Detta röd kycklingposole recept, även känd som pozole rojo de pollo, är en lätt mexikansk soppa som är gjord på kyckling, hominy och torkad chili. Det är en soppig, grym, tillfredsställande kvällsmat.

Två vita skålar fyllda med röd kycklingposole, eller röd kycklingpozole, med bitar av tortilla och limeklyftor på sidan.

Kycklingposole är en källa till enorm stolthet för mexikanska hemkockar. Och som du kan föreställa dig finns det lika många recept på denna klassiker som det finns familjer. Det här receptet blir en stor sats och smakar ännu bättre när det värms upp, vilket gör att det sväller för att mata familjen i ett par dagar eller för att underhålla en liten publik. –David Leite


Varför våra testare älskade detta

Våra testare kallar denna mexikansk röd posole soppa “så mycket läcker”, “komplex”, och “en fantastisk måltid.” De älskade att det var det “inte svårt att förbereda” och “uppvärmd vackert.” Man vill liksom prova, eller hur?

Anteckningar om ingredienser

 • Hominy–Du kan använda konserverad eller torkad hominy. Att använda torkad kommer att kräva 3 till 4 extra timmars tillagning.
 • Kyckling– Processen att tillaga kycklingbitarna med löken, koriandern och saltet i vatten gör att kycklingen kan smaksätta buljongen. Om du vill göra en posole som använder sig av överbliven kyckling och konserverad buljong, prova denna kycklingposole.
 • Toppings–Du kan använda vilken kombination som helst av dina favoritpålägg, inklusive lök, koriander, avokado, sallad, rädisor, bönor, tortillachips och limefrukter. Vi uppmanar dig dock starkt att alltid ta med en kläm lime innan servering eftersom det verkligen lyfter den färdiga soppan.

Hur man gör detta recept

 1. Om du använder torkad hominy, låt sjuda tills den blommar. Krydda med salt. Om du använder konserverad hominy, skölj och töm den, lägg sedan till en kastrull med 2 koppar vatten.
 2. Koka kycklingen. I en separat gryta, sjuda försiktigt kycklingen med lök, koriander och salt tills den är mjuk. Sila och spara matlagningsvätskan och strimla kycklingen.
 3. Krydda soppan. Kombinera den strimlade kycklingen i grytan med hominy och vatten. Sjud tills det är varmt och krydda efter smak.
 4. Gör chilipurén. Återhydratisera de torkade chilin i kokande vatten och blanda sedan de mjukgjorda chilin med 3/4 kopp blötläggningsvätska, lök, vitlök, kryddor och salt. Sila av purén.
 5. Gör klart posolen. Koka chilipurén tills den tjocknat, rör sedan ner den i soppan och låt puttra i 20 minuter. Servera med önskat pålägg.

Vanliga frågor

Vad är pozol?

Ordet pozole (uttalas po-so-LAY om i Mexiko, po-SOL om i Centralamerika, därav den utbytbara användningen av ordet “posole”) kommer från Nahuatl och betyder “skum”, förklarar författaren Pati Jinich. Hominy expanderar medan den kokar och öppnar sig på ett sådant sätt att den ser ut att blomma – och på så sätt bildar den lite skum på ytan av matlagningsvätskan. “Det är så du vet när det är klart”, förklarar Jinich.

Vad är skillnaden mellan posole och hominy?

Ibland används dessa ord omväxlande men de är inte riktigt samma sak. Om du vill bli matnörd av det – och det vet du att vi gör – så är här en praktisk definition för dig.

Hominy är majskärnorna som har blötts i lutvatten för att ta bort skalen, vilket gör att de kan svälla till överdimensionerade proportioner. När du tar de där stora ole-kärnorna av hominy och lägger dem i en kastrull med kycklingbuljong och chili, får du, i denna, röda kycklingpozole. Och när du har posole, vad mer kan du begära?

Kan jag göra detta i förväg?

Ja, eftersom den här röda posolesoppan värms upp exceptionellt bra och dess smak förbättras med tiden, kan den göras upp till 3 dagar innan servering. Den kan även frysas i upp till 3 månader. Tina över natten i kylen innan den värms upp igen.

Hur serverar du posole?

Servera denna soppa varm, toppad med alla dina favoritgarnering, inklusive skivad rädisa, avokado, sallad, lök, koriander, chili och tortillachips eller -remsor.

Hjälpfulla tips

 • För att göra posole i slow cookern, prova denna slow cooker fläskposol.
 • För mindre satser kan detta recept halveras.
 • Värm överbliven posole i mikron eller i en kastrull på medelhög värme.
 • Om du använder en kraftfull mixer, som en Vitamix, när du gör chilepurén, kan du hoppa över silningssteget om så önskas.
 • Detta recept är lämpligt för glutenfri och mejerifri dieter.

Fler bra recept på posole

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Röd kycklingposole

Två vita skålar fyllda med röd posole med bitar av tortilla och limeklyftor på sidan.

Detta röda kycklingpozole-recept, eller röd kycklingpozole, är en enkel mexikansk soppa som är gjord med kyckling, hominy och torkad chili. Det är en soppig, grym, tillfredsställande kvällsmat.

Prep 1 hr 10 min

laga mat 1 hr 20 min

Total 2 timmar 30 min

Till kycklingposolebasen

Gör posolbasen

 • Om du använder torkad hominy, placera den i en stor gryta, tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka hominy med minst 10 cm och släng sedan i huvudet av vitlök. (Tillsätt inte salt före eller under tillagningen, annars blir hominyn seg.) Koka upp vattnet och sänk sedan värmen, täck delvis och låt sjuda försiktigt på medel-låg värme tills hominyn har “blommat” eller öppnat sig 4 till 4 1/2 timme, skumma bort skummet från ytan och tillsätt mer vatten efter behov. Hominy kommer att vara seg. Ta av från värmen och tillsätt 2 tsk salt.Om du använder förkokt eller konserverad hominy, dumpa den avrunna och sköljda hominyn i en stor gryta och tillsätt 2 dl kallt vatten.
 • Lägg kycklingen i en stor gryta och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka med minst 2 tum. Tillsätt löken, koriandern och 1 msk salt. Koka upp och sänk sedan värmen, täck delvis och låt sjuda försiktigt på medelhög värme tills kycklingen är genomstekt och mjuk, cirka 40 minuter.

 • Ta ut kycklingen från grytan och låt svalna. Sila och spara matlagningsvätskan. När kycklingen är tillräckligt kall för att hantera, ta bort och kassera skinn och ben och strimla köttet.

 • Häll tillbaka den strimlade kycklingen och dess matlagningsvätska i grytan tillsammans med hominyn och lägg på medelvärme tills den är genomvärmd, cirka 10 minuter. Den ska vara soppig. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.

 • Ta av grytan från värmen och ställ den åt sidan medan du gör chilipurén. (Du kan kyla posolen till rumstemperatur, täck över och kyl i upp till 3 dagar.)

Gör chilipurén

 • Placera ancho och guajillo chili i en medelstor kastrull, tillsätt precis tillräckligt med vatten för att täcka och koka upp på medelhög värme. Sjud tills den mjuknat och återfuktad, cirka 10 minuter.

 • Lägg chilin och 3/4 kopp av deras blötläggningsvätska i en blandare eller matberedare tillsammans med lök, vitlök, spiskummin, kryddnejlika och salt och puré tills den är slät. Passera purén genom en finmaskig sil i en skål, tryck på det fasta ämnet med baksidan av en träslev för att extrahera så mycket vätska som möjligt. Kassera det fasta ämnet.
 • Värm oljan i en medelstor kastrull på medelvärme tills den är varm men inte röker. Tillsätt chilipurén och låt koka upp, täck sedan delvis och låt sjuda under omrörning då och då, tills den tjocknat, 6 till 8 minuter. Ta bort från värmen.

Montera

 • Värm posolen igen på medelhög värme tills den får en svag sjud. Rör ner chilipurén och koka i 20 minuter. Smaka av och justera saltet.

 • Häll den röda posolen i skålar och lägg limefrukter, rädisor, sallad, lök, mald chili, torkad oregano, tortillachips eller tostadas och de friterade bönorna i skålar så att varje matgäst kan tycka om posen som de vill. En topping som förmodligen inte borde vara valfri är limefrukten – varsågod och pressa den rikligt över posen. Ett smakprov på hur den där ljusa syran avrundar saker och ting och du kommer att förstå.

 1. Lagring-Posole kan göras upp till 3 dagar före servering eller frysas i upp till 3 månader. Förvara i en lufttät behållare i kyl eller frys.
 2. Återuppvärmning –Värm pozolen i en kastrull på medelhög värme, eller i mikrovågsugnen tills den är genomvärmd.
 3. Skalning –Detta recept kan halveras.
 4. Diet-Denna röda pozole är lämplig för glutenfri och mejerifri dieter.

Servering: 1delKalorier: 315kcal (16 %)Kolhydrater: 26g (9 %)Protein: 17g (34 %)Fett: 16g (25 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 54mg (18 %)Natrium: 716mg (31 %)Kalium: 308mg (9 %)Fiber: 6g (25 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 1900IU (38 %)C-vitamin: 6mg (7 %)Kalcium: 35mg (4 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply