De flesta av oss äter kalkon bara en eller två gånger om året – på Thanksgiving och möjligen vid jul. Men när du väl smakar rökt kalkon förberedd i din egen rökare, kanske du vill ha det lite oftare.

En hel rökt kalkon i ett serveringsfat av metall på en bädd av färska örter och tranbär.

De flesta av oss äter kalkon bara en eller två gånger om året – på Thanksgiving och möjligen vid jul. Men när du väl smakar på rökt kalkon tillagad i din egen rökare, kan du komma på att du vill ha det lite oftare.

Det finns bara en potentiell nackdel. Har du någonsin lagt märke till att rökning av kalkon tenderar att producera gummiaktig hud som är ganska oätlig? Fjäderfäskinn behöver hög värme för att bli krispig, men låg och långsam är där smaken händer, så du måste hitta en balans mellan dessa två världar. För att göra skalet knaprigt på din kalkon, se varianten som följer receptet.–Jeff Phillips


Varför våra testare älskade detta

Våra testare älskade att denna rökta kalkon var lätt att göra och imponerande att se. Det resulterar också i en saftig fågel med en lätt rökig smak. Som testaren Eydie Desser föreslår är det “inte din normala torra kalkon. Prova det – du kommer att gilla det!”

Anteckningar om ingredienser

 • Turkiet saltlake– Även om detta är listat som valfritt rekommenderar vi starkt att du saltar din kalkon. Det hjälper fågeln att hålla sig saftig och fuktig under hela rökprocessen.
 • Kalkon-Om du köpte en fryst kalkon, se till att den är tinad innan du fortsätter. I kylskåpet tar kalkoner cirka 1 dag per 4 till 5 pund vikt. Om du har en kalkon på 12 pund, börja tina minst 3 dagar innan; längre om du planerar att saltla den. Om du behöver tina din kalkon pronto, doppa den i kallt vatten och byt vattnet var 30:e minut.
 • Kosher salt– Kristallstorlekar i koshersalt kan variera dramatiskt. Så om du använder Diamond Crystal kosher salt, använd 2 matskedar, och om du använder Morton kosher salt, använd 1 1/2 matskedar. Om du är osäker på märket, väg ditt salt. Du bör ha 2/3-ounce (18 gram).

Hur man gör detta recept

 1. Saltlak kalkonen. Blötlägg kalkonen i saltlake i 8 till 12 timmar. Detta steg är valfritt men rekommenderas starkt.
 2. Krydda kalkonen. Klappa kalkonen torr och krydda den sedan inifrån och ut med salt och peppar.
 3. Förbered värmekällan. Förbered din rökare, gasgrill eller kolgrill för låg värme med rök.
 4. Rök kalkonen. Koka kalkonen tills innertemperaturen når 165°F (74°C), fyll på kol, pellets eller träflis efter behov.
 5. Vila och skär fågeln. Låt den vila i 30 minuter innan du skär kalkonen.

Vanliga frågor

Kan jag göra detta rökta kalkonrecept utan rökare?

ja! Det finns ingen anledning att investera i en rökare för detta recept. Vi har inkluderat metoder för hur man gör detta med en gas- eller kolgrill.

Vilken är den bästa typen av trä att använda för att röka kalkon?

Vi föredrar äppelved för rökning av fjäderfä; körsbär, hickory eller mesquite kommer dock att fungera bra här.

Kan jag stoppa den här kalkonen?

Om du vill ge lite örtsmak till kalkonen, kasta gärna några kvistar timjan eller rosmarin i kalkonens hålighet innan du röker, men försök inte lägga traditionell fyllning i den. Håll dig till din favorit ugnsbakade version, som denna örtbröd och sellerifyllning.

Hjälpfulla tips

 • För att göra en krispig kalkon, rök kalkonen tills fågelns inre temperatur når 145°F. Överför fågeln till en het grill som är förvärmd till 350° till 375°F och avsluta den tills temperaturen stiger till 165°F.
 • Om du inte matar en folkmassa men ändå vill prova på att röka kalkon, prova dessa rökta kalkonben.
 • Om du förbereder din kalkon i en rökare eller kolgrill, lägg inte till för mycket träkol eller lövträ på en gång. Nyckeln till jämn matlagning är att hålla en låg, jämn temperatur, och stora tillsatser av kol eller ved kan göra att rökaren eller grillen blir för varm.

Fler bra recept på rökt kalkon

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Rökt kalkon

En hel rökt kalkon i ett serveringsfat av metall på en bädd av färska örter och tranbär.

De flesta av oss äter kalkon bara en eller två gånger om året – på Thanksgiving och möjligen vid jul. Men när du väl smakar på rökt kalkon tillagad i din egen rökare, kan du komma på att du vill ha det lite oftare.

Prep 20 min

laga mat 4 timmar 10 min

Total 4 timmar 30 min

 • Om så önskas, saltla kalkonen. (Det rekommenderas starkt att du saltar kalkonen innan du röker för att förhindra att den torkar ut under rökning.)

 • Klappa kalkonen torr, inifrån och ut, med hushållspapper. Gnid in salt och peppar på utsidan av kalkonen. Låt kalkonen sitta på bänken medan du ställer in din rökare eller grill.

 • Om du använder en rökare, förbered den för tillagning vid 225° till 240°F och ha tillräckligt med rökved redo att hålla i 3 till 4 timmar eller så. Lägg kalkonen, med bröstsidan nedåt, direkt på rökgallret. Rök i 1 timme, bibehåll rätt temperatur i rökaren. Om du använder en gasolgrill, slå in en näve obränkt träflis i folie, stick några hål i folien och släng den på ena sidan av grillgallret. Slå på alla brännare och lämna locket på grillen öppet tills du ser rök komma från foliepaketet. Stäng av alla brännare utom den under foliepaketet. Lägg kalkonen, med bröstsidan nedåt, direkt på gallret över indirekt värme (det vill säga mitt emot den tända brännaren och foliepaketet). Stäng locket på grillen, vrid värmen till medium och håll en temperatur på 225° till 240°F. Rök i 1 timme och håll rätt temperatur i grillen. Du kan behöva kontrollera foliepaketet då och då för att säkerställa att det fortfarande ryker; om det inte är det, skapa en ny och släng den på brännaren du använder för värme. Om du använder en kolgrill, placera en dropppanna av metall i mitten av grillen under gallret. Häll ca 1/2 tum vatten i dropppannan. Stapla heta kol på vardera sidan av dropppannan och stäng locket. Modulera kolen för att hålla en temperatur på 225° till 240°F. Släng en näve obränkt träflis direkt på kolet. Lägg kalkonen med bröstsidan uppåt direkt på gallret över dropppannan. Rök i 1 timme. Du kan behöva kontrollera träflisen då och då för att säkerställa att de fortfarande röker; om de inte är det, släng ytterligare en näve på brännaren du använder för värme.
 • Oavsett om du använder en rökare eller en grill, ha fågelbröstsidan uppåt. Sätt in en digital kötttermometer, om du har en, i den tjockaste delen av bröstet eller låret. Fortsätt att röka kalkonen, bibehåll rätt temperatur i rökaren eller grillen, tills den inre temperaturen är 165°F, vilket kan ta så lite som 2 timmar till eller så länge som 4 timmar till, beroende på fågelns storlek och den exakta temperaturen i rökaren eller grillen. Om vingarna, bröstet eller andra delar av kalkonen börjar bli för bruna, täck dem med bitar av folie. Du kan behöva lägga till ytterligare ved eller flis för att hålla uppe röken.
 • Ta bort kalkonen från rökaren eller grillen och låt den vila i 30 minuter innan du skär den.

 1. Variation med skarp hud –För en kalkon med skarp hud, rök den tills fågelns inre temperatur når 145°F. Överför fågeln till en het grill som är förvärmd till 350° till 375°F och avsluta den tills temperaturen stiger till 165°F. (Du kan istället röka fågeln hela tiden vid 275°F till 300°F, men tillagningstiden blir mycket kortare än vad som anges i ovanstående recept. Denna metod minskar verkligen tiden en fågel tillbringar i rökaren , och för mig betyder det skärande smak. Men om du är nyfiken – eller har ont om tid – bör du prova de olika metoderna för att avgöra vilken som fungerar bäst för dig.)
 2. Salt-Om du använder Diamond Brand kosher salt, använd hela 2 matskedar för en 12-pund kalkon. Om du använder märket Morton, skär ner det till 1 1/2 matskedar. Om du är osäker, väg ditt salt. Du bör använda 2/3-ounce (18 gram).

Servering: 1delKalorier: 289kcal (14%)Kolhydrater: 1gProtein: 44g (88 %)Fett: 11g (17 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0,1gKolesterol: 145mg (48 %)Natrium: 2551mg (111 %)Kalium: 478mg (14%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 0,1gVitamin A: 124IU (2 %)Kalcium: 32mg (3%)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply