Denna rökta laxpizza med rödlök och dill är en enkel twist på bovetepannkakor, eller blini, toppad med gräddfil och rökt lax. Det är mer lättillgängligt men inte mindre elegant och en ofelbart imponerande aptitretare.

Den här rökta laxpizzan med rödlök är en perfekt aptitretare eller lätt måltid, och den kan inte bli enklare att göra. Värm en skorpa som köpts i affären, smeta den med citrondillgräddost och toppa med rökt lax. Om du känner dig sugen kan du strö över några kapris för en inspirerad inställning av bagels och lox.–Angie Zoobkoff
Vanliga frågor om rökt laxpizza med rödlök
Är rivet citronskal och citronskal samma sak?
Citronskal är det tunna, färgade yttre lagret av huden, och skalet är hela jackan – allt utom köttet. Zest är där de underbara citrusoljorna finns, och är det som är det mest använda.
Vilket vin passar bäst med rökt lax?
Champagner och/eller mousserande viner är förmodligen det vanligaste paret med rökt lax, men en krispig Chablis eller Sauvignon blanc skulle vara lika härlig.
Rökt laxpizza med rödlök

Denna rökta laxpizza med rödlök och dill är en enkel twist på bovetepannkakor, eller blini, toppad med gräddfil och rökt lax. Det är mer lättillgängligt men inte mindre elegant och en ofelbart imponerande aptitretare.
-
Värm ugnen till 450°F (230°C) eller enligt anvisningarna på paketet med pizza.
-
Lägg pizzaskalet på en tung, stor bakplåt. Grädda tills de är knapriga i kanterna, 5 till 13 minuter, beroende på om du värmer en köpt skorpa eller bakning skorpa från deg.
-
Överför skorpan till ett galler och låt den svalna till ljummen eller rumstemperatur så att värmen inte smälter cream-cheese toppingen eller delvis kokar laxen.
-
Blanda ihop färskost, lök, dill, citronskal och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
-
Fördela färskostblandningen över den kylda skorpan och lämna en 1-tums vanlig kant. Drapera laxskivorna ovanpå pizzan. Skär den i klyftor, lägg över på ett fat och servera med kylt vitt vin eller rosé, gärna en med lite brus för att skära ner fylligheten.
Servering: 1delKalorier: 101kcal (5 %)Kolhydrater: 2g (1 %)Protein: 6g (12%)Fett: 8g (12%)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gKolesterol: 27mg (9 %)Natrium: 287mg (12%)Kalium: 89mg (3%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 284IU (6 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 25mg (3%)Järn: 1mg (6 %)
Recensioner av recepttestare
Ursprungligen publicerad 11 januari 2006
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.