Reuban babka tar den mjuka, fluffiga degen från en traditionell babka och fyller den med pastrami, schweizisk ost, surkål, majonnäs, ketchup, Dijon och kumminfrön. Våra testare älskade det, vi vet att du också kommer att göra det.

Anpassad från Jake Cohen | Judisk | Mariner Books, 2021

Det som gör babka så vacker är hur anpassningsbar den är. Seinfelds dagar är sedan länge förbi, då ditt enda val var choklad eller kanel! Efter att ha finjusterat och fulländat min basdeg började jag tänja på gränserna för vad jag kunde vrida mellan dessa fluffiga lager. Jag virvlade silkeslen tahini till chokladganache. Kanel kryddade en pumpafyllning för en höstbakande vibe. Och jag gick in i den magiska världen av salta babkas, spred pistagepesto översållad med soltorkade tomater på degen och, slutligen, bakade jag denna limpa fylld med alla smaker från den klassiska reuben.– Jake Cohen

Reuben Babka vanliga frågor

Hur vet jag när denna limpa är tillagad?

För att vara säker på att din babka är genomstekt, använd en omedelbar termometer för att kontrollera att innertemperaturen är 185℉. Denna metod är också bra om du inte har en tandpetare som är tillräckligt lång för att nå mitten av limpan.

Hur gör jag denna babka fluffig?

Snåla inte med bevisen. Om du vill ha en fluffig babka, se till att ge den tid att jäsa; hur lång tid det behöver varierar beroende på årstid och hur varmt (eller kallt) ditt kök blir. De visuella ledtrådarna är enkla: dubbla storleken för det första provet och expandera för att fylla brödformarna för det andra.

Vad kan jag göra med överbliven reuben babka?

Babkas är i allmänhet bäst att äta samma dag som de görs. Den här versionen kommer dock att göra en otrolig grillad eller rostad smörgås nästa dag. Eller till och med bara rostade och spacklade med smör.

Gör babkan

 • Vispa ihop den varma mjölken och sockret i en skål med visptillbehör. Strö över jästen och låt stå tills det skummar, 5 till 10 minuter.

 • Tillsätt det smälta smöret och 3 av äggen, vispa sedan tills det är väl integrerat. Byt till degkroken och tillsätt sedan mjöl och salt. Börja på låg hastighet och öka gradvis till medium, knåda tills en smidig, elastisk deg bildas, ca 5 minuter. Om degen är väldigt kladdig, tillsätt mer mjöl 1 matsked åt gången.

 • Stryk en medelstor skål och händerna med 2 matskedar av oljan. Använd händerna och för över degen till skålen, vänd försiktigt för att belägga den med oljan och forma den till en slät boll. Täck med plastfolie eller en ren kökshandduk och ställ åt sidan på en varm plats tills den fördubblats i storlek, 1 timme till 1 timme 40 minuter. (Alternativt kan du låta degen jäsa i kylen, täckt, över natten.)

Gör Ruben-fyllningen

 • Medan degen jäser, i en medelstor skål, rör ihop pastrami, ost, surkål, majonnäs, ketchup och senap tills den är väl kombinerad.

Sätt ihop babkan

 • Värm ugnen till 350°F (177°C). Slicka två 9 x 5 tum (23 x 13 cm) brödformar med de återstående 2 matskedar olja, använd 1 matsked för varje panna.
 • Dela degen i 2 lika stora bollar. På en lätt mjölad yta, kavla ut en boll av deg till en 12 x 14 tum (30 x 35 cm) rektangel, cirka 1/4 tum (6 mm) tjock och riktad horisontellt.

 • Fördela halva fyllningen jämnt över degens yta, lämna en 1-tums (2,5 cm) kant hela vägen runt rektangeln. Börja med kanten närmast dig, rulla ihop degen hårt till en stock. Använd en tandad kniv och skär försiktigt rullen på längden på mitten. Vrid ihop trådarna och nyp ihop ändarna för att täta. Lägg försiktigt babkan i en av de förberedda brödformarna.

 • Upprepa denna process med den återstående degen och fyllningen. Täck båda babkas löst med plastfolie eller rena kökshanddukar och ställ åt sidan på ett varmt ställe tills degen expanderar för att fylla pannan, cirka 45 minuter.

Baka babkan

 • I en liten skål, vispa det återstående ägget, pensla sedan rikligt varje babka med ägget och toppa med kummin. Baka, rotera formarna halvvägs tills babkas är gyllene och var och en har nått en innertemperatur på 185°F (85°C), 40 till 55 minuter.

  ☞ TESTERTIPS: Om dina bröd börjar mörkna för mycket under gräddningen, täck med folie.

 • Ta ut ur ugnen och låt svalna något i formarna, ta sedan ut bröden från formarna och låt svalna helt innan du skivar och serverar. Babka serveras bäst dagen den bakas.

Servering: 1 serveringKalorier: 293 kcalKolhydrater: 30 gProtein: 12 gFett: 14 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 71 mgNatrium: 565 mgKalium: 140 mgFiber: 1 gSocker: 5 gVitamin A: 332 IUC-vitamin: 7 mgKalcium: 122 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Jake Cohen. Foto © 2021 Matt Taylor-Gross. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Instruktionerna är välskrivna och själva brödet bakas jämnt med en fin jäsning, krispig gyllene topp och brynta inslag av vad som finns inuti. Den berikade degen är jäst och söt, vilket bara är syndigt när det kombineras med Ruben-fyllningen.

Reuben Babka--Angela R

Hur mycket jag än älskar denna Reuben babka, undrar jag hela tiden vad den är tänkt att vara. För tung för att servera till en måltid, inte riktigt tillräckligt stor för att kalla det en måltid. Kanske är det bara jag som känner mig skyldig för att jag skämt bort mig själv. Men det är verkligen ett bröd att imponera på.

Till sist serverade jag detta med en enorm sallad med hemmagjord Thousand Island-dressing och grillade en stor skiva, och serverade som en gigantisk krutong. Den är lika god vanlig, eller med lite smör. Jag har feta barn tankar om att använda detta bröd för att göra patty smälter!

Om du är ett fan av Rueben-smörgåsar kommer du att älska denna Reuben-babka. Det är som en smörgås i en skiva. För att inte tala om att det är ett underbart bröd efter att det är gräddat!

Som med alla jästbröd är det lite tid och ansträngning inblandat men den färdiga produkten är väl värd det. Jag tyckte att den hade en fuktig, öm smula och en vacker gyllene skorpa. Reubenfyllningen går snabbt och enkelt ihop och kan göras under jästiden för degen. Jag skulle rekommendera att använda fler kumminfrön.

Min enda fråga var vad jag skulle servera den med. Jag var bara inte säker på vad smakerna passade med så långt som att servera det som bröd med någon annan huvudrätt. Det slutade med att vi åt det främst som ett “mellanmål”. Det är jättegott med senap eller ostdipp. Min man tycker att det skulle passa bra med Senapsgräddsås. Jag skulle också vilja prova den som en grillad ostmacka med schweizisk eller liknande ost. Jag kommer definitivt att göra detta igen.

Smakmässigt är denna Reuben babka ett fantastiskt recept! Jag ser fram emot att göra den här igen med andra traditionella fyllningar (lokalt, det är färskost, choklad eller kanel).

Det fanns flera utmaningar med detta recept, men som det visade sig var ingen oöverstiglig. Först gick kontrollpanelen för ugnen på vårt sortiment kerflooey, så allt jag behövde baka i var vår GE varmluftsmikrovågsugn – ja, den gör både mikrovågsmatlagning och varmluftsugnsbakning. Nästa utmaning kom med att ta bort limpan från pannan. Med alla klibbiga inslag i receptet borde jag ha låtit limpan svalna i pannan och bli lite fastare innan jag försökte ta bort den.

Ursprungligen publicerad 27 november 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply