Twice Baked Potatis är den perfekta festmaten. Fyllda med gräddfil, salladslök och ost och bakade till perfektion, de är en publikbehagare av en sidorätt.

Besatt av spuds? Medan du håller på, prova vår Air Fryer bakad potatis, Krämig potatissoppaoch Vitlök potatismos.

Två gånger bakad potatis med ost och gräslök på en ugnsform

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Vad är två gånger bakad potatis?

Två gånger bakad potatis är en klassisk amerikansk sidorätt som i huvudsak är fylld potatis. Den blandar två favoriter – Krämig potatismos och mör bakad potatis. De kallas “två gånger bakade” eftersom hela potatisen först gräddas, sedan öser du ur köttet och kryddar det, fyller på potatisen igen och gräddar dem en gång till i ugnen tills de är gyllenbruna. Resultatet är en ultrakrämig, dekadent fylld potatis som är värd att skriva hem om.

Bakad fylld potatis garnerad

Ingredienser

Ingredienserna för att göra fyllda två gånger bakade potatisar är enkla skafferi och kylskåp häftklamrar. Det här receptet är också väldigt mångsidigt och du kan ändra fyllningarna baserat på vad du har till hands. Experimentera gärna med olika örter och ostar.

 • Rödbrun potatis – Välj potatis av liknande storlek för jämn tillagning.
 • Gräddfil – Helfet gräddfil ger en fin känsla till fyllningen. Om du vill kan du använda hälften gräddfil och hälften grekisk yoghurt istället.
 • Hälften och hälften – Hälften och hälften hjälper till att tunna ut fyllningen och ge den den där potatismoset konsistens. Du kan ersätta med lika delar mjölk och tung grädde.
 • Gröna lökar – Färsk, hackad salladslök eller gräslök ger en färg och fräschör.
 • Bacon bitar – koka upp lite bacon med vår Recept på ugnsbakat bacon eller Crispy Air Fryer Bacon Recept (se till att rinna av baconet på överflödigt fett innan du lägger det i fyllningen).
 • Cheddarost – Extra vass cheddarost är vårt bästa val, men växla gärna till och använd den ostblandning du älskar bäst. Ibland gör vi hälften cheddarost och hälften bleuost för att få en extra fin och djup smak.
 • Vitlök Persilja Salt – Denna allt-i-ett kryddblandning ger en fin smak av vitlök och örter till fyllningen. Alternativt kan du använda lika delar salt och vitlökspulver. Om du vill kan du även lägga till lite färskknäckt svartpeppar.
Ingredienser till två gånger bakad potatis

Proffstips: Rödpotatis är den bästa potatisen för att göra två gånger bakad potatis eftersom den är kraftigare än annan potatis så deras skal/skal är perfekta att fylla på. De har också en hög stärkelsehalt som ger den krämigaste fyllningen.

Hur man gör två gånger bakad potatis

 1. Förbered potatis – Tvätta potatisen i kallt vatten och torka den. Ställ in på en bakplåtenlämna utrymme mellan varje, och peta varje potatis flera gånger med en gaffel.
 2. Baka potatisen – vid 400°F i ca 60-75 minuter tills det är lätt att genomborra med en gaffel.
 3. Skopa ur potatisen – skär potatisen på mitten och håll skalen intakt, ös ur insidan i en stor bunke och mosa med en potatismosare eller gaffel.
 4. Gör potatisfyllning – Tillsätt gräddfil, hälften och hälften, och persiljesalt till potatisköttet och mosa blandningen tills den är krämig. Rör sedan ner salladslöken, baconbitarna och 1 kopp cheddarost.
 5. Fyll potatisskalen med potatismosfyllningen och strö topparna med mer cheddarost.
 6. Baka igen – Grädda fylld potatis vid 350°F i 15-20 minuter eller tills den är gyllenbrun och genomvärmd.
bakad potatis på en plåt

Proffstips: För att förhindra att potatisen spricker vid första gräddningen måste du sticka hål eller skära hål i var och en på flera ställen. Detta ventilerar potatisen och förhindrar inre tryck (och en röra) från att byggas upp.

Steg för steg hur man gör fyllning för två gånger bakad potatis och stoppar potatisskal

Servera två gånger bakad potatis med

Fylld potatis är en supermångsidig tillbehör som passar bra till nästan vilket kött eller sallad som helst. Kombinera din fyllda potatis med:

Vanliga frågor

Varför faller din två gånger bakade potatis sönder?

Detta kan hända om du öste ut för mycket av insidan, vilket gör potatisskalet för tunt. För att förhindra detta, se till att lämna ungefär en kvarts tum av köttet intakt när du öser.

Vad är det bästa sättet att ösa potatis till två gånger bakad potatis?

Det bästa sättet att ösa potatisköttet för två gånger bakad potatis är med en stor sked. Den släta baksidan av skeden hjälper dig att vägleda och göra ett slätt potatisskal för fyllning.

Vad händer om du överkokar en två gånger bakad potatis?

Om du överkokar din två gånger bakade potatis blir den gummiaktig och torr. För att förhindra att detta händer, se till att endast förgrädda potatisen tills gaffeln är mjuk och sänk värmen till 350˚F för den sista gräddningen.

Kan man förvara två gånger bakad potatis i frysen?

Det rekommenderas inte att lägga två gånger bakad potatis i frysen. Kokt potatis tenderar inte att tina bra och tenderar att bli lite gummiaktig när den värms upp igen.

Två gånger bakad fylld potatis på en plåt serverad med garnering

Make-Ahead

 • Lagring: förvara upp till 4 dagar i en lufttät behållare i kylen.
 • Make-Ahead: fylld potatis kan förberedas 1-2 dagar i förväg, gör alla steg förutom den sista gräddningen. Strax före servering, grädda tills den är genomvärmd.
 • Återuppvärmning: Lägg dem på en bakplåt täckt med aluminiumfolie och grädda i 350°F i 15 minuter eller tills osten har smält och potatisen är genomvärmd. Undvik att värma upp potatisen i mikron, eftersom den blir torr och gummiaktig.

Fler läckra potatisrecept

Twice Baked Potatis är också en underbar stand-by för att återanvända överbliven bakad potatis för en enkel lunch och de smakar aldrig som rester. Hur gör du din fyllda potatis? Jag skulle gärna höra från dig i kommentarerna nedan.

Recept på två gånger bakad potatis

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter

Total tid: 1 timme 30 minuter

Två gånger bakad potatis på plåt

Två gånger bakad potatis är ett utsökt sätt att använda bakad potatis och även överbliven bakad potatis. Dessa potatisar är fyllda med krämig potatis, gräddfil, ost och gräslök för den ultimata komfortmaten. Om du har ont om tid kan du göra Air Fryer bakad potatis eller Snabbbakad potatis och avsluta dem i ugnen efter att de är fyllda.

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$6-$10

Nyckelord:

fylld potatis, två gånger bakad potatis

Kök:

amerikansk

Kurs:

Sidorätt

Kalorier: 392

Serveringar: 4 personer (gör 8 potatishalvor)

 • 4
  rostig potatis, (cirka 2 lb)
 • 1/2
  kopp
  gräddfil
 • 1/2
  kopp
  hälften och hälften, eller vispgrädde
 • 2
  Msk
  gröna lökar, tärnad
 • 1/4
  kopp
  kokt bacon, hackad
 • 1 1/2
  kopp
  cheddarost, riven
 • 1
  tsk
  vitlökssalt
 1. Värm ugnen till 400˚F. Tvätta potatisen under kallt vatten och torka den. Placera dem på en bakplåten, lämnar lite utrymme mellan varje. Peta varje potatis på flera ställen med en gaffel. Grädda potatis i 400°F i ca 60-75 minuter eller tills den lätt kan stickas igenom med en gaffel och ge lite när den pressas.

 2. Skär potatisen i halvor på längden och ös ut insidan (lämna ca 1/4” kvar i skalet) och lägg över i en stor skål. Mosa potatisen med en potatismosare eller gaffel.

 3. Tillsätt gräddfil, hälften och hälften, och persiljesalt i skålen med potatisen. Mosa ihop blandningen tills den är krämig.

 4. Tillsätt salladslök, baconbitar och 1 kopp cheddarost och rör om för att kombinera.

 5. Fyll potatisskalen med potatisblandningen och strö över topparna med resterande cheddarost. Sänk ugnstemperaturen och grädda vid 350°F i 15-20 minuter eller tills toppen är gyllenbrun och potatisen är genomvärmd.

Näringsinnehåll

Recept på två gånger bakad potatis

Belopp per portion

Kalorier 392
Kalorier från fett 117

% Dagligt värde*

Fett 13g20 %

Mättat fett 7g44 %

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 4g

Kolesterol 30 mg10 %

Natrium 575mg25 %

Kalium 1047mg30 %

Kolhydrater 47g16 %

Fiber 4g17 %

Socker 3g3 %

Protein 22g44 %

Vitamin A 321IU6 %

C-vitamin 14mg17 %

Kalcium 294mg29 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply