Rosmarinbullar med olivolja görs med bara en handfull ingredienser och bakas med en gyllene skorpa och seg inredning. Smaksatta med olivolja och strödda med rosmarin och havssalt är de ett perfekt mellanmål.

Anpassad från Mikkel Karstad | Nordic Family Kitchen | Prestel, 2021

Vi odlar våra egna grönsaker och örter på vår gård i Köpenhamn och för en omväxling föds vi upp några kycklingar så att vi kunde få färska ägg varje morgon. På så sätt har vi försökt väcka våra barns matintresse och göra det helt naturligt för dem att prova nya saker, att inse att man måste anstränga sig för att laga mat och att känna till de råvaror man använder.—Mikkel Karstad

Vanliga frågor om rosmarinbullar med olivolja

Vad är det bästa sättet att värma rosmarinbullar med olivolja?

Om du gör fler bakverk än du kan äta på en dag kan du njuta av dem igen nästa dag, när de värms i ugnen eller i en brödrost. För att värma upp i ugnen, slå in i folie och placera i en 250℉ i 10 minuter.

Hur gör jag jämnstora rosmarinbullar?

Om du har en våg, väg degen och dela vikten med 10 (eller 12) för att bestämma vikten på varje rulle. Skär degen i klyftor och gör sedan justeringar efter behov. Om du inte har en våg, bara öga den. Ingen är perfekt – och inte deras bullar heller, älskling.

Vad kan jag använda som ersättning för lager i rosmarinbullar med olivolja?

När ett brödrecept frågar efter öl handlar det inte bara om smaken. Öl hjälper också till att jäsa degen, vilket ger receptet en viss höjning. På grund av det skulle vi egentligen bara rekommendera att ersätta en annan typ av öl. Du kan gå med alkoholfritt eller något annat som har en lätt, mild smak.

  • I en stor skål, rör ihop jäst, vatten och lager. Tillsätt lite av mjölet före saltet, sedan resten av mjölet, rör om med en träslev tills du har en sammanhållen deg. (Om du tillsätter saltet först riskerar du att bryta ner en del av jästens jäsförmåga.) Degen ska vara mjuk och smidig, utan att fastna i fingrarna när du bearbetar den. Om degen är ovanligt kladdig, tillsätt mer mjöl, 1 matsked i taget, tills du når önskad konsistens.
  • Lämna degen i bunken eller häll den i en plastbalja, täck den med ett lock eller en kökshandduk och ställ i kylen. Låt degen jäsa i kylen i minst 12 timmar, gärna över natten.

  • Dagen efter tar du ut degen ur kylen och låter den stå i 1 timme för att nå rumstemperatur.

  • Dela degen i 10 eller 12 bitar och rulla dem mot din arbetsyta för att skapa täta små bullar. Lägg bullarna på en mjölad yta med bra avstånd från varandra och låt jäsa tills de har dubblerats i storlek, 1 till 1 1/2 timme.

  • Tryck ner mitten av varje bulle och tryck försiktigt ut sidorna för att bilda en fördjupning i mitten på cirka 3 tum (7,5 cm) i diameter och en skorpa hela vägen runt. Lyft försiktigt varje bulle och dela mellan två bitar bakplåtspapperlåt dem jäsa i 15 till 20 minuter till.
  • Värm under tiden ugnen till 450°F (230°C), med två kantade bakplåtar inuti.
  • Ringla bullarna med olivolja och strö över rosmarinblad och lite havssalt.

  • Ta ut bakplåtarna från ugnen och skjut försiktigt in var och en under en plåt av de jästa bullarna. Grädda rosmarinbullarna tills de är gyllene och lätt rostade på ytan, och innertemperaturen har nått 200°F (93°C), 15 till 16 minuter.

  • Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler innan servering.

Servering: 1 serveringKalorier: 280 kcalKolhydrater: 46 gProtein: 7 gFett: 7 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 5 gNatrium: 586 mgKalium: 89 mgFiber: 2 gSocker: 1 gC-vitamin: 1 mgKalcium: 12 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Mikkel Karstad. Foto © 2021 Anders Schønneman. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Min plan var att servera dessa rosmarinbullar med ett urval av ostar och oliver men det slutade med att vi slukade dem cirka 15 minuter efter att de kom ut ur ugnen eftersom de såg så oemotståndliga ut! Konsistensen på bullarna var väldigt lik ciabattabröd med stora hål, en fin öppen smula och en lätt krispig utsida.

Rosmarinbullar med olivolja--Sasha

Jag gjorde fördjupningarna enligt instruktionerna men mina bullar växte liksom in i och över dem och lämnade små hål i mitten. Jag hade till och med tryckt ner dem igen precis innan bakning; Jag är inte säker på om detta kan tyda på att de var underbevisade även om de inte verkade så. Nästa gång skulle jag bara fördjupa dem och ringla dem med olivolja.

Degen var väldigt kladdig så jag formade bullarna och lade dem direkt på bakplåten för att jäsa; Jag borde nog ha tillsatt lite mer mjöl i blandningsfasen men jag hoppades på att få de där stora hålen man får från en fin blöt deg (och det gjorde jag!). Dessa skulle vara läckra för smörgåsar eller serveras med en charkuteribräda. Vi älskade dem och de kunde inte vara enklare.

Eftersom jag brukar baka bröd varje vecka såg det här receptet på rosmarinbullar med olivolja ut som en intressant förändring för att skaka om lite, eftersom bilden påminde mig om en bialy. Jag gillade att dessa i princip autolyserades över natten i kylen, så det går lätt ihop.

De är ungefär som en blandning mellan en focaccia och en bialy och är underbart goda. Vi har avnjutit dem med taleggioost och ersatt den gamla Kaiserrullen för att fylla den med Taylorskinka, ägg och ost (underbart). Detta är definitivt ett keeper recept.

Ursprungligen publicerad 13 november 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply