Hela det här stekta lammlåret som är saltat med örter och rött vin och sedan rostat med mycket vitlök är det bästa vi någonsin har provat. Så här gör du det.

En bunden helstekt lammlår med en krispig vitlöksskorpa på en plåt med plåt.

Glöm all rädsla du kan ha för att laga ett helstekt lamm. Detta recept innehåller en genialisk rödvinslake som garanterar möra, smakrika resultat. Bli inte bestört över mängden vitlök som finns här. Ta bara fram din matberedare och förutse den vitlökiga godheten som tar detta exceptionellt möra lamm till nästa nivå.–Jenny Howard

Rödvin vitlöksstekt lamm

En bunden helstekt lammlår med en krispig vitlöksskorpa på en plåt med plåt.

Hela det här stekta lammlåret som är saltat med örter och rött vin och sedan rostat med mycket vitlök är det bästa vi någonsin har provat. Så här gör du det.

Prep 30 min

kock 1 hr 30 min

Total 1 d 2 timmar 30 min

Till det rostade lammbenet

Salta lammet

  • I en matberedare försedd med stålbladet, kombinera timjan, rosmarin, vitlök och lök och bearbeta tills den är finhackad.
  • I en 6-liters gryta över hög värme, kombinera örtblandningen, vatten, rött vin, salt, rostade svartpepparkorn, rödpepparflingor och lagerblad. Koka upp. Sänk värmen till låg och låt puttra utan lock i 20 minuter.

  • I en livsmedelssäkert kärl (4 liter eller större), tillsätt den varma saltlaken och cirka 17 koppar isvatten för att få till exakt 3 liter (48 koppar) vätska. Rör om ordentligt i blandningen.
  • Sänk ner lammbenet i saltlaken. Täck över och ställ i kylen i 24 timmar, rör om halvvägs igen.

  • Ta bort lammlägget från saltlaken och klappa det torrt. Lägg lammbenet på en stor kantad bakplåt eller i en stor gryta och låt stå i rumstemperatur i 1 till 2 timmar

Stek lammet

  • Värm ugnen till 400°F (200°C).

  • Om du använder vitlök, använd en stor urbeningskniv för att skära tjugo 1-tums (2,5 cm-) breda snitt upp och ner på lammbenet och hela vägen till benet, med ett avstånd på 2,5 cm mellan snitten. till 5 cm) från varandra. Fyll ungefär en vitlöksklyfta hackad vitlök i 10 av snitten och en hel vitlöksklyfta i de återstående 10 snitten, var noga med att växla mellan hackad och hel vitlök över hela lammbenet.

  • Gnid in lammlägget överallt med oljan och strö över salt och svartpeppar.

    Om lammbenet har en stor flik av kött och skinn fäst i botten, vik den över till kulan i benleden så att den ser ut som en enhetlig köttbit. Bind fast fliken med slaktgarn. (Med andra ord, dra rumpfliken över höftköttet och knyt det på plats.)

  • Stek lammstek i 45 minuter.

  • Sänk ugnstemperaturen till 350°F (177°C). Vänd på benet och fortsätt att steka tills innertemperaturen är 135°F (57°C), cirka 45 minuter till. Börja kontrollera lammet tidigt för att undvika överkokning.

  • Stäng av ugnen och låt lammet vila i ytterligare 15 minuter.

Att tjäna

  • För att skära lammskivet använder du en mycket vass kniv för att skiva tunna ¼-tums (6 mm) skivor vinkelrätt mot benet och mot säden, som en spiralskinka. Var noga med att ösa upp eventuella vitlöksbitar eller klyftor och strö dem över det skivade köttet vid servering.

Servering: 1delKalorier: 417kcal (21 %)Kolhydrater: 18g (6 %)Protein: 55g (110 %)Fett: 14g (22 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 0,01gKolesterol: 152mg (51 %)Natrium: 41016mg (1783%)Kalium: 1131mg (32 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 341IU (7 %)C-vitamin: 15mg (18 %)Kalcium: 165mg (17 %)Järn: 7mg (39 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.





Source link

Rate this post

Leave a Reply