Nötrevben kan vara skrämmande eftersom de är så stora, speciellt när du får dem i trebensplattor. Men resultatet efter en låg och långsam tillagning är verkligen oöverträffad. Mört, nästan flagigt kött som har stor smak från kryddan rub och rök.

En platta med rökt nötrevben på en tallrik tillsammans med grillade grönsaker.

När jag fick mina revben från slaktaren sa han “Bräserar du dessa?” Och när jag sa nej, jag tänkte röka dem sa han ”Ännu bättre. Vilken tid ska jag vara över?” När din slaktare säger något sånt vet du att du är inne på något.

Det här receptet kunde verkligen inte bli enklare. Att blanda ihop spice rub tog hela 5 minuter och sedan har det nästan stelnat och glöm det. Den enda nyckeln är att hålla ett öga på rökarens temperatur eftersom du inte vill att temperaturen ska bli för hög eller för låg av att öppna den för att spritsa revbenen.

Mängden ved du vill ha beror verkligen på hur länge du vill ha röken på ditt kött. För nybörjare kommer det att bli svårt att avgöra. Jag tror att för det här receptet behöver du egentligen bara rök på köttet för den första delen – 4 till 6 timmars toppar. Kanske bara 2 till 3 timmar. Jag rökte i ca 4 timmar och det var bra. Uppenbarligen, när du väl slår in köttet i stanniol, kommer ingen rök att träffa köttet.

Kommer jag göra det här igen? Jag kan inte vänta!

Jag använde vatten till sprayen och hickorybitar till träet. Jag lägger cirka 1 1/2 pund trä på mitt kol. Jag rökte revbenen i cirka 5 timmar innan jag slog in dem i stanniol och det tog ytterligare 2 timmar innan de nådde den magiska 200°F-nivån. Jag hade fem 3-bensställ med nötrevben och vi serverade 5 personer. Vi hade grillade morötter och grillade gröna bönor till revbenen.

Source link

Rate this post

Leave a Reply