Detta rödbetssallad med fetaost och pumpafrön är ett fantastiskt virrvarr av hälsosam må-bra mat. Här slängs rostade rödbetor och saltade pumpafrön med pepprig vattenkrasse och toppas med syrlig fetaost och hemgjord vinägrett.

Gråspräcklig skål med rödbetssallad med fetaost och pumpafrön, tillsammans med spenat och skivad rödlök.

Det är inte alltför lovande att säga att denna livfulla, saftiga sallad kommer att väcka både ditt bord och dina smaklökar. Du kommer först att svimma över de juveltonade rödbetorna och de livfulla gröna, men gör dig redo att göra en glad dans efter att ha upplevt den perfekta balansen mellan sött och salt. Uteslut inte pumpafröna – de ger precis rätt motkraft till jordbetorna och den salta fetaosten. Och vi förväntar oss att du är mycket glad över att receptet gör extra till mellanmål. Glad dans #2.Jenny Howard

Vanliga frågor om betor och fetasallad

Vad är det enklaste sättet att skala rödbetor?

När du har rostat dina rödbetor, ta en pappershandduk och använd den för att försiktigt gnugga rödbetan. Huden kommer att glida direkt av. Du kan också använda en grönsaksskalare, men du kanske vill ta på dig ett par handskar, eftersom det sannolikt kommer att resultera i betorfläckade fingrar.

Hur länge håller denna sallad?

De marinerade rostade rödbetorna håller sig i upp till 5 dagar i en lufttät behållare i kylskåpet, vilket gör dem perfekta för måltidsförberedelser. Släng dem helt enkelt med grönsakerna, dressingen, fetaosten och pumpafröna innan servering.

Rödbetssallad med fetaost och pumpafrön

Gråspräcklig skål med rödbetssallad med fetaost och pumpafrön, tillsammans med spenat och skivad rödlök.

Denna rödbetssallad med fetaost och pumpafrön är ett fantastiskt virrvarr av hälsosam må-bra-mat. Här slängs rostade rödbetor och saltade pumpafrön med pepprig vattenkrasse och toppas med syrlig fetaost och hemgjord vinägrett.

Jeff Crump | Bettina Schormann

Prep 30 min

laga mat 1 hr

Total 3 timmar 15 min

Till de saltade pumpafröna

Till husets vinägrett

Gör rödbetssalladen

  • Värm ugnen till 400°F (200°C).

  • Skär bort alla grönsaker från rödbetorna och kassera eller reservera för annan användning, lämna cirka 1/2 tum (1 cm) stjälk. Skrubba rödbetorna under rinnande vatten och torka dem med hushållspapper. Lägg rödbetorna i en stor långpanna och blanda med 2 msk olivolja och salt.

  • Häll vattnet i långpannan och täck tätt med folie. Rosta rödbetor tills de är mjuka när de sticks igenom med en kniv, 50 till 60 minuter. Observera att stektiden beror på storleken och typen av betor.

  • Ta bort folien från långpannan och ställ åt sidan tills rödbetorna är tillräckligt svala för att hantera. Skala rödbetorna och skär sedan i klyftor.

  • I en medelstor skål, vispa återstående 1/2 kopp olivolja, sherryvinäger och schalottenlök. Om du använder mer än en färg betor, dela dressingen i flera skålar för att förhindra att mörkare rödbetor blöder deras färgade saft i de ljusare rödbetorna. Lägg i rödbetsklyftorna i skålen/bunkena och blanda med dressingen. Marinera rödbetorna i minst 2 timmar i rumstemperatur, eller kyl, täckt, i upp till 12 timmar.

Gör de saltade pumpafröna

  • Medan rödbetorna marineras, ställ in en stor gjutjärnspanna på medelvärme. Tillsätt pumpafröna och rosta, under konstant omrörning, tills de är puffade och lätt bruna, cirka 10 minuter. Ringla över olivolja, strö över koshersalt och rör om för att täcka. Ta av stekpannan från värmen. Reservera 1/4 kopp pumpafrön till salladen. (De återstående pumpafröna kan kylas och förvaras i en lufttät behållare i upp till 3 dagar.)

Gör husets vinägrett

  • I en mixer, kombinera lök, olja, vinäger, socker, senap och salt och peppar, efter smak och vispa tills det är krämigt, cirka 1 minut.

För servering

  • Låt rödbetorna rinna av och släng marinaden. I en medelstor skål, släng försiktigt de marinerade rödbetorna med vattenkrasse och husvinägrett. Garnera med 1/4 kopp saltade pumpafrön och den smulade fetaosten. Smaka av med salt och peppar och servera.

Servering: 1delKalorier: 495kcal (25 %)Kolhydrater: 33g (11 %)Protein: 13g (26 %)Fett: 37g (57 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 8gEnkelomättat fett: 19gTransfett: 0,01gKolesterol: 17mg (6 %)Natrium: 755mg (33 %)Kalium: 1227mg (35 %)Fiber: 10g (42 %)Socker: 22g (24 %)Vitamin A: 906IU (18 %)C-vitamin: 26mg (32 %)Kalcium: 180mg (18 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 19 januari 2019

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply