Dessa ricotta-sötpotatisbeignets är söta små bitar av fyllig deg med ett krispigt yttre och underbart möra insidor. Ströda med florsocker är de precis lika söta som de ser ut.

Jag smakade först på fårmjölksricottaost på Old Chatham Sheepherding Company, en förtjusande mjölkgård i delstaten New York där mjölken kommer från får (istället för kor) och herdarna är lamadjur (istället för hundar). Fårmjölk är rikare, högre i kalcium och sötare än ko- eller getmjölk, och den gör underbar ost.

Du kan använda valfri ricotta av god kvalitet för detta recept, eller till och med mild färsk getost. Det tillför fukt och lite fyllighet till degen, binder samman ingredienserna utan att göra den blöt.–Gale Gand och Julia Moskin

Vanliga frågor om Ricotta-sötpotatis Beignets

Vad är det bästa sättet att värma ett beignet?

Beignets är bättre när de serveras varma. En snabb 10 sekunder i mikrovågsugnen kommer att pigga upp dem perfekt. De kan också slås in i folie och försiktigt värmas i ugnen också. De kan också dra nytta av ett färskt stänk av strösocker innan de äter.

Hur serveras beignets?

Beignets serveras ofta med en sida av sylt för doppning. De serveras vanligtvis varma, täckta av strösocker, med mörkt, starkt kaffe vid sidan av. Det är en klassisk kombination av sött, varmt beignet och bittert kaffe.

Hur skiljer sig beignet från munkar?

Beignets har en annan konsistens än munkar, som ofta är ganska kakiga. Beignets har färre ägg i smeten, så de steker lättare och luftigare än munkar.

  • Blanda alla ingredienser i en mixer förses med en skoveltillbehör och blanda tills det är slätt. Rulla till 1 1/2-tums bollar (stora som en valnöt) och lägg åt sidan på en tallrik. Kyl tills den är klar att tillagas.
  • Strax före servering, värm 2 till 3 tum olja i en djup, tung gryta utrustad med en frityrtermometer till 365°F (185°C). Arbeta i omgångar för att undvika trängsel i grytan, stek bollarna tills de är gyllenbruna överallt, flytta runt dem i oljan för att se till att de kokar och brynar jämnt.
  • Ta bort från oljan och låt rinna av på hushållspapper eller brunt papper. Upprepa med återstående beignet, se till att låta oljan återgå till 365°F (185°C) mellan batcherna. Damm beigneterna med konditorsocker och servera varma.

Ricotta-sötpotatis Beignets

Degbollarna kan stå i kyl upp till 1 dygn.

Servering: 1 serveringKalorier: 51 kcalKolhydrater: 9 gProtein: 2 gFett: 1 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gKolesterol: 4 mgNatrium: 16 mgKalium: 67 mgFiber: 1 gSocker: 4 gVitamin A: 1294 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 29 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2003 Gale Gand. Foto © 2003 Hans Geeler. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag kan inte få fårmjölksricotta, så jag tog ett tips från huvudnoten i detta recept och använde hälften av getost och hälften av helmjölksricotta. Jag tror att det hjälper att ha något med lite tang för att kompensera sötpotatisens sötma.

Degen, om man kan kalla det så, var lite slappare än jag skulle vilja. Det verkade inte lämpa sig för att rulla till bollar. Men det var inget problem. Jag sked bara ut den och släppte den på pergament och kylde sedan.

Beigneterna steker väldigt snabbt och blir för mörka om du inte tittar noga på dem och vänder på dem. Vaksamheten är värd det. De är söta och ömtåliga och en pudring av strösocker är den perfekta utsmyckningen. Jag är ingen stor dessertmänniska, men dessa var en hit för mig.

Ursprungligen publicerad 27 augusti 2003

Source link

Rate this post

Leave a Reply