Rödvinsvinägrett gör den perfekta salladsdressingen eller marinaden.

Vinägretter är mer än salladsdressingar. Detta ljusa och djärva recept har toner av citron, vitlök och senap med en touch av honung, allt vispat till en olja och vinägerbas. Detta idiotsäkra recept är en keeper!

burk rödvinsvinägrett med grönsaker i ryggen

Vad är rödvinsvinägrett?

  • Rödvinsvinäger kommer från jäst rött vin och har en utsökt mångsidig smakprofil som gör den till ett måste i varje kök!
  • Det här klassiska receptet har flera användningsområden som en dressing, en marinad eller som en ringla över grillat kött och grönsaker för att piffa upp smakerna!
  • Hemgjorda vinägretter kan finjusteras för att inkludera örter och kryddor som kommer att komplettera alla rätter! Så enkelt!
rödvinsvinäger, citron, senap, honung, olja och vitlökspulver för att göra rödvinsvinägrett med etiketter

Ingredienser

Vinäger – Rödvinsvinäger har ett rent, ljust och syrligt bett. Om du inte har rödvinsvinäger, prova vitvinsvinäger eller till och med champagnevinäger.

Olja – Olivolja är så mångsidig! Byt upp smakprofilerna och använd sesamolja, avokadoolja eller raps.

Övrig – Dijonsenap ger smak men det hjälper också till att emulgera dressingen (för att den inte ska separera). Honung är också ett emulgeringsmedel!

Hur man gör rödvinsvinägrett

  1. Lägg alla ingredienser i en liten skål utom oljan.
  2. Ringla långsamt i oljan och vispa tills ingredienserna är helt blandade.
  3. För bästa resultat, kyl i minst 2 timmar före användning.

Ta det lugnt!

För att förbandet inte ska separera vill vi skapa en emulsion. Det är när två vätskor som vanligtvis inte blandas kan förbli blandade (tänk olja och vatten).

Ringla långsamt oljan under vispning hjälper blandningen att emulgera. Det betyder att oljan och vinägern inte separeras. Duggregn riktigt långsamt.

Hoppa inte över honung eller dijon, de hjälper dressingen att emulgera också!

Hur man lagrar rödvinsvinägrett

Förvara rödvinsvinägretten täckt i kylen, skaka om det behövs innan du använder den.

Frys in rödvinsvinägrett i isbitar och överför sedan till en påse med dragkedja. Låt tärningar tina och vispa dressingen innan du använder den.

Vi älskar det med:

Hur använder du rödvinsvinägrett? Lämna oss en kommentar nedan!

Rödvinsvinägrett i en burk

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Rödvinsvinägrett

Denna enkla dressing är gjord med enkla ingredienser på bara 15 minuter!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 5 minuter

Total tid 15 minuter

  • Lägg alla ingredienser till dressingen, utom olja, i en liten skål.

  • Ringla långsamt i olivolja under vispning.

  • När all olja har tillsatts, smaka av med salt och peppar.

Förvara rödvinsvinägrett i en täckt behållare i kylen. Skaka före användning vid behov.
Ringla i oljan mycket långsamt under vispning, detta hjälper till att hålla ihop dressingen utan att separera.
Hoppa inte över (eller byt) Dijon eller honung. Dessa hjälper också till att hålla ihop förbandet.

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 168 | Kolhydrater: 2g | Protein: 0,1g | Fett: 18g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 13g | Natrium: 8mg | Kalium: 11mg | Fiber: 0,1g | Socker: 2g | Vitamin A: 1IU | C-vitamin: 2mg | Kalcium: 2mg | Järn: 0,2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Dressing, sallad
Kök amerikansk
burk rödvinsvinägrett med titel
processen att lägga till ingredienser för att göra rödvinsvinägrett i en skål med en titel
blanda rödvinsvinägrettingredienser och färdig dressing i en burk med skrift
skål med rödvinsvinägrett med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply