Vi har inget emot vanlig grillad ost, men det här sparris och ostmacka höjer barndomsklassikern till en vuxen, crave-värdig måltid. Efter att ha provat den här versionen gjord med rostad sparris, mozzarella, Gruyère och en hälsosam klick Romescosås, kommer du att undra varför du inte alltid har stoppat in grönsaker i dina grillade ostmackor.

Två halvor av en rostad sparris- och ostmacka staplade ovanpå varandra på ett bakplåtspapper med en skål Romescosås på sidan.

Anpassad från Holly Erickson och Natalie Mortimer | Den moderna riktiga | Simon Element, 2022

Låg och långsam är namnet på vårt grillade ostspel. Vad du än gör, försök inte förhasta dig. Det kan inte göras utan att kompromissa med den perfekt gyllene crunchen i denna rostade måltid. Ungefär som användningen av Gruyère och fint bröd, beror tillägget av sparris på att vi är vuxna nu, och vi vågar säga att det förbättrar den sliskiga godheten hos en ostmacka genom att lägga till lite mer intresse och en antydan till grönsaksbit som skär igenom allt det där mejerifettet. Nötig och rökig, med ett trevligt syrligt bett, Romescosås är likaså en perfekt folie för all rikedom som spelas här. Vi föreslår att du serverar den extra såsen tillsammans med smörgåsen för doppning.–Holly Erickson och Natalie Mortimer

Vanliga frågor om sparris och ostsmörgås

Vad är det bästa sättet att trimma sparrisspjut?

Även om det är snabbt och enkelt att bara böja och knäppa sparrisen, kan du slösa bort värdefulla produkter genom att använda den här metoden. För att få ut det mesta av din sparris, använd en kniv för att trimma stjälken precis där färgen ändras från vitaktig till grön. Detta tar bara bort de träiga ändarna.

Kan jag ersätta andra typer av ost i denna sparrisgrillade ostsmörgås?

Ja. Vilken bra smältost som helst fungerar bra här, som Cheddar eller Monterey Jack.

Sparris och ostsmörgås

Två halvor av en rostad sparris- och ostmacka staplade ovanpå varandra på ett bakplåtspapper med en skål Romescosås på sidan.

Sparris i din grillade ostmacka? En tugga av den här vuxna kombinationen av rostad sparris, mozzarella, Gruyère och Romescosås, och ditt svar blir ett rungande “ja!”

Holly Erickson och Natalie Mortimer

Prep 10 min

laga mat 40 min

Total 50 min

  • Värm ugnen till 400°F (200°C) och placera ett galler i mitten.

  • Blanda sparris, olivolja, salt och peppar på en kantad bakplåt. Blanda ihop och sprid sedan ut sparrisen i ett enda lager. Grädda tills de är mjuka och börjar få färg, cirka 10 minuter.

  • I en liten skål, rör ihop majonnäs och smör. Bred ut blandningen på ena sidan av varje brödskiva. Bred ut ungefär 1 matsked Romesco på andra sidan av var och en av 4 brödbitar, lägg sedan på Gruyère, sparris och mozzarella, fördela jämnt mellan de fyra brödskivorna. Avsluta smörgåsarna med de återstående brödskivorna, den smörade sidan utåt.

  • Värm en stor gjutjärnspanna eller stekpanna på låg värme. Tillsätt två smörgåsar åt gången och koka, titta noga, tills de är gyllenbruna på botten, cirka 8 minuter. Vänd och rosta på andra sidan. Upprepa med de återstående två smörgåsarna.

  • Överför smörgåsarna till tallrikar och servera med resterande Romesco vid sidan av för doppning.

Servering: 1smörgåsKalorier: 730kcal (37 %)Kolhydrater: 31g (10 %)Protein: 26g (52 %)Fett: 56g (86 %)Mättat fett: 24g (150 %)Fleromättat fett: 9gEnkelomättat fett: 19gTransfett: 1gKolesterol: 112mg (37 %)Natrium: 1290mg (56 %)Kalium: 222mg (6 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 1503IU (30 %)C-vitamin: 3mg (4 %)Kalcium: 540mg (54 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 16 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply