att strimla (se pro-tipset nedan för att säkerställa saftig kyckling i din soppa varje gång). Den här soppan är klar på under en timme med 15 minuters förberedelse och drygt 30 minuters tillagningstid.

Ingredienser

Som med de flesta av våra recept använder denna kycklingrissoppa enkla ingredienser som vanligtvis finns i ditt skafferi och kylskåp. Det finns ingen anledning att springa till butiken för en extra speciell ingrediens med detta recept. Här är vad du behöver (scrolla ner för exakta mått i det utskriftsvänliga receptkortet nedan).

 • Grönsaker – Lök, morot och selleri är trifecta-basingredienserna i en god soppa. Lägg till någon av dina favoritgrönsaker till soppan, se till att skära dem i jämnstora bitar först.
 • Olja – Olivolja (eller avokadoolja) används för att fräsa aromaterna.
 • Kyckling – Inbenat eller benfritt kycklingbröst eller lår fungerar utmärkt i det här receptet. Kycklinglår sägs faktiskt ofta ha mer smak.
 • Kycklingbuljong – Använd hemgjord kycklingfond för bästa resultat, men köpt kycklingbuljong fungerar i ett nafs. En bra buljong kan göra stor skillnad, så skaffa en god kvalitet om du köper den i butik.
 • Ris – Du behöver inte koka riset innan du lägger det i soppan. Använd istället okokt ris. Använd brunt ris för en mer näringsrik version, men tänk på att brunt ris tar längre tid att koka jämfört med vitt ris.
 • Kryddor – Tillsätt några lagerblad, salt och peppar efter smak.
 • Örter – Garnera med färsk dill, persilja eller någon av dina favoritsoppörter.

Proffstips: Använd upp eventuell överbliven stekt kyckling eller spettkyckling i denna soppa. Lägg bara till den kokta strimlade kycklingen i buljongen efter att riset är färdigkokt.

Ingredienser för att göra kycklingrissoppa med kyckling och grönsaker

Hur man gör kycklingrissoppa

Kycklingrissoppa är en av de enklaste sopporna att göra eftersom det är en enpottsmåltid. Följ dessa steg och tillsätt ingredienserna i rätt ordning för den bästa soppan.

 • Fräs grönsakerna: Förvärm en stor soppgryta med olivolja och tillsätt grönsaker. Rör om och fräs på medelvärme tills de är lätt gyllene.
 • Tillsätt resterande ingredienser: Tillsätt kycklingbröst (eller kycklinglår), ris, kryddor och kycklingbuljong. Koka upp, sänk sedan värmen till medel-låg och låt sjuda i 25-30 minuter.
 • Strimla kycklingen: Ta bort den kokta kycklingen från grytan och strimla. Återgå tillbaka till grytan efter helt strimlad.
 • Krydda efter smak: Tillsätt örter och smaka av med salt och peppar. Servera och njut!

Proffstips: Tillagningstiden för soppan kan variera beroende på tjockleken på ditt kycklingbröst. Koka tills kycklingen precis är genomstekt (155˚F för kycklingbröstkött eller 165˚F för kycklinglårkött). Du kan kontrollera detta med en omedelbar avläsning termometer.

Steg för steg hur man gör kyckling- och rissoppa i en gryta

Tips för den bästa kycklingrissoppan

Vad är ett recept utan några bra hacks från köket? Följ dessa tips för en konsekvent välsmakande skål med soppa varje gång.

 • Tillsätt mer buljong efter behov: Ris tenderar att absorbera vätska när det sitter, så tillsätt buljong när det behövs.
 • Smaksätt med dina favoritkryddor: Gör den här soppan personlig genom att lägga till någon av dina favoritörter och kryddor. Lagerblad är ett måste för en god soppa, men timjan, färsk persilja och dill är också våra favoriter! Att pressa i en vitlöksklyfta på slutet är också ett bra sätt att smaksätta soppa som vi gör i vårt Borsjtj-recept.
 • Hacka grönsakerna jämnt: För att säkerställa att grönsakerna är jämnt tillagade och har en bra konsistens, skär dem alla i lika stora bitar.
 • Använd okokt ris: Genom att använda okokt ris låter du riset absorbera buljongens läckra smaker. Kokt ris kan användas istället och läggas till efter att kycklingen är kokt, men det blir inte alls lika gott.

Att tjäna

Kycklingrissoppa är fantastisk ensam, men den är perfekt när den serveras med varma mjuka middagsrullar eller för en twist, prova mjuka klöverbladsrullar. Om du gillar krispigt och mjukt bröd, servera det med det bästa Foccaciabrödet.

Alternativt kan du göra din måltid till en kombination av soppa och sallad genom att lägga till en sida av Kikärtssallad eller Caesarsallad. Fräsch sallad och en varm, mättande soppa? Det låter som den perfekta lunchen!

Kyckling- och rissoppa serverad i en skål garnerad med örter

Vanliga frågor

Vilket är det bästa riset att använda i kycklingrissoppa?

Alla typer av ris du har är bra att använda till soppa. Vitt ris är vanligast, men brunt ris är mer näringsrikt. Vildris, basmatiris och jasminris är alla bra alternativ. Tänk på att brunt ris kan ta längre tid att koka än vitt ris.

Kan jag lägga till mer ris?

Vi har testat detta med mer ris och det blir väldigt tjockt och mjöligt. Ris tenderar att absorbera mycket vätska så om du lägger till mer ris får du en tjockare soppa som inte värms upp lika bra.

På vilket sätt kan jag lagra kycklingrissoppa?

När soppan har svalnat, överför den till en lufttät behållare och kyl i 3-4 dagar. Tänk på att riset tenderar att absorbera buljongen ju längre det sitter.

Kan jag frysa kycklingrissoppa?

Denna soppa är frysvänlig. Överför kyld soppa till fryssäkra behållare eller frys platt i zip-påsar. Frys i upp till 3 månader och tina sedan upp och värm upp igen.

Hur värmer jag upp kycklingrissoppa?

Det bästa sättet att värma upp kycklingris är långsamt på spisen, blanda väl för att säkerställa jämn uppvärmning. När du är helt genomvärmd, tillsätt mer kycklingbuljong om du föredrar att ha en tunnare buljong. Vatten kan också användas, även om det kan späda ut soppans smak.

Kyckling- och rissoppa serverad ur en soppkanna med slev

Fler goda sopprecept

Hemlagade soppor är ett så effektivt sätt att laga mat. Vi vet när soppkanna kommer ut att vi kommer att njuta av samma måltid de närmaste dagarna, men när denna kyckling- och rissoppa serveras är det ingen som klagar. Här är några fler topprankade sopprecept:

Recept på kyckling och rissoppa

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 45 minuter

Total tid: 1 timme

Kyckling och rissoppa i holländsk ugnsgryta

Denna kyckling- och rissoppa är laddad med mör kyckling, ris och grönsaker i en smakrik buljong. Du gör kycklingrissoppa på repeat.

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$14-$20

Nyckelord:

Kyckling och rissoppa, kycklingrissoppa

Kök:

amerikansk

Kurs:

Soppa

Kalorier: 174

Serveringar: 8 serveringar

 • 2
  msk
  olivolja, eller avokadoolja
 • 1
  stor lök, tärnad
 • 2
  stora morötter, tärnad
 • 1
  stjälkselleri, tärnad
 • 1
  lb
  kycklingbröst (3 små), eller kycklinglår
 • 1/3
  kopp
  långkornigt ris, (okokt) som basmati eller jasmin
 • 8
  koppar
  kycklingbuljong, eller lager
 • 1
  kopp
  vatten
 • 1
  tsk
  salt-, anpassa efter smak
 • 1/2
  tsk
  malen svartpeppar, anpassa efter smak
 • 2
  lagerblad
 • 2
  msk
  färska kryddor, dill, eller persilja, eller en kombination
 1. Förvärm a holländsk ugn eller soppgryta med olja på medelhög värme, tillsätt lök, morötter och selleri och fräs tills de är lätt mjuka och gyllene, ca 6-7 minuter.

 2. Tillsätt kyckling, ris, lagerblad, kycklingbuljong, vatten, salt och peppar. Koka upp, skumma bort eventuellt skum som stiger till toppen. Sänk värmen till medel-låg och koka utan lock vid lätt kokning i 25-30 minuter, eller tills riset är mört och kycklingen är genomstekt.*

 3. Ta bort kycklingen från soppan, strimla den i små bitar och lägg tillbaka den i soppan och ta sedan bort från värmen.

 4. Tillsätt örter, smaka av om det behövs och servera.

*Tillagningstiden kan bero på tjockleken på ditt kycklingbröst. Koka tills kycklingen precis är genomstekt (155˚F för kycklingbröstkött eller 165˚F för kycklinglårkött på en direktavläst termometer).

Näringsinnehåll

Recept på kyckling och rissoppa

Belopp per portion

Kalorier 174
Kalorier från fett 63

% Dagligt värde*

Fett 7g11 %

Mättat fett 1g6 %

Transfett 0,01 g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 4g

Kolesterol 36mg12 %

Natrium 441mg19 %

Kalium 499mg14 %

Kolhydrater 12g4 %

Fiber 1g4 %

Socker 2g2 %

Protein 18g36 %

Vitamin A 2654IU53 %

C-vitamin 4mg5 %

Kalcium 26mg3 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply