Detta middagsstekt fläskkotletter innehåller allt som gör en höstmiddag speciell – äpplen, grönkål, äppelcider, potatismos och fläskkotletter. Full av färg och konsistens, den kommer säkerligen att vara på repris vid ditt bord.

Det här är tröstmat om det någonsin fanns någon. Den här rätten finns på grund av våra vänner på Sewall Orchard. Mia och Bob driver den äldsta certifierade ekologiska fruktträdgården i staten. De producerar de finaste äpplena – arvegods och andra sorter – och säsongen när vi kan få dem är kort. En vacker höstdag tog vi på oss våra skinnjackor och körde ut i Alfa Romeo Spider med toppen nedåt, fönsterna uppåt. Höstfärger, bra vägar, bra sportbil. Maine. Hur lyckliga är vi? Jag köpte en båtlast med äpplen och kom på det här sättet att använda dem. Äpplen är alltid bra med fläsk, så jag dubblade ner med cider och cidervinäger. Potatismos och grönkål avrundar till en perfekt hösträtt.–Kerry Altiero och Katherine Gaudet

HUR LAGAR JAG EN MIDDAG MED EN PAN I SEPARADE PANOR?

Som är oundvikligt när du gör kvällsmat i en enda panna, kommer ingredienserna att beröra och vissa saker kan vara något mindre gjorda än perfekta medan andra saker är lite mer gjorda än perfekta. Det är avvägningen för bristen på jonglering och det fungerar ganska bra för de flesta av oss. Men om du är sugen på multitasking eller helt enkelt föredrar ett grönkålschip som är perfekt knaprigt hela vägen utan risk för att det blir blött längs en kant som floppade ner i pannsåsen, även om det innebär ytterligare ett bakplåtspapper att rengöra. innebär att dela upp receptet i dess beståndsdelar och köra varje separat.

Potatismoset kan nuked eller värmas i en kastrull på mycket låg värme. Äpplen och cider tillagas i en liten ugnsform. Fläskkotletter överförs till ugnen i samma stekpanna som de stektes i. Grönkålschips får sträcka ut sig på sin egen bakplåt.

Allt tar samma tid som anges i receptet nedan, men du kommer att kunna ta upp fläskkotletterna från värmen precis när fläsket är färdigt som du vill och inte en minut senare – och utan att behöva ta ut dem under en lager grönkål. Det är bara en fråga om prioritering och personlig preferens. Hur som helst, vi tror att du kommer att tycka att detta skådespel av höstens godhet är ganska ljuvligt och värt att upprepas, hur du än får det till bordet.

  • Värm ugnen till 375°F (191°C).

  • I en 9 x 12-tums (23 x 30-centimeter) ugnsform, placera potatismoset i en hög. Bredvid dem lägg äpplena med skuren sida upp. Borsta båda med oljan. Häll äppelcidern i fatet och vänd så att det täcker äpplena. Grädda tills äpplena börjar bli mjuka, minst 10 minuter och möjligen så mycket som 20 minuter. De kan börja svälla (oroa dig inte, de kommer inte att explodera, även om de så småningom kommer att tömmas).
  • Skölj under tiden grönkålsbladen och klappa dem helt torra. (Och när vi säger “helt torr” menar vi helt torr. Om grönkålen inte är torr blir den inte knaprig ordentligt.) Ringla över varje blad med ett par droppar olivolja och använd händerna, gnugga för att helt täcka bladet.

  • Klappa fläskkotletterna helt torra och krydda på båda sidor med salt och peppar efter smak. Värm en 9-tums (23-centimeter) tung stekpanna, gärna gjutjärn, över medelhög värme. Tillsätt precis tillräckligt med olja för att slipa ytan på stekpannan. Tillsätt kotletterna och bryn, vänd en gång, tills de fått färg men inte genomstekt, 2 till 3 minuter per sida. Ta bort från värmen.
  • Ta ut bakformen från ugnen, skjut äpplena åt sidan och lägg i de stekta kotletterna. Lägg grönkålsbladen i ett enda lager ovanpå kotletterna och potatisen och äpplena och sätt tillbaka pannan i ugnen för att rosta tills grönkålen är mörkgrön och börjar bli knaprig i kanterna och fläskkotletterna är genomstekta, 7 till 12 minuter.

  • När kotletterna är klara är äpplena möra, grönkålen knaprig och potatisen genomvärmd, tallrik dem och sked cidern över kotletterna och äpplena. Ringla lite cidervinäger över allt. Avsluta med ett strö salt och peppar. Servera med öl, gärna en humlig IPA. Vänner, allt är bra i den här världen.

Servering: 1 delKalorier: 730 kcalKolhydrater: 87 gProtein: 61 gFett: 18 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 7 gTransfett: 1 gKolesterol: 152 mgNatrium: 226 mgKalium: 2464 mgFiber: 8 gSocker: 29 gVitamin A: 17196 IUC-vitamin: 251 mgKalcium: 303 mgJärn: 5 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2014 Kerry Altiero | Katherine Gaudet. Foto © 2014 Stacey Cramp. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Detta gjorde en mycket trevlig måltid, och äppelsmaken lyste verkligen igenom. Plus att mina barn älskade allt, vilket jag inte förväntade mig. Jag använde ett recept på gräddfilsmos som är min standard och som alltid håller bra när den värms upp igen. Jag bakade potatisen och äpplena i 17 minuter innan äpplena verkade lagom puffade. Inga problem med att explodera.

Jag lade sedan till grönkålen, som var en väldigt krusig sort som jag har odlat i trädgården. Detta blev riktigt fint, förmodligen för att det var så många exponerade rynkor. Det tog 7 minuter att bli knaprig. Sammantaget var smaken fantastisk. Äpplena mjuknade vackert och var så fina blandade med potatisen och smetade på fläsket. Den knapriga grönkålen kontrasterade riktigt bra i både konsistens och smak. Detta recept serverade 2 vuxna och 2 barn hemma hos oss men skulle förmodligen vara rätt för 2 stora aptit.

Detta är en perfekt hösträtt. Det skulle verkligen kunna betraktas som “komfortmat”, men den här rätten har så många raffinerade smaker som höjer den till vad jag anser vara “restaurangkvalitet”. Konceptet att tillaga allt i en enda panna är inte bara smart utan också, ännu viktigare, låter smakerna smälta samman med en förenande pannsås som utvecklas av sig själv när maträtten tillagas i ugnen.

Den sista rätten, täckt av krispig lockig grönkål, har också stor visuell attraktionskraft. Jag stekte kotletterna tillräckligt länge för att få en fin karamellisering på ytan. Äpplena var välkokta men fick inte konsistensen som äppelmos. Nästa gång ska jag lägga en hel kopp cider i pannan. Vi gillade såsen väldigt mycket men tyckte att det borde ha varit lite mer, så en extra 1/4 kopp borde göra susen. Rätten kommer att servera 2 till 4, beroende på storleken på din aptit.

Låt mig börja med att säga att det här receptet blev väldigt, väldigt gott. Jag ÄLSKADE absolut idén med alla dessa härliga höstingredienser i en måltid och, ännu bättre, tillagade i en panna. Jag satte faktiskt blomkålspuré till potatismoset, vilket var lika gott, och till grönkålen använde jag ett huvud av ekologisk Lacinato-grönkål.

De benfria fläskkotletterna som min lokala livsmedelsbutik hade var benfria fjärilskotletter av fläskkarré, som var mycket trevliga. Jag erkänner att jag gnuggade varje fläskkotlett med en touch av salvia tillsammans med salt och peppar. Mina äpplen behövde minst 25 minuter i ugnen för att få konsistensen av äppelmos. Mina grönkålsblad blev inte knapriga – de var goda och möra, men inte knapriga. Detta blev 2 fina portioner till middag och som sagt kombinationen av ingredienser och smaker var väldigt bra.

Smakerna var perfekta. Vi använde vanlig grönkål. Jag delade äpplena i fjärdedelar och de blev aldrig mjuka – de var i bästa fall “al dente”. Det här fungerade okej och var faktiskt bättre än om äpplena hade förvandlats till mos för då hade hela texturen på sidorna, förutom grönkålen, varit ennot. Mina grönkålschips var halvt knapriga (de under var sega), och min cider kokade aldrig, vilket betyder att det var mycket vätska, och potatismoset blev ganska blött i botten av pannan.

Jag skulle göra detta igen genom att göra följande ändringar – jag skulle baka vid en högre temperatur under den första koktiden och använda mindre cider (kanske högst 1/2 kopp).

Ursprungligen publicerad 11 oktober 2015

Source link

Rate this post

Leave a Reply