Vår familjs favorit Rice Krispie Treats recept för tjocka, sliskiga dessertbarer fyllda med söta och smöriga marshmallows och krispiga flingor. Ett “hemligt” tillägg gör dessa till de bästa Rice Krispie-godsakerna någonsin.

Om du älskar enkla fest-favoritefterrätter som citronbarer, pecanpajbars eller jordgubbskringla sallad, är dessa hemlagade Krispie-godsaker ett måste-testa!

Tre Rice Krispie-godis staplade ovanpå varandra.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

De bästa Rice Krispie-godsakerna

Idag gör vi de bästa stora och sliskiga Rice Krispie-godsakerna. Vem har inte minst ett gott minne av dessa klassiska risgodis när de växte upp? Våra Rice Krispie-rutor är stora, mjuka och sega, med en tillfredsställande crunch. Detta är vår familjs go-to-recept och det är en keeper.

Förutom att tillsätta vanilj och salt för att balansera sötman, är att lägga till hela marshmallows i slutet den “hemliga såsen” som gör dessa till de mest oemotståndliga.

Oavsett om du gör dessa för en bakrea, en potluck eller en födelsedagsfest i skolan, är detta Krispie-godisrecept alltid en publikbehaglig. Titta på den enkla videon nedan så kommer du att bli känd för dessa godsaker!

Rice Krispie Treats Video

Se Natasha göra enkla Rice Krispie-godsaker från grunden med bara en handfull ingredienser.

Ingredienser

Nedan är den korta listan över ingredienser du behöver för att göra dessa läckra och klassiska krispiga risgodis utan bakning. Kom ihåg att scrolla till receptkortet för fullständiga receptdetaljer.

 • Smör – Jag föredrar att använda osaltat smör i de flesta recept, så slutresultatet inte blir för salt. Du behöver extra smör för att smörja pannan också.
 • Marshmallows – Minimarshmallows är min favorit att använda när jag gör Rice Krispie-godsaker. Se till att reservera 2 koppar för att lägga till i slutet.
 • Vanilj och salt – Rent vaniljextrakt för smak och salt för att balansera sötman.
 • Krispiga risflingor – Du kan använda den ursprungliga Rice Krispies flingorna eller en generisk version. Dina dessertbarer kan inte se skillnad!
 • Strössel – Valfritt, för garnering. Se nedan för enkla variantidéer.
Ingredienser för de bästa Rice Krispie-godsakerna.

Proffstips: Om du bara har stora marshmallows, skär dem i mindre bitar så att de är lättare att smälta.

Hur man gör Rice Krispie-godsaker

Börja med att smörja a 9×9 ugnsform och fodra den med bakplåtspapper. Du kan också göra det här receptet i en 9×13 panna, även om dina Rice Krispie-godis kommer att vara på den tunnare sidan. Dessa staplar samlas i bara några snabba steg:

 1. Smält marshmallows – Tillsätt smör och 6 koppar mini marshmallows till en stor kruka. Rör försiktigt på låg värme tills marshmallows har smält. Var noga med att inte överkoka marshmallows, eftersom sockret stelnar.
 2. Kombinera – Ta grytan från värmen, rör sedan ner vanilj och en nypa salt. Vik sedan ner det krispiga risflingorna tillsammans med ytterligare 2 koppar minimarshmallows. Du måste arbeta snabbt här och rör om tills de tillsatta marshmallowsna precis börjar smälta.
 3. Tryck in i pannan – Till sist, ös och bred ut blandningen i din förberedda ugnsform. Lägg en bit bakplåtspapper eller plastfolie ovanpå medan du trycker ut marshmallowblandningen till ett jämnt lager (se bild nedan).
 4. Uppsättning – Låt Krispie-godsakerna svalna till rumstemperatur innan du skär dem i rutor.
Fotocollage som visar hur man gör Rice Krispie-godsaker.

Proffstips: En 16 oz påse med mini marshmallows motsvarar cirka 8 koppar. Du kan också använda 1½ 10 oz påsar. Under tiden, 7 koppar krispiga risflingor motsvarar ungefär 7 oz. Skala gärna upp eller ner receptet efter behov.

En hand som pressar Rice Krispie behandlar blandningen i en bakplåtspappersklädd form.

Vanliga frågor

Kan jag använda ett annat spannmål?

De kanske inte tekniskt sett är Rice Krispie-godsaker, men du kan göra det här receptet med vilken spannmål du vill. Fruktig Pebbles, Corn Pops, Cocoa Puffs, Froot Loops, you name it.

Kan jag lägga till aromer?

Säkert. I stället för vanilj kan du smaksätta dina krispiga godsaker med andra extrakt som mandel- eller pepparmyntsextrakt.

Är dessa glutenfria?

Du kan göra glutenfria Rice Krispie-godsaker, bara se till att marshmallows och märket av krispiga risflingor du använder är märkta som glutenfria.

Kan jag dubbla receptet?

Ja, och det är lätt att göra. Du kan till och med frysa partier av Krispie-godis för senare. Se nedan för detaljer om make-ahead.

Kan jag använda en panna av annan storlek?

Istället för en 9×9 kan du också använda en 10×10 eller till och med en 13×9 panna för Rice Krispie Treats. Tänk på att de inte blir lika tjocka och höga i de större kastrullerna om du inte skalar upp receptet proportionellt.

Ovanifrån av Rice Krispie-godis skurna i rutor.

Rice Krispies Treat Variationer

När det gäller att skräddarsy dina krispiga risgodis, det finns så många sätt du kan ändra detta recept på. Här är några idéer:

 • Kakao Krispies – Byt ut vanliga Rice Krispie-flingor mot choklad Rice Krispies.
 • Jordnötssmör Rice Krispie godsaker – Smält krämigt jordnötssmör i marshmallowsen för en enkel version med jordnötssmörsmak.
 • Choklad – Ringla rutorna med smält choklad eller toppa dem med chokladchips.
 • Högtider – Att lägga till färgat strössel är ett enkelt sätt att göra Krispie-godisen festligare. Lägg till rött och grönt till jul, rött och rosa till Alla hjärtans dag, regnbågsströssel för ett födelsedagstema, eller gör skördegodis med svart och orange strössel.
Tre Rice Krispie-godsaker dekorerade med strössel i olika färger bredvid utspridda minimarshmallows.

Make-Ahead

Det är svårt att slå en ny sats av Rice Krispies-godis, men de håller sig bra och håller sig sliskiga i flera dagar. Oavsett om du gör dem i förväg för ett speciellt tillfälle eller bara sparar rester, är Rice Krispie-rutor lätta att förvara:

 • Att förvara: Håll stängerna lufttäta i rumstemperatur i upp till 3 dagar. Jag rekommenderar inte att kyla Rice Krispie godsaker eftersom de tenderar att stelna.
 • Frysning: Istället för att kyla dina godsaker för längre förvaring är ett bättre alternativ att frysa. Förvara dina risgodis i en fryssäker påse eller behållare, ta bort extra luft och frys in dem i upp till 3 månader. Tina stängerna i rumstemperatur innan servering.
En hand som håller i en tjock hemmagjord Rice Krispie-godbit.

Rice Krispie Treats är en klassisk dessert som alla älskar. Vi kan inte vänta på att du ska prova detta recept fyllt med extra sliskig marshmallows.

Fler enkla dessertrecept

Kolla in dessa andra enkla desserter som är perfekta för fester och potlucks:

Rice Krispie Treats recept

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 25 minuter

Två Rice Krispie-godis staplade ovanpå varandra.

Tjocka och sliskiga Rice Krispie Treats är en klassisk dessert utan bakning fylld med söta smöriga marshmallows och krispiga risflingor. Ett familjefavoritrecept!

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt som en plätt

Nyckelord:

rice crispy treats recept, rice krispie godsaker, de bästa rice krispie godsakerna

Kök:

amerikansk

Kurs:

Efterrätt

Kalorier: 172

Serveringar: 16 godsaker

 • 8
  Msk
  osaltat smör, plus mer för att smörja pannan
 • 16
  uns
  mini marshmallows, uppdelad i 6 koppar och 2 koppar
 • 1
  tsk
  vanilj extrakt
 • 1/2
  tsk
  fint havssalt
 • 7
  koppar
  krispiga risflingor
 1. Smör och lina a 9×9 ugnsform med bakplåtspapper (du kan använda en 9×13 men rutorna blir inte lika tjocka).

 2. I en stor kruka eller holländsk ugn, smält smör på medel/låg värme. Tillsätt 6 dl marshmallows och rör om tills det är helt smält (koka inte för mycket, annars stelnar blandningen).

 3. Ta kastrullen från värmen och rör genast ner vanilj och salt. Arbeta snabbt tillsätt flingorna och de återstående 2 kopparna marshmallows och rör om/vik ihop tills de är väl belagda och tillsatta marshmallows precis börjar smälta men fortfarande är tjocka.

 4. Överför omedelbart blandningen till den förberedda pannan, lägg en bit plastfolie eller bakplåtspapper över toppen för att förhindra att den fastnar och tryck lätt ut den jämnt i pannan.

 5. Ställ åt sidan för att svalna helt till rumstemperatur (ca 1 timme), skiva sedan i rutor och njut.

Täck och förvara i rumstemperatur i upp till 3 dagar. (Kylning rekommenderas inte eftersom godsakerna stelnar för mycket och deras konsistens blir lidande.)

Näringsinnehåll

Rice Krispie Treats recept

Belopp per portion

Kalorier 172
Kalorier från Fat 54

% Dagligt värde*

Fett 6g9 %

Mättat fett 4g25 %

Transfett 0,2g

Fleromättat fett 0,3g

Enkelomättat fett 2g

Kolesterol 15 mg5 %

Natrium 97mg4 %

Kalium 13 mg0 %

Kolhydrater 30 g10 %

Fiber 0,1g0 %

Socker 16 g18 %

Protein 1g2 %

Vitamin A 175 IU4 %

Kalcium 3 mg0 %

Järn 0,3 mg2 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply