Pumpa marängpaj. Äntligen kan en skiva pumpapaj anses vara förbluffande sofistikerad såväl som komplett i och för sig – ingen klick vispgrädde krävs.

Denna pumpamarängpaj sätter traditionell pumpapajfyllning tillsammans med en eteriskt luftig marängtoppning. Pumpa och maräng. Så glada tillsammans. Och så mycket mer sofistikerad än en klick falsk vispgrädde från ett badkar. [Editor’s Note: You can actually make this pumpkin pie minus the meringue and still have a magnificent pumpkin pie experience. But c’mon. Make the meringue.] Du kan också prova detta recept på pumpamarängpaj i glassform. Bonus.– Renee Schettler

HUR GÖR JAG STYV MARENG?

Maräng, en kombination av skummande äggvita och socker, utgör den dramatiska toppingen på denna pumpapaj. Om du inte är van vid att göra maräng, kanske du drar dig för att ge det ett försök. Men var inte rädd – det är inte för svårt.

För att uppnå de höga höjderna som visas i det här receptet, måste du se till att din maräng är styvare så att den håller den höjden tills den gräddas. Var försiktig och undvik att överdriva dem i början. Vispa bara tills de ser skummande ut, som tvålvatten. Det blir lättare att tillsätta sockret till äggvitorna som inte har vispats för noggrant vid det här laget.

När du har tillsatt salt och grädde av tandsten kan du öka hastigheten på din mixer. Tillsätt långsamt sockret, en matsked i taget, vispa väl för att blanda. Efter att du har tillsatt sockret kan du sluta oroa dig för att övervispa äggen. Fortsätt vispa tills blanka styva toppar bildas.

För att testa konsistensen på din maräng lyfter du upp vispen ur skålen. Topparna på äggvitorna som stiger när du lyfter ska stå rakt upp (och de på visparna ska sticka ut också). Luta skålen – ordentligt uppvispade ägg glider inte runt och du bör inte se något tydligt, vattnigt ägg i botten. Nyp lite maräng mellan fingrarna för att dubbelkolla att sockret är upplöst – det ska kännas silkeslent.

När du är säker på att din maräng är tillräckligt styv för att nå så högt som du vill, arbeta snabbt för att få den på pajen och i ugnen. Tiden kommer bara att få den att mjukna och sjunka (samma här, maräng. Samma här).

Till pumpapajfyllningen

Gör pajskalet

  • Värm ugnen till 375°F (190°C) och justera ett galler i mitten. Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
  • På en ren, lätt mjölad arbetsyta med en lätt mjölad kavel, kavla ut degen tills den bildar en 10-tums cirkel. Vik cirkeln på mitten, lägg den i en 9-tums pajplatta så att cirkelns kanter faller över kanten och vik ut degen så att den täcker pajfatet helt. Använd tummen och pekfingret för att krympa kanterna på pajskalet. Pensla lätt kanterna på pajskalet med kraftig grädde (detta skapar en perfekt, gyllenbrun finish). Ställ åt sidan medan du gör pumpapajfyllningen.

Gör pumpapajfyllningen

  • Använd en elektrisk mixer på medelhastighet, kombinera pumpapurén och äggen tills det är riktigt väl blandat. Tillsätt farinsocker, kanel, salt och muskotnöt. Blanda ihop ingredienserna, skrapa ner skålen flera gånger. Tillsätt den tunga grädden och blanda en gång till, tills alla ingredienser är ordentligt kombinerade. Häll pumpablandningen i det obräddade pajskalet. Skjut försiktigt in pumpapajen på bakplåten.
  • Grädda pumpapajen i 45 till 55 minuter, eller tills fyllningen är fast i mitten men fortfarande mjuk vid beröring. Flytta pajen till ett galler och låt svalna i minst 2 timmar. (Du kan löst täcka den avsvalnade pumpapajen och kyla den i upp till 2 dagar innan du toppar den med marängen.)

Gör marängtoppen

  • Strax före servering, förvärm ugnen till 400°F (204°C).

  • Använd en elektrisk mixer på hög hastighet och vispa äggvitorna tills de blir skum. Tillsätt grädden av tartar och salt och fortsätt att blanda tills mjuka toppar bildas. Tillsätt långsamt sockret, 1 matsked i taget. När allt socker har tillsatts, tillsätt vaniljen och vispa i ytterligare 30 sekunder. Den ska vara lätt och fluffig. För att testa det, sätt in en spatel i blandningen och dra ut den snabbt. Om den bildar små toppar men inte faller har du uppnått önskad konsistens.

Sätt ihop pumpamarängpajen

  • Använd spateln och bred ut marängen på pumpapajen, forla marängen i mitten av pajen och lyft upp marängen i svep och virvlar och toppar. Se till att breda ut den generöst ända ut till skorpans kanter för att helt täcka pumpapajfyllningen eftersom marängen kommer att krympa under gräddningen.

  • Placera pumpapajen på mitten av ugnen och grädda i 6 till 10 minuter, eller tills önskad brunhet har uppnåtts. Du bör kolla marängen ofta och hålla ett särskilt noggrant öga på den så fort topparnas toppar börjar bli bruna. (Om du har en köksfackla kan du även använda den här metoden som ett alternativ, men var noga med att sprida lågan jämnt över hela ytan för att få ett enhetligt utseende.) Pumpapajen serveras bäst samma dag.

Servering: 1 delKalorier: 558 kcalKolhydrater: 55 gProtein: 8 gFett: 35 gMättat fett: 19 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 12 gTransfett: 1 gKolesterol: 157 mgNatrium: 406 mgKalium: 271 mgFiber: 2 gSocker: 36 gVitamin A: 7467 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 91 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2013 Michele Stuart. Foto © 2013 Ben Fink. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Vilken läcker twist på pumpapaj. Vi – jag själv, min man och våra två franska gäster – ÄLSKADE denna pumpamarängpaj. Den var inte för söt eller för kraftigt kryddad utan perfekt pumpaktig och lätt från marängen. Jag kunde ha bakat pumpapajen längre så att den var mer stel, som traditionell pumpapaj, men konsistensen var faktiskt riktigt fin som vaniljsås och pudding.

Pajdegen var lätt nog att förbereda i mixern; Jag hade inga som helst problem med det. Marängen var också enkel att tillaga. Det som förvånade mig var att marängen faktiskt krympte när den svalnade. Till en början sträckte den sig till slutet av skorpan, men när den svalnade drog den in så att man kunde se pumpapajen fyllas. Den krympte kanske 2 tum runt om. Ändå var detta en fantastisk dessert!

Jag är ingen pajexpert, men det här receptet på pumpamarängpaj förändrade mitt förhållande till pajer, så gott var det! Jag lämnade pumpapajen i ugnen i 55 minuter, tills mitten stelnat. Jag bakade pajen dagen innan, kylde den över natten och gjorde marängtoppingen dagen efter ca 2 timmar innan servering. Den marängtoppade pajen behövde ca 8 minuter för att bli fin brun. Som jag sa tidigare är jag ingen pumpapajexpert, men jag följde det här receptet till punkt och pricka och det blev jättegott.

Det här receptet på pumpamarängpaj håller – snabbt att sätta ihop, ingredienserna är lättillgängliga och den färdiga produkten ger en vacker presentation. Receptet var lätt att sätta ihop. Jag använde färdiggjord (gasp!) pajskal, vilket inte försämrade den färdiga produkten alltför mycket. Jag brynte marängen med en fackla, vilket var snabbare än ugnsmetoden. Pajen var ganska god och marängen gav ett fint avslut.

Jag gjorde denna pumpamarängpaj med färsk pumpa – en Long Island Cheese plockad för bara några dagar sedan av en lokal bonde. Jag rostade pumpan, rensade ur fröna, öste ur köttet och sedan puréade jag den och mätte upp mängden för receptet. Pumpapajdelen av pajen var fantastisk. Jag saknade verkligen inte ingefära eller kryddnejlika.

Medan marängen ovanpå pajen var god, verkade den för mig vara främmande. Marängen tog ca 5 minuter. Tänk på att inte röra pajfatet med bara händerna, för trots att den bara har stått i ugnen i 5 minuter blir plåten väldigt varm.

Ursprungligen publicerad 13 november 2015

Source link

Rate this post

Leave a Reply