Min syster Allas Rödkålssallad with Apple är laddat med de bästa höstingredienserna. Hon smyger surkål i hennes sallad, vilket gör den som en rödkålssallad; det går nästan inte att upptäcka men gör varje tugga perfekt syrlig.

Rödkålsallad med äpplen och gurka med surkål

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Jag vet inte om det är den underbara smaken eller den vackra färgen (eller båda!) som har den här rödkålssalladen högst upp på min barnlista för sallader. Min lilla kallar detta hennes lila sallad :).

Rödkålssallad recept

Efter att ha delat denna lila kålsallad i vår campingpost, det kom en flod av önskemål om receptet, så här är det! Tack till min syster Alla för att du delar din sallad (och kärlek till surkål) med oss. Läs mer nedan om varför rödkål är så bra för dig (det kommer att överraska dig!).

Ingredienser för rödkålslaw

Ingredienser till rödkålssallad:

Ingredienserna gör en generös sidosallad för en familj på 6, men du kan enkelt dubbla allt för en publik. Tänk: Thanksgiving-tillbehör!

Rödkålen gör hela salladen så levande och allt annat får en ganska lila nyans när allt väl har rörts ihop. Vi älskar de söta syrliga granny smith-äpplena till sallader, men du kan använda vilken äppelsort du har till hands.

Ingredienser för rödkålssallad med lila kål, gurka Granny Smith äpple, salladslök, surkål, dill och salladslök

Rödkålsnäring:

Rödkål har 8 GÅNGER mer C-vitamin än vanlig vitkål, vilket gör den till en av de bästa C-vitaminmatarna i världen. C-vitamin är en underbar sak att ha ombord för att hålla sig frisk under vintermånaderna.

Visste du att du kan göra rödkål Surkål? Min syster Alla gör det hela tiden! Att jäsa rödkål är underbart för tarmhälsa (med de probiotiska egenskaperna) förutom att njuta av alla hälsofördelar med rödkål.

Kål kan också hjälpa till att minska kronisk inflammation (hjälper mot artrit) och är rik på vitamin K (förbättrar bentätheten).

Rödkål Näring med färsk rödkål eller surkålsrödkål

Hur man väljer och putsar en rödkål:

Välj en rödkål på samma sätt som du skulle välja en grön – med täta och skarpa, oskadade blad. Slaka löv eller skador som sträcker sig förbi det första bladet kan indikera en dålig kål.

Att trimma en kål, skala tillbaka och släng de yttersta bladen även om de ser bra ut (eftersom de har legat i matbutiken). Skölj och torka kålen och skär den på mitten. Lägg kålen med snittsidan nedåt (på en mörk skärbräda då färgen kan fläcka). Skiva kålen tunt som arbetar runt kanterna. Skär nästan till mitten av kärnan och kassera sedan kärnan.

Skivad rödkålssallad

Fler rödkålsrecept:

 

Rödkålssallad med äpple

 

 

Min syster Allas rödkålssallad med äpple är laddad med höstens bästa ingredienser. Hon smyger in surkål i sin sallad och gör den som en rödkålssallad. Ett av våra favoritrecept på rödkål! | natashaskitchen.com

Min syster Allas rödkålssallad med äpple är laddad med höstens bästa ingredienser. Hon smyger in surkål i sin sallad och gör den som en rödkålssallad. Ett av våra favoritrecept på rödkål

 

Lätt

$5-$8

Rödkålsrecept, Rödkålssallad

amerikansk

Sallad, Tillbehör

 

 

 • ,
 • ,
 • ,
 • ,
 • ,
 • ,
 • ,
 • ,
 1. Hacka kålen fint och överför den till en stor mixerskål.
 2. Pressa noggrant surkål med knytnäven för att ta bort överflödig fukt tills du har 1/2 kopp pressad surkål och lägg sedan till den i salladsskålen.
 3. Tillsätt skivad gurka och granny smith äpple, hackad dill och salladslök.
 4. Ringla över salladen med 4 msk extra virgin olivolja och 1 msk vit vinäger och 1/2 tsk havssalt*. Blanda salladen väl och tillsätt mer salt och/eller vinäger efter smak.

*Serveringstips: Salta tills precis innan servering eftersom det gör att gurkorna vissnar.

Näringsinnehåll

Rödkålssallad med äpple

Belopp per portion

Kalorier 129
Kalorier från Fat 81

% Dagligt värde*

Fett 9g14 %

Mättat fett 1g6 %

Natrium 293mg13 %

Kalium 282mg8 %

Kolhydrater 11 g4 %

Fiber 2g8 %

Socker 6 g7 %

Protein 1g2 %

Vitamin A 905 IU18 %

C-vitamin 45,3mg55 %

Kalcium 47mg5 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen

En skål med rödkålssallad med äpplen

F: Kallar du denna rödkål eller lilakål och vad är ditt favoritrecept för rödkål?

Min syster Allas rödkålssallad med äpple är laddad med höstens bästa ingredienser. Hon smyger in surkål i sin sallad och gör den som en rödkålssallad. Ett av våra favoritrecept på rödkål! | natashaskitchen.com

 

Source link

Rate this post

Leave a Reply