Om du aldrig har ätit en Revolver-cocktail, har vi en godbit åt dig. I linje med en Manhattan eller Old-Fashioned, ger tillsatsen av kaffelikör bara en liten oomph.

Mitt första möte med The Revolver gick så här: En favorit hos oss reste ofta i affärer, och han njöt av en god cocktail vart han än gick. En natt kom han in och berättade om en bartender som han nyligen blivit förtjust i på sin senaste resa till San Francisco: Jon Santer. Santer är bartenderns bartender och något av en legend bland de insatta. Han äger nu The Prizefighter i Emeryville, Kalifornien, men innan dess arbetade han på barer över hela San Francisco i flera år.

Det var medan Jon arbetade på Bourbon & Branch som vår stammis njöt av hans cocktail, The Revolver. Drycken beskrevs för mig av vår man, och medan jag gjorde mitt bästa för att replikera den med hans instruktioner, gick han därifrån missnöjd. Som tur var dök drycken upp i en artikel i Wall Street Journal veckan efter, så jag krabbade receptet och överraskade vår stammis med vad jag trodde var en perfekt version av hans nya favoritdryck. Fast han kunde inte sätta fingret på varför han fortfarande inte var nöjd med min version av revolvern.

Senare samma år fann jag mig själv som bartender tillsammans med Jon på en fest i London, och så småningom kom jag runt och frågade honom vad hemligheten med drinken var. Det visade sig att receptet i tidningen var något fel. Jag kunde återvända hem och överraska en av våra favoritgäster med en bra historia och en ännu bättre cocktail, och Jon och jag har varit nära vänner sedan dess.–Jeffrey Morgenthaler

HUR LÄMNER JAG ETT APPELSINESKAL?

Detta är ett populärt bartrick som går tillbaka till 1970 i Los Angeles, återupplivades av Dale DeGroff i New York på 1980-talet och fortsätter att vara populärt bland bartendrar överallt. Det är det flammade apelsinskalet. Tricket går ut på att hålla ett apelsinskal nära en öppen låga och kort antända de flyktiga oljorna över dryckens yta. Att flamma apelsinskalet borde vara lite barmagi – det måste överraska gästen helt. Bartendern måste utföra det i en flytande rörelse. När det är gjort ordentligt, fångar gästen det bara i ögonvrån; sedan luktar de på apelsinoljan.

Börja med en stor, tjock sträng av apelsinskal, cirka 1 tum (2 1/2 centimeter) gånger 2 1/2 tum (6 centimeter). Håll en tänd tändsticka eller tändare mellan skalet och ytan på cocktailen och krama försiktigt ihop skalet så att dess oljor passerar genom lågan och ut på drinkens yta. Därifrån är det business as usual – torka bara av glasets kant med apelsinskalet och bestäm om du ska släppa det i cocktailen eller kassera det.

  • Kombinera bourbon, kaffelikör och apelsinbitter i ett mixerglas. Tillsätt isbitar och rör om tills det är kallt.
  • Sila av cocktailen i ett kylt glas. Om så önskas, flamma upp apelsinskalet. (För mer om hur du flammar ett apelsinskal, kolla in How To Flame An Orange Peel Note nedan.) Släpp apelsinskalet i drinken, om så önskas. Servera omedelbart.

Servering: 1 dryckKalorier: 191 kcalKolhydrater: 8 gProtein: 0,04 gFett: 0,04 gMättat fett: 0,01 gFleromättat fett: 0,01 gNatrium: 2 mgKalium: 5 mgFiber: 0,2 gSocker: 7 gVitamin A: 8 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 3 mgJärn: 0,04 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2014 Jeffrey Morgenthaler | Martha Holmberg. Foto © 2014 Alanna Hale. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag tyckte det här var fantastiskt! Om du letar efter ett alternativ till ett Manhattan, så kan det här vara det. Jag blev förvånad över denna cocktail. Apelsinen och kaffet passade riktigt bra ihop – kaffesmaken var inte särskilt framträdande, det var bara ett trevligt tillskott som bidrog till drinkens djup.

Jag gjorde detta på ett infall så jag inte hade en kryddad bourbon till hands. Jag använde Maker’s Mark, som jag tycker är lite mer mjuk och söt, och det var härligt (även om en med lite krydda hade varit bättre). Vad gäller kaffelikören råkade jag ha en nypa Kahlúa till hands. Jag är säker på att hemmagjorda apelsinbitter är bra i detta men jag använde Regans apelsinbitter istället.

Detta var mitt första flammade apelsinskal, och det var inte så läskigt som det låter, så jag skulle rekommendera att ge det en virvel. Det är ganska kul! Allt som allt en fin whiskydrink – en som jag är säker på att jag kommer att koka ihop igen.

En fantastisk, djupt smaksatt cocktail som är ett trevligt alternativ till en Manhattan och som bara tar några minuter att förbereda. En touch av kaffesmak är precis lagom med apelsinbittern och särskilt trevligt om du har handgjorda bitterbitar (i vårt fall gav en begåvad och generös familjemedlem den perfekta hemgjorda apelsinbitten att använda i denna drink). Fee Brothers eller en annan snygg butiksköpt version skulle vara bra för bitterarna.

Om du har Bulleit till hands, använd för all del det, men det går bra med en mer vanlig bourbon. En variant att prova skulle vara att använda Bulleit råg för en lite mindre söt variant. Jag använde en rak Kentucky bourbon från Kirkland eftersom det var vad vi hade till hands, och det var mindre sött än Maker’s Mark (jag hade bara Bulleit råg till hands). Jag använde Kahlúa eftersom det är vår vanliga likör med kaffesmak.

Det skulle vara lika enkelt att förbereda en sats av detta som det är att förbereda en enda cocktail, och även om du vill att den ska röras om istället för att skakas, fungerar cocktailshakern som passar din sil utmärkt för detta. (Jag kommer faktiskt inte att säga om du skakar den. Icing denna bourbonbaserade dryck kyler den inte bara utan späder ut den något, vilket gör att smakerna får blomma lite som de kan med en singelmalt.) Jag använde en liten metalltång. att hålla i apelsinskalet medan jag flammade upp det med en behändig liten köksfackla och tappade sedan skalet rakt ner i den silade drinken och serverade den.

Om du är absolut rädd för att flamma upp apelsinskalet kan jag satsa på att du kan dra tunna trådar med hjälp av en cocktailzester (sådan med 4 hål eller 1) och dra av apelsinskalet direkt över drinken som du skulle göra för ett café Borgia eller över söt vermouth. Men ärligt talat kände jag att det var helt säkert att hålla skalet i tången med ena handen och hålla min lilla ficklampa i den andra. Du behöver inte göra mer än att skära kanterna för att oljorna ska spridas i glaset.

Jag gillade verkligen den här drinken. Jag använde Wild Turkey kryddad bourbon, hemlagad kaffelikör och apelsinbitter från butik. Kaffelikören mjukar upp bourbonen, och beskan ger lite extra blixtlås men dominerar inte. Det här är en enkel drink att göra och är trevlig för de av oss som inte bryr sig om att dricka vår bourbon direkt. Det är också bra om du lämnar isbitarna i drinken.

Jag lade till apelsinskalet som garnering istället för att flamma upp det. Jag serverade detta i ett litet vinglas. Jag märkte att lite för mycket kryddnejlikasmak kom igenom, så nästa gång kan jag försöka göra några smakjusteringar.

Detta var en mycket intressant drink. Jag gillar var och en av ingredienserna separat men hade aldrig provat en drink som innehåller dem alla. Det var mycket intressant! Det tog bara ett par minuter att slänga ihop, vilket var en välsignelse efter en jobbig dag på jobbet.

använde butiksköpt bitter och billig Ezra Brooks bourbon whisky, och de fungerade utmärkt! Inte säker på att alla skulle älska just den här drinken, men min man och jag gjorde det båda!

Ursprungligen publicerad 15 oktober 2021

Source link

Rate this post

Leave a Reply