Rostad butternut squash med koriander-lime gremolata är det perfekta äktenskapet av smaker. Söt squash, kryddig senap, saftig lime och nötig tahini kombineras på ett sätt som är så otroligt gott att du kanske inte tror att det är bra för dig också.

Anpassad från Samah Dada | Dada Eats Älskar att laga det | Rodale Books, 2021

Den krämiga sötman och nötigheten hos butternut squash gör den till en ganska fantastisk och förlåtande canvas. I det här fallet är färgen en kryddig senaps-tahinidressing, som du kanske vill dubbla och ha kvar för att doppa allt du kan i. Ärligt talat så tror jag att även kartong skulle ha en chans att slåss. Medan gremolata är mer traditionellt gjord med persilja, citronskal och vitlök, snurrade jag min till en koriander-lime-version och bytte ut koriander mot persilja och lime mot citron. Detta tillför en viss ljusstyrka och lust, för vad är livet utan lite lust? Inte en jag skulle vilja leva.–Samah Dada

För koriander-lime gremolata

Till den kryddiga senapsdressingen

Rosta squashen

  • Värm ugnen till 400°F (200°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
  • I en stor skålsläng butternutsquashskivorna eller tärningarna med olivolja, spiskummin, salt och peppar.
  • Lägg squashen i ett enda lager på den klädda bakplåten. Rosta, släng bitarna halvvägs igenom, tills squashen är mjuk och brynt runt kanterna, 30 till 40 minuter.

Gör koriander-lime gremolata

  • Medan squashen är i ugnen, i en snabbmixer eller matberedarekombinera alla ingredienser och blanda tills det är fint malet och införlivat.

    ☞ TESTERTIPS: Om din mixer inte kan bearbeta små volymer vätska, använd en stavmixer.

Gör den kryddiga senapsdressingen

  • Blanda senap, tahini, citronsaft, salt och peppar i en liten skål. Tillsätt 3 till 4 matskedar vatten för att tunna dressingen, eller mer efter behov, för att få dressingen till önskad konsistens.

  • För att montera, ta bort butternutsquashen från ugnen och placera den på en plåt. Ringla den kryddiga senapsdressingen över squashen och toppa den med koriander-lime gremolata. Strö över pumpafrön, om så önskas.

*Vad kan jag ersätta butternutsquash?

Butternut squash borde inte vara så svårt att hitta – men om du bara inte bryr dig om det finns det alternativ. För det mesta kan du ersätta nästan vilken annan squash som helst, men de bästa valen är ekollon, smörblomma, delicata och Hubbard. Vill du höra något som kommer att slå av dina strumpor? Du kan också använda sötpotatis i detta recept, istället för squashen.

Servering: 1 delKalorier: 398 kcalKolhydrater: 43 gProtein: 9 gFett: 25 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 7 gEnkelomättat fett: 13 gTransfett: 1 gNatrium: 475 mgKalium: 1235 mgFiber: 8 gSocker: 7 gVitamin A: 30439 IUC-vitamin: 74 mgKalcium: 189 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Samah Dada. Foto © 2021 Julia Gartland. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Jag älskar alla komponenterna i denna rostade butternut squash med koriander-lime gremolata: sötman i pumpan med en liten touch av spiskummin, och kontrasten av dess krämighet med konsistensen av pumpafröna, är i sig en utmärkt kombination . Gremolatan tillagad med koriander och lime introducerar en intensiv fräschör, och ärligt talat mycket bättre än den klassiska kombinationen av persilja och citron. För att göra allt detta perfekt, senaps- och tahinisåsen, som har en lätt kryddig och nötsmak. Ett recept som du verkligen borde prova!

En bakplåt med rostad butternut squash med koriander-lime granita i en skål vid sidan av.

Vi fullkomligt ÄLSKADE denna rostade butternut squash med koriander-lime gremolata, som påminde om min favorit Squash med Chile Yoghurt och Cilantro Sauce från Ottolenghis “Plenty More”. Det finns ett enastående samspel av texturer och smaker, mellan den mjuka och söta squashen, den krämiga salta tahinisåsen och den sura ljusheten i koriandersåsen.

Vi skar vår squash i skivor, och de kokade jämnt och var lätta att vända halvvägs. Av någon anledning måste jag ha varit på autopilot och ställt in ugnen på 425°F istället för 400°F (min vanliga grönsaksstekningstemperatur), men fann att min squash var perfekt efter 35 minuter, så jag räknar med att detta skulle ta längre tid för 400 °F än den angivna tiden. Allt som allt, läcker, enkel, och kommer definitivt att göra det igen.

Jag älskar att prova nya grönsakstillägg – och denna rostade butternut squash med koriander-lime gremolata gjorde ingen besviken. Jag hade butternut squash i mitt kylskåp i flera veckor och det här receptet inspirerade mig äntligen att laga det! Jag tycker ofta att butternutsquash är för söt, men koriander-lime-gremolatan och den kryddiga senapsdressingen motverkade sötman och var överlag utsökt och balanserad.

Jag skulle rekommendera att du använder en mixer för gremolata (det fanns inte tillräckligt med volym för att min höghastighetsmixer skulle fungera sin magi). Jag kokade min squash betydligt längre (totalt 50 minuter) eftersom jag ville att den skulle vara rostad, snarare än mjuk och ångad (vilket är hur den såg ut efter 20 minuter). Sammantaget var detta en trevlig förändring till vanlig gammal squash! Jag serverade den med rostade kycklingklubbor och en ruccolasallad.Source link

Rate this post

Leave a Reply