Pecan Pie Bars är ett av de bästa pecannötsrecepten du kommer att prova och de är enklare än paj. Det är en korsning mellan en klassisk Pecan Pie och en kaka.

Laddade med pekannötter i en hemmagjord kolasåsfyllning och bakade över en mördegskakor, dessa pekannötter är en publikbehaglig, enkel efterrätt. Lägg till dessa till din julkakafat!

Pecan Paj Bars staplade på varandra

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Vi älskar dessertgrytor från Strawberry Pretzel Salad till Classic Tiramisu och såklart Baklava. Om du letar efter en tilltalande fest eller efterrätt som passar in i en 9×13 gryta, är detta Pecan Pie Bars-recept ett måste-testa!

Pecan Pie Squares Video

Se Natasha göra dessa Pecan Pie Bars. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är. Vi kommer aldrig att sluta älska den här Pecan-dessert. Gå nu och baka!

Enkelt recept på pecannötspaj

Första gången jag provade detta var på ett bröllop i Washington. Min mans kusins ​​fru, Tanya, gjorde dem till dessertbuffén och efter att ha provat dem visste jag bara att jag var tvungen att återskapa dem.

Jag gjorde en sats av dessa och skickade hem några med min syster. Hennes ord exakt – “det är det bästa pecannötsreceptet jag någonsin testat!” Hon blev slagen. Dessa pekannötsbarer har den effekten på människor. Här är varför du kommer att älska det här receptet.

 • Underbar konsistens – Pecannötspajbarer är sliskiga, sega och krispiga med en mjuk karamellfyllning som inte fastnar på dina tänder.
 • Kvalitetsingredienser – Det här receptet använder helt naturliga ingredienser (ingen majssirap).
 • Stort parti – Det här receptet fyller en 9×13 gryta och du kan klippa allt från 16 till 28 bitar, vilket är perfekt för semesterfester och mata en folkmassa.
En bit pekannötstång

Ingredienser för Pecan Pie Bars

Dessa har precis rätt balans mellan texturer och smaker och är så tillfredsställande. Ingredienserna är enkla och består av skorpan och fyllningen.

För skorpan:

 • Mjöl för alla ändamål – skapar den perfekta robusta basen för skorpan. Jag rekommenderar oblekt, ekologiskt mjöl om du kan få tag på det.
 • Florsocker – sötar skorpan lätt (det mesta av sötman kommer från kolatoppningen).
 • Salt – fint havssalt balanserar sötman
 • Smör – använd osaltat kallt smör som skapar en rik smörig skorpa

För pekannötsfyllningen:

 • Ljusbrunt socker – har melass som ger rik färg och smak till karamellen
 • Honung – skapar en mjuk karamellbas
 • Osaltat smör – ger fyllighet till karamell- och smörsmaken
 • Tung vispgrädde – se till att använda HEAVY grädde som har en högre fetthalt för att fyllningen ska tjockna ordentligt
 • Salt – vi använder lite fint havssalt för att balansera sötman
 • Vanilj extrakt – vi rekommenderar hemlagat vaniljextrakt för bästa smak.
 • Pekannötter – Grovt hackade pekannötter ger bra crunch och konsistens till fyllningen
Ingredienser för Pecan Bars

Proffstips: Om du inte har pekannötter till hands eller är allergisk kan du ersätta pekannötter med valnötter eller cashewnötter som har en liknande krispig och seg konsistens.

Hur man gör en mördegskaka

Du kan använda antingen a matberedare eller en skål och konditorivaror att göra skorpan. Du vill att smöret skär i mjölet tills det ser ut som en grov måltid med lite ärtstora smulor.

Tryck ut smulorna i en bakplåtspappersklädd 13×9 bakplåt och tryck ut smulorna jämnt i botten och grädda sedan i 350˚F tills stelna och lätt gyllene i kanterna. Överför till en pergamentfodrad

Steg för steg hur man gör mördegskakor

Proffstips: Att fodra pannan gör det mycket lättare att lyfta ut barerna ur pannan och servera. När den har svalnat lägger jag över den på en skärbräda och skär i rutor eller stänger.

Hur man gör Pecan Pie Bars

 1. Prep – Värm ugnen till 350˚F och grovhacka nötterna om de inte är förhackade.
 2. Förbered skorpan – se instruktionerna ovan. Medan skorpan gräddas gör jag fyllningen.
 3. Gör karamellen – Blanda farinsocker, honung, smör, grädde och salt i en stor kastrull. Koka upp och låt puttra i 2 minuter. Ta av från värmen och rör ner vanilj och pekannötter.
 4. Bred ut pekannötsfyllning över din varma bakade skorpa.
 5. Baka – åter in i ugnen i ytterligare 20-25 minuter eller tills toppen bubblar och får karamellfärg.
 6. Kyl och servera – när barerna har svalnat helt till rumstemperatur, ta ur pannan, skär och servera.
Steg för steg hur man gör pekannötsfyllning för barer

Vanliga frågor

Hur köper man pekannötter?

Du kan använda pekannötshalvor eller grovt hackade pekannötter. Jag skulle köpa det som är billigare och om du köper dem färdighackade kan du spara dig steget att hacka nötter.

Behöver pekannötsrutor förvaras i kylskåp?

Eftersom det inte finns några mycket lättfördärvliga ingredienser i de bakade pecannötspajstängerna, kan du förvara dem i en lufttät behållare i rumstemperatur i flera dagar.

Kan jag göra detta i en pajform?

Du måste halvera receptet för att passa en traditionell pajform eller använd receptet för att fylla 2 pajformar. Jag föreslår också att kläda pajformarna med bakplåtspapper för enklare servering och borttagning från formen.

Kan jag dubbla receptet?

ja! Du kan dubbla receptet, dela i två separata formar och grädda dem sida vid sida i ugnen.

Pecannötspajstänger skärs i rutor på bakplåtspapper

Make-Ahead

 • Lagring: När dessa pekannötsstänger har svalnat helt till rumstemperatur, överför till en lufttät behållare och förvara i rumstemperatur i 3-4 dagar.
 • Frysning: Du kan frysa för längre förvaring. Överför till en fryssäker zip-påse, ta bort all överflödig luft och frys i upp till 3 månader. Tina i rumstemperatur innan servering.
Bakade pekannötsrutor staplade på en serveringsfat

Pecan Pie Bars är en sådan dekadent behandling för semestern och är en efterrätt som alla älskar. Gör dem en gång så kommer de förmodligen att ta sig till din semesterrotation.

Fler pecannötsrecept att prova

Om du älskar dessa Pecan Pie Bars, då vill du inte missa dessa recept med pekannötter. Pekannötter är så mångsidiga för söta eller salta rätter.

Recept på pecannötspaj

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Total tid: 55 minuter

Pecannötspajstänger skurna i rutor och staplade

Dessa enkla Pecan Pie Bars är laddade med pekannötter i en hemmagjord karamell över en mördegskaka. Lägg till Pecan Squares till din julkakafat!

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt/Medium

Kostnad att göra:

$18-$22

Nyckelord:

pekannötspajstänger, pekannötsrutor

Kök:

amerikansk

Kurs:

Efterrätt

Kalorier: 261

Serveringar: 28 människor

För att göra skorpan:

 1. Värm ugnen till 350˚F. Linje a 9×13 bakplåt med folie eller bakplåtspapper (låt lite papper hänga över pannans sidor för ett lättare lyft senare. Spraya med non-stick matlagningsspray och ställ åt sidan.

 2. I skålen med en matberedare, pulsa ihop mjöl, strösocker och salt och pulsera ett par gånger för att kombinera. Tillsätt tärnat kallt smör och pulsera tills blandningen liknar en grov måltid med några ärtstora bitar. Överför blandningen till din förberedda panna och tryck ut skorpan jämnt i botten av pannan. Grädda i 350˚F i 18-20 minuter eller tills skorpan har stelnat och kanterna precis fått färg. Ta ut ur ugnen och ställ åt sidan medan du gör färdigt fyllningen.

Gör Pecan Pie Bars:

 1. Kombinera farinsocker, honung, smör, grädde och salt i en stor kastrull. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 2 minuter. Ta bort från värmen och rör ner vanilj och pekannötter, blanda tills det är inkorporerat.

 2. Häll het pekannötsfyllning över din varma skorpa. Återgå till ugnen och grädda i ytterligare 20-25 minuter tills toppen bubblar och får karamellfärg. Ställ bakformen på galler och svalna helt till rumstemperatur innan du skär upp.

 3. När pekannötsrutorna är i rumstemperatur, lossa kanterna om det behövs och använd bakplåtspapper eller folie för att lyfta ut stängerna ur pannan. Överför till en skärbräda och skär i 2-tums rutor. Servera i rumstemperatur.

Näringsinnehåll

Recept på pecannötspaj

Belopp per portion

Kalorier 261
Kalorier från fett 171

% Dagligt värde*

Fett 19g29 %

Mättat fett 7g44 %

Transfett 0,4 g

Fleromättat fett 3g

Enkelomättat fett 8g

Kolesterol 28mg9 %

Natrium 46mg2 %

Kalium 76mg2 %

Kolhydrater 22g7 %

Fiber 1g4 %

Socker 13 g14 %

Protein 2g4 %

Vitamin A 338IU7 %

C-vitamin 0,2 mg0 %

Kalcium 20 mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply